ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


 

Ο Ολυμπιακός είναι ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 του πόλο των ανδρών, μετά την μεγάλη του νίκη στον 4ο τελικό των πλέι οφ, μέσα στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης επί της τοπικής ομάδας.
Οι ερυθρόλευκοι γύρισαν έναν χαμένο αγώνα, με τσαμπουκά και πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, αποδεικνύοντας ότι είναι η καλύτερη φετινή ομάδα στο πόλο των ανδρών.


Η Βουλιαγμένη έπαιζε τα ρέστα της προκειμένου να επιστρέψει στην διεκδίκηση του τίτλου, οδηγώντας την σειρά σε 5ο τελικό.
Ολα έδειχναν ότι θα τα καταφέρει. Επαιξε εξαιρετικά για ένα ημίχρονο, τραγικά όμως για ένα ακόμα. Και κανείς δεν κέρδισε το πρωτάθλημα, όταν είχε τόσες πολλές μεταπτώσεις σε όλα τα παιχνίδια στους τελικούς του πρωταθλήματος αλλά και σε αυτόν του κυπέλλου.
Στον 1ο τελικό στον Πειραιά, η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 1-6 και στην συνέχεια κόλλησε για 2 οκτάλεπτα. Τελικά κέρδισε επειδή η διαφορά που είχε πάρει ήταν πολύ μεγάλη.
Στον 2ο τελικό στην Βουλιαγμένη, εκεί που έπρεπε να φάει το νερό, ξανακόλλησε για αρκετό διάστημα και έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να περάσει με 3 γκολ μπροστά (2-5) και να ισοφαρίσει εν τέλει την σειρά.
Στην συνέχεια, και στον τελικό της Λαμίας για το κύπελλο, η Βουλιαγμένη ξανακόλλησε για 9΄και δεν σκόραρε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να την ξεπεράσει και να της πάρει τον πρώτο τίτλο.
Στον 3ο τελικό στον Πειραιά, το 3-3 του 6ου λεπτού έγινε 6-3 στο 20ο λεπτό, κάτι που δείχνει εκ νέου κόλλημα.
Το χθεσινό ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Πάνω από 16΄η Βουλιαγμένη έκανε να σκοράρει και το 6-3, με σερί 0-5 έγινε 6-8 μέχρι να μειώσει ο Γούνας στο τελικό 7-8 , μόλις 1΄πριν την λήξη.
Ολα αυτά δεν είναι τυχαία, και δείχνουν 2 πράγματα. Το πρώτο, ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να μπλοκάρει πλήρως την Βουλιαγμένη σε κάθε παιχνίδι και για αρκετή ώρα, και το δεύτερο, ότι οι παίκτες του Τεό Λοράντου ήταν σχετικά ακίνδυνοι στα πολλά νεκρά τους διαστήματα.
Ισως με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Ελμισιάν, με την πολύ μεγάλη απόκρουση του Δεληγιάννη στο 6-7, που απέτρεψε την ισοφάριση, δεν θυμάμαι άλλη μεγάλη ευκαιρία της Βουλιαγμένης. Η μόνη περίπτωση να σκοράρει και να ξαναλλάξει την ροή του αγώνα, ήταν όταν ο Γούνας από το εξτρέμ σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι, με το σκορ να είναι στο 6-5 εκείνη την στιγμή.
Ομως και ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Ο Τσαλκάνης ήταν καλός χθες, και απεσόβησε κάμποσες φορές τον παραβιασμό της εστίας του.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Μάγιαρακ να σκοράρει από την περιφέρεια, αλλά την Βουλιαγμένη να αντιδράει άμεσα και να παίρνει προβάδισμα 2-1. Ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος στην άμυνα της Βουλιαγμένης, ενώ στην δική του άμυνα, ο Δεληγιάννης δεν συνεργαζόταν με τα μπλοκ του. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο οκτάλεπτο, με την Βουλιαγμένη να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα και να φτάνει σε νταμπλ σκορ (6-3).
