Θοδωρής Ανδρεάκος : Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει για το Αργοστόλι

Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει για το Αργοστόλι, όπως δήλωσε στο sport-fm.gr ο προπονητής της Κεφαλλονίτικης ομάδας, Θοδωρής Ανδρεάκος. Οι σκέψεις του για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα.
Είναι γεγονός πως τα δεδομένα για το Αργοστόλι έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με πέρυσι. Η 4η θέση της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς έχει γίνει ανάμνηση και τώρα υπάρχει μια καινούργια κατάσταση.

Η ομάδα διέτρεχε τον κίνδυνο, στο τέλος του καλοκαιριού, να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1. Παρόλα αυτά, το Αργοστόλι δηλώνει «παρών» με ρόστερ, αλλαγμένο ριζικά.

Ωστόσο, καμία αλλαγή δεν έγινε στο προπονητικό επιτελείο με τον Θοδωρή Ανδρεάκο να συνεχίζει στο τιμόνι, αναλαμβάνοντας, ομολογουμένως, μια δύσκολη αποστολή.

Το www.sport-fm.gr ήρθε σε επαφή με τον προπονητή του Αργοστολίου που μίλησε για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του, καθώς και το επερχόμενο κρίσιμο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Συνέντευξη στον Ορέστη Κανελλόπουλο:

«Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος γνωρίζαμε πως θα είχαμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που, ρεαλιστικά, δεν είχαμε την απαίτηση να πάρουμε βαθμούς. Δεν έχει επηρεαστεί η ψυχολογία μας από το κακό ξεκίνημα. Αρχίσαμε προετοιμασία στις 16 Σεπτεμβρίου, πιο αργά από όλες τις ομάδες και την συνεχίσαμε μέχρι το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Κέρκυρα ακολουθεί μια σειρά αγώνων, με ομάδες που θεωρητικά θα παλέψουμε για την παραμονή. Έχει περάσει αρκετός καιρός από το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας με τη Λαμία, έκτοτε έχουμε βελτιωθεί και αυτό θα συνεχίζεται μέχρι το τέλος τους πρωταθλήματος».

Για την επικράτηση της Κέρκυρας επί της Γλυφάδας:

«Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το μόνο που ξέρω είναι ότι έκανε χαρούμενους τους παίκτες και τον προπονητή της. Υπάρχει ένα γκρουπ πέντε-έξι ομάδων που «βράζουν» στο ίδιο καζάνι. Τα αποτελέσματα μεταξύ τους θα ποικίλουν. Θα δούμε αρκετές εκπλήξεις στην πορεία, όπως η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο. Η διάρκεια είναι το κλειδί για όλους. Αν δεν δουλέψεις σωστά, δεν μπορείς να φθάσεις στο στόχο σου».

Για το πώς ετοιμάζεται το Αργοστόλι για την αναμέτρηση κόντρα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1:

«Κάθε ομάδα καταστρώνει τα πλάνα της. Η Κέρκυρα τα δικά της και εμείς τα δικά μας. Θα τα αποκαλύψουμε στο νερό. Δεν το έχω αναγάγει ως «τελικό» γιατί υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Παρόλα αυτά, τέτοια παιχνίδια είναι πιο «κοντά» σε εμάς. Θα πάμε στην Κέρκυρα, θα κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι βγει».

Για το αν η περυσινή 4η θέση του Αργοστολίου προσθέτει «βάρος» στη φετινή προσπάθεια:

«Το παρελθόν, καλό είναι, να το αφήνουμε πίσω. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όταν σκεφτόμαστε το περυσινό επίτευγμα. Κακά τα ψέματα, έχουν αλλάξει πολλά. Η φετινή ομάδα ξεκινάει από πολύ χαμηλά και θέλουμε βήμα-βήμα να αλλάξουμε επίπεδο. Το ρόστερ μας απαρτίζεται από πολλά νέα παιδιά, τα οποία πρώτη φορά πρωταγωνιστούν. Για αυτό τους δείχνουμε εμπιστοσύνη».
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.