ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΣΙΑΝΟΥ ΣΤΟ Kefalonia Sports News



Ο Ενωσιακος προπονητής κ Κορσίανος απαντά στις ερωτήσεις του Kefalonia Sports News  για τις ακαδημίες , το επίπεδο του Κεφαλλονίτικου ποδόσφαιρου , την ενδεχόμενη ανάμιξη του στα διοικητικά της ΕΠΣΚ-Ι και τέλος μας δίνει την είδηση για την επανίδρυση ενός από τα πιο ιστορικά  σωματεία τις Κεφαλονιάς του Κεφαλληνιακού Α.Ο.



1)     Ας ξεκινήσουμε με μια ερώτηση τετριμμένη αλλά, για των χώρο που υπηρετείτε τόσα χρόνια ουσιαστική . Τι είναι για εσάς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
- Το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αν κάποιος το δει στην σωστή του διάσταση, είναι η βάση για την ποιοτική ανάπτυξη του αθλήματος. Είναι παιχνίδι χαράς και αθλητικής απασχόλησης των παιδιών, αλλά και των μεγαλυτέρων σε ηλικία, ενώ για κάποιους γιατί όχι και η συμμετοχή τους σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.
  Από εδώ με σωστή οργάνωση και επαγγελματική όμως νοοτροπία πρέπει να δίνονται τα σωστά στοιχεία, που αργότερα θα είναι εφόδιο, στα παιδιά ιδιαίτερα της μικρής ηλικίας. Ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία σωστών και ποιοτικών ποδοσφαιριστών.
   Για μένα προσωπικά είναι η μεγάλη δύναμη για την εξέλιξη του Επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αφού από εδώ στην ουσία στελεχώνονται οι επαγγελματικές ομάδες.
      2) Στα τόσα χρόνια που είστε αναμεμιγμένος με το τοπικό ποδόσφαιρο θα έχετε σχηματίσει άποψη για το επίπεδο του έχουμε. Θα μπορούσατε να μας την πείτε με δυο λόγια.
 
Δυστυχώς το επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου, και λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και δεν πρέπει να την κρύβουμε, δεν είναι ότι καλύτερο και το χειρότερο, κάθε χρόνο έχει μια φθίνουσα πορεία.
  Αυτό μπορεί εύκολα κάποιος να το διαπιστώσει από την εκπροσώπηση των ομάδων μας στο περιφερειακό πρωτάθλημα, εκτός ολίγων εξαιρέσεων.
  Σε αυτό βέβαια η ευθύνη ανήκει σε όλους όσους ασχολούμαστε με το άθλημα στα νησιά μας και στις επιλογές μας, αλλά και ο πολύ μικρός αριθμός σε ποδοσφαιριστές εδώ.
   Προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι στο νησί υπάρχειπολύ ταλέντο αλλά δυστυχώς παραμένει ανεκμετάλλευτο.
3)    Σαν προπονητής τον μικτών ομάδων του νησιού μας , έχετε ποτέ ερωτηθεί από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι , για το τι πρέπει να γίνει ,ώστε να έχουμε καλύτερη εκπροσώπηση στα πρωταθλήματα τον ενώσεων
Η ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ 2010-2011
  Και βέβαια και εγώ όπως και οι κατά καιρούς συνάδελφοι μου κάθε χρόνο συζητάμε με τους υπευθύνους των μικτών αλλά και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. σχετικά με θέματα που αφορούν τις ομάδες, κάποια από αυτά υλοποιούνται κάποια άλλα όχι.
   Σε θέματα μετακινήσεων-διαμονής θα έβαζα άριστα, σε θέματα οργάνωσης μικρά αλλά πολύ πρακτικά νομίζω ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά περισσότερα. Σίγουρα όμως δεν παραβλέπω και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν.  Θεωρώ ότι κάποια απλά πράγματα πρέπει έστω και τώρα να υλοποιηθούν.
4) Για εσάς προσωπικά, ποιο θα ήταν το κατάλληλο μοντέλο, για να μπορέσετε να αναδείξετε μέσα από το ενωσιακό πρωτάθλημα ,τα όποια ταλέντα έχει το νησί μας.