Ξεκίνημα 3ης περιόδου και πάνε για την μπάλα οι Σχίζας και Τίγκας. Ο διαιτητής δίνει βούλιαγμα υπέρ της Βουλιαγμένης και ο Μάγιαρακ που βρίσκεται δίπλα, βρίζει σε άπταιστα Ελληνικά τον διαιτητή με την κλασσική Ελληνική έκφραση αναπαραγωγής. Και μάλιστα από ότι έλεγαν και οι 2 διαιτητές, έβρισε 2 φορές. Ο Μοίραλης τον απέβαλλε με αντικατάσταση, και μάλιστα του έδειξε κόκκινη κάρτα, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι θα τον γράψει στο φύλλο αγώνα και θα χάσει τον επόμενο αγώνα.
Ομως αυτή η αποβολή έκανε πολύ καλό στον Ολυμπιακό. Καταρχάς η είσοδος του Μπλάνη που αντικατέστησε τον Ισπανό, έδωσε μεγαλύτερο ρυθμό στους ερυθρόλευκους οι οποίοι πλέον εκμεταλλεύτηκαν και την αλλαγή της άμυνας της Βουλιαγμένης που ήταν προσαρμοσμένη στον Ισπανό που μέχρι εκείνο το σημείο είχε σκοράρει 2 φορές εκμεταλλευόμενος το λάθος μπλοκ του Γούνα (στα ίσια, και σε παραπάνω).
Ομως άλλαξε και η άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία έγινε πολύ πιο δυνατή και πιο πιεστική.
Η Βουλιαγμένη έκανε το λάθος που είδαμε σε όλους τους τελικούς, Οι περιφερειακοί της παίκτες πλησίαζαν πολύ στην επίθεση, και το μαρκάρισμά τους ήταν πιο εύκολο.
Επίσης, κανείς περιφερειακός της Βουλιαγμένης δεν ρίσκαρε να σουτάρει, και το απλό γύρισμα της μπάλας με υπομονή μεν, αλλά χωρίς καθόλου απειλητική διάθεση, δεν προσέφερε τίποτα.
Ο Ολυμπιακός με τον Σχίζα και τον Μάζη σε πολύ καλή ημέρα, και τον Δεληγιάννη να αλλάζει άρδην την απόδοσή του, έφτιαξε την άμυνα και το μόνο που του έμενε ήταν να σκοράρει.
Εγινε πολύ απειλητικός στην επίθεση, απέκτησε ρυθμό που του έλειπε, και βρήκε οργάνωση από τον πολύ καλό Ντόσκα χθες. Κατάφερε να ισοφαρίσει πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπλάνη από το 2.
Οι 2 ομάδες στα πρώτα 4΄της 4ης περιόδου, έδειξαν να είναι πολύ κουρασμένες.
Ο Λοράντος πήρε ταιμ άουτ σε αυτό το σημείο θέλοντας να ξεκουράσει την ομάδα του και να την φρεσκάρει. Το ίδιο όμως έκανε και ο Βλάχος, ο οποίος μάλιστα έκανε πολύ πιο ορθολογική την ομάδα του, η οποία ηρέμησε και σκόραρε ακόμα 2 φορές, στέλνοντας τους οπαδούς στα ουράνια.
Η Βουλιαγμένη κέρδισε αποβολή 1.15 πριν το τέλος και μετά το ταιμ άουτ, σκόραρε με τον Γούνα, ακριβώς 1΄πριν το τέλος του αγώνα.
Ο Ολυμπιακός έκανε επίθεση χωρίς κανένα αποτέλεσμα και η Βουλιαγμένη έγινε κάτοχος της μπάλας με τον Μυλωνάκη να φεύγει στην κόντρα περίπου 2-3 μέτρα από τον αντίπαλό του. Ο Λοράντος φώναξε στον Τσαλκάνη να πετάξει την μπάλα, αλλά αυτός φοβήθηκε και την κράτησε αρκετά δίνοντάς την τελικά στο αριστερό εξτρέμ. Η πάσα στην συνέχεια στον Βουλγαράκη κλάπηκε από την άμυνα περίπου 10" πριν το τέλος και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ το 7-8 (3-2, 3-1, 0-3, 1-2).
Σκόραραν για την Βουλιαγμένη οι Μυλωνάκης 1, Αφρουδάκης 1, Χατζηδάκης 1, Γούνας 1, Τίγκας 1, Ελμισιάν 1 και Βλαχόπουλος 1.
Για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Μάγιαρακ 2, Μάζης 1, Σχίζας 1, Φουντούλης 1, Δελακάς 1, Κολόμβος 1 και Μπλάνης 1.

