Α1` ΠΟΛΟ :H TAYTOTHTA της 10ης αγωνιστικής


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη η 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών με 2 πολύ μεγάλους νικητές.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο ένας, που κερδίζοντας την Βουλιαγμένη ουσιαστικά εξασφάλισε την 1η θέση της κανονικής περιόδου (εκτός κι αν χάσει μέσα στην Χίο και στην συνέχεια και μέσα στον Πειραιά από την Βουλιαγμένη), και η Κέρκυρα ήταν η άλλη, που κερδίζοντας τον Πανιώνιο έχει πλέον μπει για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής, με δεδομένο μάλιστα οτι κανείς από αυτούς με τους οποίους θα παλέψει για αυτό, δεν πήρε βαθμό.
Αναλυτικά τα παιχνίδια ήταν τα ακόλουθα:

               Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 7-10 (1-2, 1-3, 5-3, 0-2)

Πολύ καλοί οι ερυθρόλευκοι, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κατάφεραν να κερδίσουν την Βουλιαγμένη και μάλιστα με διαφορά, και να δείξουν ποιός είναι το αφεντικό, τουλάχιστον αυτή την εποχή.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε γρήγορα. Δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, και με εξαιρετική εμφάνιση στον παίκτη παραπάνω (8/12) αλλά και στον παίκτη λιγότερο (4/13 η Βουλιαγμένη) δεν ήταν δυνατόν να χάσει το ματς.
Οι 2 διαιτητές σφύριξαν πολλές αποβολές (συνολικά 27, αφού μία από αυτές ήταν διπλή και μάλιστα προκάλεσε και την αντίδραση του Λοράντου ο οποίος δέχτηκε κίτρινη κάρτα).
Οσοι παρακολούθησαν το ματς, μου είπαν ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε καθαρά και δίκαια.
Σκόραραν για την Βουλιαγμένη (4/13 παραπάνω, 1 από φουνταριστό, 2 στα ίσια) οι Γούνας 2, Μυλωνάκης 1, Ελμισιάν 1, Βλαχόπουλος 1, Βουλγαράκης 1 και Καρούντζος 1 (έχει σκοράρει και στις 10 αγωνιστικές).
Για τον Ολυμπιακό (8/12 παραπάνω, 2 στα ίσια) σκόραραν οι Φουντούλης 4, Μάγιαρακ 3, Ντόσκας 2, Μάζης 1).

                       Κέρκυρα - Πανιώνιος 8-6 (3-3, 2-1, 3-2, 0-0)


Μεγάλη νίκη για τους Κερκυραίους, που πλέον έχουν την κατάσταση στα χέρια τους, όσον αφορά την υπόθεση παραμονή.
Ο Πανιώνιος έχει πάρα πολλά παράπονα από την διαιτησία, θεωρώντας ότι αδικήθηκε πολύ. Μάλιστα και η κατάσταση στην εξέδρα, όπως μου είπαν άτομα του Πανιωνίου, δεν ήταν ιδιαίτερα φιλόξενη, ειδικά μετά το τέλος του αγώνα (πολλές βρισιές).
Το θέμα είναι ότι πλέον οι κυανέρυθροι πρέπει να αντέξουν την προτελευταία θέση στην οποία μάλλον θα βρίσκονται για πάνω από 1 μήνα, αφού από τον Μάρτιο και μετά θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια τα οποία θα τους δώσουν τους βαθμούς για την παραμονή.
Οσον αφορά τον αγώνα, η Κέρκυρα κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε μετά από την 1η περίοδο και κέρδισε.
Πάντως, μιλώντας και με ανθρώπους της Κέρκυρας, μου είπαν ότι τα σφυρίγματα ήταν άσχημα, και έχουν κι αυτοί κάποια παράπονα από αυτά. Μάλιστα ήταν αυτά που υποχρέωσαν τους παίκτες να γεμίσουν νεύρα, και να χάσουν κάποια στιγμή τον έλεγχό τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρξουν κάποιες αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και των 2 ομάδων μετά το τέλος του αγώνα.
Σκόραραν για την Κέρκυρα οι Βογιατζόγλου 4, Μίσκοβιτς 3 και Γαλανός 1
Για τον Πανιώνιο σκόραραν οι Θωμάκος 4, Φουτρής 1 και Κάκιτς 1.

