: Απίστευτη ήττα με 14-1 της ΕΠΣ Φθιώτιδας - Προσυνεννόηση καταγγέλλει ο Μπιτσαξής



Έρευνα για τον τρόπο της ήττας της Μεικτής Φθιώτιδας με 14-1 ξεκίνησε η ΕΠΟ μετά την παρέμβαση Μπιτσαξή που κάνει λόγο για προσυνεννόηση! Τι φαίνεται στη ροή των αγώνων και τι συνέβη για να προκριθούν οι Γερμανοί. Τι ισχυρίζεται το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Δ. Κουτρουμάνος... 
Η άμεση και ουσιαστική αντίδραση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή, που ζήτησε από την ΕΠΟ να διερευνήσει την υπόθεση και παράλληλα ανέστειλε την κρατική επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας, προκάλεσε αντιδράσεις σε ένα θέμα που αν δεν υπήρχε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και η ευαισθησία ενός κρατικού αξιωματούχου ενδεχομένως να θαβόταν από το αυτοδιοικούμενο ποδόσφαιρο στο όνομα της «συντεχνιακής συγκάλυψης» και της εσωτερικής ισορροπίας.
Την Τρίτη 14/12 η ΕΠΟ αναγκάστηκε να αρχίσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν αληθεύουν τα στοιχεία του άρθρου της εφημερίδας "Εξέδρα" που αναφέρει το αποτέλεσμα, τα γκολ που μπήκαν στα τελευταία λεπτά και συνέδεε την υπόθεση με τον παράνομο στοιχηματισμό. 
Όντως, η Μικτή Φθιώτιδας που συμμετείχε στον πρώτο όμιλο του Regions Cup της UEFA ο οποίος διεξήχθη στη Μάλτα, ηττήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι από την γερμανική Βαρτεμπέργκιχερ με το εντυπωσιακό 14-1.
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα επτά από τα 14 γκολ μπήκαν από το 81’ έως το 94’ που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.
Δηλαδή η ελληνική ομάδα που αγωνίστηκε με τις φανέλες της Εθνικής Ανδρών δέχτηκε εφτά γκολ σε 13 λεπτά! 
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Γερμανοί πέρασαν στην επόμενη (τελική) φάση.
Το SoccerPlus έκανε τη δική του έρευνα και σας αποκαλύπτει τα ακόλουθα:
1. Οι αγώνες της τελευταίας ημέρας διεξήχθησαν στις 11 Δεκεμβρίου και είχαν κοινή ώρα έναρξης (14.30 ώρα Μάλτας).
2. Στον όμιλο ήταν οι Γερμανοί, οι Ισπανοί, οι Μαλτέζοι και οι Έλληνες. Την τελευταία αγωνιστική Γερμανοί και Ισπανοί ήθελαν νίκη κόντρα σε Ελλάδα και Μάλτα αντίστοιχα για να περάσουν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρούσαν τα γκολ.
3. Πριν την έναρξη των αγώνων της τελευταίας ημέρας οι Ισπανοί είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Γερμανούς. Οι Ισπανοί είχαν 4 βαθμούς και 4-2 γκολ και οι Γερμανοί είχαν
4 βαθμούς και 2-1 γκολ.
4. Τα δύο παιχνίδια άρχισαν την ίδια ώρα. Στο 73’ το σκορ στον αγώνα Ισπανία – Μάλτα είναι 6-0. Στο 74’ το σκορ στον αγώνα Γερμανία – Ελλάδα (Φθιώτιδα) είναι 7-1. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Ισπανοί περνούν στην επόμενη φάση αφού είναι στο +8, ενώ οι Γερμανοί είναι στο +7. Το μεταξύ τους παιχνίδι είχε λήξει 1-1.
5. Όμως, όπως προαναφέραμε από το 81’ και μέχρι τη λήξη του αγώνα η Γερμανία έβαλε εφτά γκολ στην Ελλάδα, νίκησε με 14-1 και πέρασε στην τελική φάση. Η μεικτή Φθιώτιδας δέχτηκε τόσα γκολ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που θα ήταν δύσκολο να βάλει και η Ισπανία στη Μάλτα. Το αποτέλεσμα του αγώνα Ισπανίας – Μάλτας έληξε 6-0…
Άμεση και ουσιαστική παρέμβαση Μπιτσαξή
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού παρενέβη άμεσα. προχώρησε σε αναστολή της κρατικής επιχορήγησης στην ΕΠΣ Φθιώτιδας και ζήτησε από την ΕΠΟ να διερευνήσει το θέμα.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:
"Με αφορμή δημοσίευμα της 14ης Δεκεμβρίου 2010 στην εφημερίδα «Εξέδρα», με τίτλο «Κι αυτό το παιχνίδι χρειάζεται να μας το πει η UEFA ότι ήταν στημένο;», το οποίο αναφέρεται στον αγώνα της γερμανικής Βαρτεμπέργκιχερ με τη Μικτή Φθιώτιδας, που έληξε με σκορ 14-1, δηλαδή με σκορ που έδινε τη δυνατότητα στην πρώτη ομάδα να προκριθεί στην τελική φάση του τουρνουά «Regions Cup» της UEFA, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έστειλε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο την παρακάτω επιστολή: 
«Έκπληκτος και άναυδος πληροφορήθηκα από το δημοσίευμα το οποίο σας αποστέλλω το θέμα με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για περίπτωση πρωτοφανούς δυσφήμισης του αθλήματος, καταρράκωσης κάθε έννοιας ευ αγωνίζεσθαι σε διεθνές περιβάλλον και αυταπόδεικτης.  
Είμαι βέβαιος ότι η ΕΠΟ θα διερευνήσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και θα μας ενημερώσει σχετικά με τις όποιες αποφάσεις των οργάνων της. Με λύπη οφείλω να σημειώσω ότι κάθε κρατική επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εκκαθάριση του θλιβερού αυτού ζητήματος».
Κουτρουμάνος: Φταίει η κούραση!
Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Μάλτα ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Δημήτρης Κουτρουμάνος, (στη φωτό αριστερά του κ. Πιλάβιου), ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ. 
Για το περίφημο… 14-1, ο κ. Κουτρουμάνος μιλώντας στον Ρ/Σ Λαμία FM1, δικαιολόγησε απόλυτα το αποτέλεσμα: «Ήταν η κούραση των παικτών αλλά και η ανωτερότητα των αντιπάλων μας. Η εμπειρία όμως που απέκτησαν τα παιδιά δεν συγκρίνεται με κανένα αποτέλεσμα. Η μικτή Φθιώτιδας κρατά για δύο χρόνια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Τώρα που υπάρχει και αυτή η εμπειρία, η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη»…

Πηγή: www.soccerplus.gr 
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.