  Στην Ε.Π.Σ.Κ.Ι. έχω διατελέσει συνολικά και με μικρές διακοπές προπονητής των μικτών μας ομάδων 16 χρόνια. Σε αυτή την πορεία έχουμε να επιδείξουμε μια πρόκριση της ομάδας Νέων  στον επόμενο γύρο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην περιφέρεια μας με αυτή των
Juniors. Θα έλεγα σημαντικές διακρίσεις αλλά λίγες. Φυσικά αυτό οφείλεται στο ότι οι αντίπαλοι μας προέρχονται από ποδοσφαιρικά πιο προηγμένες Ενώσεις και με πολύ περισσότερες επιλογές.       
Μέσα από το Ενωσιακό πρωτάθλημα είναι πολύ πιθανόν, αλλά καθόλου εύκολο να αναδειχθεί κάποιος ποδοσφαιριστής αφού τα πρωταθλήματα αυτά είναι προεπιλογή για τις Εθνικές ομάδες και παρακολουθούνται συνεχώς από ομοσπονδιακούς, περιφερειακούς προπονητές αλλά και πολλούς σκάουτερς.
  Εμείς σαν προπονητές μέσα από πολλές αντίξοες συνθήκες κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσουμε το επίπεδο των παιδιών και των ομάδων, όμως ο χρόνος που έχουμε είναι πολύ μικρός, αφού και οι ομάδες που αγωνίζονται τα παιδιά δεν βοηθάνε όσο πρέπει στερώντας μας την δυνατότητα να δουλέψουμε περισσότερο με τα παιδιά. Με μια προπόνηση την εβδομάδα και με μικρή συμμετοχή είναι αδύνατο να κάνεις «θαύματα».
  Προσωπικά λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει τόσο οι ομάδες όσο και οι συνάδελφοι προπονητές (υπάρχουν εξαιρέσεις) να δουν τις μικτές με περισσότερη σοβαρότητα, να τις θεωρήσουν σαν μια μικρή Εθνική ομάδα και να τις βοηθήσουν αφού μέσα από αυτές φαίνεται και η δική τους δουλειά. Έτσι θα γίνονται κάθε χρόνο καλύτερες έστω και αν τα βήματα προόδου θα είναι μικρά, και όχι κάθε χρόνο ο στόχος μας να είναι η αποφυγή της τελευταίας θέσης άντε και καμιά νίκη επί της Ζακύνθου.  
5)  Γνωρίζοντας την αγάπη που έχετε στα παιδιά , και με το θάρρος που μπορούμε να πάρουμε από την στάσης σας, απέναντί μας , θα θέλαμε να μας πείτε , την γνώμη σας για της ακαδημίες ποδοσφαίρου που έχουν γίνει μόδα το τελευταίο διάστημα στο νησί μας , και αναφέρομαι στις ακαδημίες μεγάλων συλλόγων της χώρας μας αλλά και ομάδων του εξωτερικού. Προσφέρουν η απλώς είναι μαγαζιά που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος ?
    Η αγάπη μου για τα παιδιά είναι δεδομένη και μου αρέσει πολύ να δουλεύω με αυτά αφού εκεί σου δίνεται η δυνατότητα να δείξεις και εσύ τις δικές σου αρετές σαν προπονητής και επειδή έχω αρκετή εμπειρία σε αυτόν τον τομέα πιστεύω ότι αυτός που ασχολείται με αυτά πρέπει να είναι όχι απλά γνώστης του αθλήματος αλλά και παιδαγωγός αφού σε αυτήν την εύπλαστη ηλικία θα πρέπει να τους δώσει τα στοιχεία εκείνα που θα τα ακολουθήσουν για όλη τους την ζωή.
     Για τις ακαδημίες του νησιού μας δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πιστεύω ότι δημιουργούνται για τον λόγο που αναφέρατε και από ότι γνωρίζω κάποιες από αυτές δεν έχουν ούτε καν συνδρομή για τα παιδιά. Βέβαια υπάρχουν ακαδημίες που λειτουργούν με άριστα πρότυπα και ακαδημίες που χρειάζονται πολλά για να κάνουν αυτά που πρεσβεύουν.