                                  Χανια - ΝΟΠ 10-6 (4-2, 0-3, 1-0, 5-1)

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο ουραγός ΝΟΠ, που από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβαίνει πολύ, και δυσκόλεψε αφάνταστα τα Χανιά στον αγώνα που έγινε στην Ηλιούπολη (προσωρινή έδρα των Χανίων). Μέχρι και την τρίτη περίοδο ο αγώνας πήγαινε γκολ γκολ με τον Βλοντάκη να είναι αυτός που ουσιαστικά κράτησε μέσα στο παιχνίδι τους Χανιώτες.
Στο δεύτερο πάντως ημίχρονο, φάνηκε η ανετοιμότητα των Πατρινών (λόγω των γνωστών προβλημάτων), ενώ και τα Χανιά ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους, αρχικά στην άμυνα και στην συνέχεια στην επίθεση και ανέπνευσαν κι άλλο βαθμολογικά.
Σκόραραν για τα Χανιά οι Βλοντάκης 6, Πετρόχειλος 3 και Χαριτάκης 1.
Για τον ΝΟΠ σκόραραν οι Μπέκοβιτς 3, Δανουρδής 1, Φικούρας 1 και Κανελλόπουλος 1.

                      ΠΑΟ - Αργοστόλι 9-7 (2-2, 2-1, 1-1, 4-3)


Μεγάλη μάχη έγινε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε 2 ομάδες που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη , με τους πράσινους τελικά να βγαίνουν αλώβητοι.
Ο Παναθηναικός λοιπόν πήρε το προβάδισμα από την  αρχή και το συντήρησε μέχρι το τέλος, με το Αργοστόλι να καταφέρνει με πολύ καλή απόδοση στην αρχή της τέταρτης περιόδου να ισοφαρίζει προσωρινά σε 6-6. Ομως ο ΠΑΟ πέτυχε σε διάστημα 2΄ τρία αναπάντητα γκολ και εξασφάλισε την νίκη.
Σκόραραν για τον ΠΑΟ οι Δερμιτζάκης 2, Παπαδόγκωνας 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Κουρλιάφτης 1, Ζ. Αφρουδάκης 1 και Κατσιαούνης 1.
Για το Αργοστόλι σκόραραν οι Παπαδόπουλος 3, Κατσιγιάννης 2, Στελάτος 1 και Δουδέσης 1.

                    Ηλιούπολη - ΠΑΟΚ 9-11 (3-3, 5-4, 1-3, 0-1)


Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ηλιούπολη να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, στον αγώνα της εναντίον του ΠΑΟΚ, από τον οποίο τελικά ηττήθηκε με σκορ 9-11.
Οι γηπεδούχοι ήταν μέχρι το 22΄ μπροστά στο σκορ και έδειχναν ικανοί να κάνουν την έκπληξη.
Ομως ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 10΄του αγώνα, βελτίωσε την άμυνά του και κατάφερε να πάρει ακόμα 3 βαθμούς που τον εδραίωσαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Σκόραραν για την Ηλιούπολη οι Αγγελίδης 3, Κολυβάς 3, Γιάγκος 1, Καζάζης 1 και Κουλιεράκης 1
Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν οι Βαχαρέλης 2, Αλιχανίδης 2, Μιτελούδης 2, Σολανάκης 2, Σαρησσάβας 1, Παππάς 1 και Κόλιανιν 1.


                            Χίος - Π. Φάληρο 18-5 (5-1, 4-0, 5-2, 4-2)

Εύκολη νίκη επί της ελλειπούς ομάδας του Π. Φαλήρου, πέτυχε η Χίος, και έπιασε την Βουλιαγμένη στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο αγώνας κύλησε από την αρχή μέχρι το τέλος στο ίδιο τέμπο, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν πολύ εύκολα τον δείκτη του σκορ πολύ ψηλά.
Σκόραραν για την Χίο οι Κόχειλας 4, Μιμίδης 3, Μιράλης 3, Θεοδωρόπουλος 3, Φουντούλης 3, Μπεριστιάνος 1 και Χατζηκυριακάκης 1.
Για το Π. Φάληρο σκόραραν οι Σιώνης 2, Σπηλιωτόπουλος 2 και Ξενάκης 1.

Η βαθμολογία (10 αγωνιστικές)
1. Ολυμπιακός 30
2. Βουλιαγμένη 25
3. Χίος 25
4. ΠΑΟΚ 19
5. Αργοστόλι 16
6. ΠΑΟ 15
7. Χανιά 12
8. Π. Φάληρο 9
9. Πανιώνιος 8
10. Ηλιούπολη 8
11. Κέρκυρα 7
12. ΝΟΠ 0
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.