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με τους έμπειρους παίκτες του, τους οποίους ο Βλάχος εμπιστεύτηκε πλήρως.
Οι 3 νεαροί διεθνείς που διαθέτει ο Ολυμπιακός (από τους 6 συνολικά) δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου.
Ο Δερβίσης είναι μόνιμα εκτός 13άδας, ο Καπότσης είναι ωσεί παρών, και ο Ποντικέας αγωνίζεται από 1΄- 3΄ σε κάθε παιχνίδι.
Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι ο Θ. Βλάχος είχε δίκιο, αφού η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι γεγονός. Οι Μάζης, Δελακάς και Σχίζας ήταν πολύ καλοί και επιθετικά εκτός από αμυντικά, ο Δεληγιάννης έκανε στην διάρκεια των τελικών μερικές μεγάλες αποκρούσεις, ενώ οι 2 φουνταριστοί κέρδισαν πολλές μάχες. Οι Ντόσκας, Φουντούλης, Μάγιαρακ και Μπλάνης βοήθησαν πολύ, ο καθένας σε διαφορετικά παιχνίδια.
Πάντως θα είναι η πρώτη φορά που η εθνική μας ομάδα των ανδρών θα έχει στην προετοιμασία παίκτες που δεν αγωνίστηκαν καθόλου με τις ομάδες τους.
Η Βουλιαγμένη δεν είχε σε καλή κατάσταση αρκετούς παίκτες της. Ο Τσαλκάνης είχε μεταπτώσεις ακόμα και μέσα στα ίδια τα παιχνίδια, ο Αφρουδάκης φαίνεται πλέον ολοκάθαρα ότι έχει πρόβλημα στο σουτ, ο Γούνας ξανακτύπησε στους προσαγωγούς, ο Καρούντζος ήταν φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ενώ δεν πήγε καλά ο ξένος της ομάδας Αντριαν Κομάντινα. Ο Μυλωνάκης είχε καλές και κακές στιγμές, ο Βουλγαράκης αναλώθηκε σε πολλές μάχες ενδεχομένως και χωρίς λόγο, οι οποίες τον κούρασαν πολύ, ο Χατζηδάκης πάλεψε αλλά δεν μπορούσε καλύτερα, ο Ελμισιάν αμυντικά ήταν σταθερός αλλά επιθετικά δεν βοήθησε πολύ ενώ μεταπτώσεις είχε και ο Τίγκας, που έχει να μάθει ακόμα πολλά στην προσωπική κυρίως άμυνα. Καλύτερος παίκτης της Βουλιαγμένης σε αυτή την σειρά ο Βλαχόπουλος.

Η λίστα των πρωταθλητών:
1927: Ολυμπιακός
1928-1930: Αρης Θεσσαλονίκης
1931: Εθνικός
1932: Αρης Θεσσαλονίκης
1933-1934: Ολυμπιακός
1935: ΝΟΠ
1936: Ολυμπιακός
1937-1940: ΝΟΠ
1945-1946: ΝΟΠ
1947: Ολυμπιακός
1948: Εθνικός
1949: Ολυμπιακός
1950: ΝΟΠ
1951-1952: Ολυμπιακός
1953-1968: Εθνικός
1969: Ολυμπιακός και Εθνικός
1970: Εθνικός
1971: Ολυμπιακός
1972-1985: Εθνικός
1986-1987: Γλυφάδα
1988: Εθνικός
1989-1990: Γλυφάδα
1991: Βουλιαγμένη
1992-1993: Ολυμπιακός
1994: Εθνικός
1995-1996: Ολυμπιακός
1997-1998: Βουλιαγμένη
1999-2005: Ολυμπιακός
2006: Εθνικός
2007-2011: Ολυμπιακός
2012: Βουλιαγμένη
2013: Ολυμπιακός

Εθνικός: 37 τίτλοι
Ολυμπιακός: 27
ΝΟΠ: 8
Βουλιαγμένη: 4
Γλυφάδα: 4
Αρης Θεσσαλονίκης: 4
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.