Προσωπική μου άποψη είναι και τον θεωρώ κανόνα σωστής λειτουργίας σε μια ακαδημία ο άνθρωπος που ασχολείται, διδάσκει και μαθαίνει ποδόσφαιρο σε αυτά τα παιδιά δεν μπορεί να είναι άλλος εκτός από επαγγελματίας προπονητής. Εγώ αν είχα κάποια ομάδα να διοικήσω θα προτιμούσα να είχα επαγγελματία προπονητή στις ακαδημίες μου και λιγότερο θα με ενδιέφερε αν είχα στην μεγάλη ομάδα μου.
Με αυτό βέβαια δεν μηδενίζω το έργο που κάνουν κάποιοι φίλοι που πιθανόν το κάνουνε ακόμη και χωρίς οικονομικό όφελος αλλά από χόμπι και αγάπη, όμως δεν φτάνει μόνο αυτό και απλά εκφράζω την δική μου άποψη.
  Όπως στα Αγγλικά ή τα μαθηματικά οι γονείς κάνουν σωστή επιλογή δασκάλου έτσι και στο ποδόσφαιρο πρέπει να κάνουν το  ίδιο. Η ηλικία απαιτεί άριστους όσο και λεπτούς χειρισμούς.
Προσωπικά πιστεύω ότι στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια υπάρχει άνοδος επιπέδου και θεωρώ ότι οι ακαδημίες που λειτουργούν σωστά διακρίνονται για την ποιότητα τους και βοηθάνε στην γενικότερη άνοδο του τοπικού ποδοσφαίρου.
   Επαναλαμβάνω όμως: Επαγγελματίες προπονητές στις ακαδημίες και αν κάποια παιδιά πραγματικά τους ενδιαφέρει η προπονητική σεβόμενοι αυτό που κάνουν να πάνε στις σχολές προπονητών, να μάθουν κάποια περισσότερα πράγματα, να νομιμοποιηθούν και να αποκτήσουν και την ιδιότητα αυτή.
6)           Πριν από περίπου δυο μήνες τιμωρηθήκατε από την Ε.Π.Ο. γιατί είχατε όπως γράφτηκε στο φύλο αγώνα απρεπή συμπεριφορά προς τον διαιτητή μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα της ομάδας σας , πόσο σας επηρέασε αυτό το γεγονός , με την σημείωση ότι δεν έχετε δείξει στα τόσα χρόνια που ασχολιέστε με το ποδόσφαιρο τέτοια δείγματα γραφής , από όσο ξέρω τουλάχιστον.
Ο Νίκος Κορσίανος με τον γιο του Αντωνη.
     Ήταν μια πολύ κακή παρένθεση στην πορεία μου σαν προπονητής και δεν σας κρύβω ότι είναι η αιτία για τις μελλοντικές μου αποφάσεις σε σχέση με την μεγάλη μου αγάπη το ποδόσφαιρο και την προπονητική. Πραγματικά δε θέλω να το θυμάμαι και  πολύ περισσότερο όταν δεν υπήρχε τέτοια συμπεριφορά. Αν και δικαιώθηκα κατά το ήμισυ από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ε.Π.Ο. αυτό δεν στάθηκε ικανό να με ικανοποιήσει και συνεχίζω να πιστεύω ότι η απόφαση αυτή είναι  άδικη.
Τέλος πάντων περασμένα ξεχασμένα και προπάντων συγχωρημένα!!!
7) Στην πρόσφατη συνέντευξη σας που δώσατε στην εφημερίδα Κεφαλονιά δηλώσατε ότι θα παραιτηθείτε από προπονητής των Μικτών ομάδων για να μπορέσετε να διεκδικήσετε την προεδρία της ΕΠΣΚΙ . Μπορείτε να μας πείτε τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση ;
  
Όχι δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το λέτε. Δήλωσα ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσω από τις μικτές. Δεν παραιτήθηκα!!!! Όλα έχουν ένα τέλος και πρέπει να ξέρεις την ώρα που θα πάρεις την σωστή απόφαση. Με το τέλος των συμβατικών μου υποχρεώσεων απλά δεν θα ανανεώσω το συμβόλαιο μου και αυτό θα γίνει μετά τα πρωταθλήματα προπαίδων – Juniors εφ όσον διεξαχθούν, σεβόμενος την υπογραφή μου και παράλληλα τιμώντας αυτούς που με εμπιστεύτηκαν τόσα χρόνια και τους ευχαριστώ για αυτό πιστεύοντας ότι και εγώ πρόσφερα κάτι όλα αυτά τα χρόνια στο Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο και την νεολαία γενικότερα.
    Όσο για την εμπλοκή μου στα διοικητικά και όχι για την προεδρία της Ε.Π.Σ.Κ.Ι., ναι θα με ενδιέφερε πολύ στο μέλλον και αυτό θα γίνει όταν πάρω τις οριστικές μου αποφάσεις για την συνέχεια. Έχω όραμα και ιδέες για το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο και θεωρώ υποχρέωση μου να κάνω τα πάντα για αυτό. Αδυνατώ να δεχθώ να βλέπω τον εκπρόσωπο του Κεφαλλονίτικου ποδοσφαίρου να παραπαίει ή ακόμη να αποχωρεί από το περιφερειακό πρωτάθλημα. Αυτό είναι κατάντια!! Αδυνατώ να δεχθώ την διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με 7 ομάδες στην Α΄ κατηγορία οι τελευταίες 2 να υποβιβάζονται, η 1 να σώζεται και οι 4 πρώτες να διεκδικούν το πρωτάθλημα μέσα από τα play offs, 8 στην Β΄ και 2-3 στην Γ΄ και οι μισές να μην αγωνίζονται καν. Αδυνατώ να δεχθώ την διεξαγωγή ενός τόσου κακού ποιοτικά πρωταθλήματος που κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο. Και επαναλαμβάνω ότι όλοι όσοι εμπλεκόμαστε έχουμε βαρύτατη την ευθύνη για αυτό. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε με τις γνώσεις και την εμπειρία μας. Πρέπει να σταματήσουμε να μας ενδιαφέρει το ΕΓΩ αλλά το ΕΜΕΙΣ.
   Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτές τις ημέρες ασχολούμαι με την επανίδρυση του Κεφαλληνιακού Α.Ο. μιας ιστορικής ομάδας που είχα και την τιμή να αγωνισθώ για πολλά χρόνια.
Υπάρχει ενδιαφέρον από σοβαρούς και σωστούς ανθρώπους, επαγγελματίες με μεγάλο όραμα για την ομάδα και ελπίζω να μην απογοητευθούν.
8.     Και τέλος θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τον συνεργάτη σας στης μικτές, τον κύριο Αθηναίο  
   Κατ αρχήν ο Μιχάλης δεν είναι συνεργάτης μου είναι ο προπονητής της ομάδας των παίδων και εγώ της Νέων, συνεργαζόμαστε άψογα, αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη αποκλειστικά για την δική του ομάδα.
   Για τον Μιχάλη τι να πεις; Είναι ένα φοβερό παιδί άριστος γνώστης του αντικειμένου με πολύ μεγάλο μέλλον στον χώρο. Για μένα αποτέλεσε μεγάλη τιμή η συνεργασία μας όπως φυσικά και των άλλων συναδέλφων παλαιότερα   στις ομάδες της Μικτής, όμως για να φανεί το έργο του όπως και κάθε προπονητή χρειάζονται ριζικές αλλαγές και να μπουν οράματα και στόχοι στο Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο.
Σας ευχαριστούμε για την αποδοχή στην πρόσκληση μας για αυτήν την συνέντευξη και σας ευχόμαστε προσωπική , οικογενειακή , και επαγγελματική επιτυχία.
Με απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπο σας .Η ομάδα του kefalonia sports news. 
   Και εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες και επειδή μου αναφέρατε ότι αυτό που κάνετε και χαίρομαι για αυτό, το κάνετε μόνο από χόμπι και αγάπη στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σας προτρέπω να είστε αντικειμενικοί με έγκυρη ενημέρωση, όμως σκληροί και αμείλικτοι όπου χρειαστεί ώστε να βοηθηθεί το ποδόσφαιρο μας.
ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, επιτυχίες σε όλο τον Κόσμο και σε σας προσωπικά αλλά και στο Κεφαλλονίτικο ποδόσφαιρο.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.