Ως τις 6/10 οι συμμετοχές στη Δ’ Εθνική

Εννέα ομάδες υποβιβάστηκαν στη Δ’ Εθνική επειδή δεν πήραν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ και η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ετοιμάζεται να τις υποδεχτεί.
Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (26/9), οι Hρακλης Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Παναιγιάλειος, Εθνικός, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός και Τρίκαλα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να λάβουν μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και μαζί με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, θα αγωνιστούν στη Δ’ Εθνική.
Η Επιτροπή της κατηγορίας περίμενε αυτές τις εξελίξεις, γι’ αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη του Σοφοκλή Πιλάβιου, αποφάσισε να δώσει παράταση στην έναρξη του πρωταθλήματος ως το τέλος Οκτωβρίου.
Από αυτές τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, ήδη Παναιγιάλειος και Ρόδος έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική, ενώ και η Ηλιούπολη είχε εκφράσει ανάλογη πρόθεση. Η Επιτροπή πάντως θα συνεδριάσει την Τετάρτη (27/9), προκειμένου να δει ποιες από τις ομάδες έχουν ήδη δηλώσει και ποιες από τις ήδη υπάρχουσες έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.
Παράλληλα, θα σταλεί στις νέες ομάδες επιστολή με την οποία θα ενημερώνουν πως το αργότερο ως τις 6/10 θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα γίνει ο υπολογισμός των χρεών τους προς την ΕΠΟ και θα γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους.
Μετά τις 6/10, η Επιτροπή της Δ’ Εθνικής θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων, διαδικασία που γίνεται αρκετά περίπλοκη, καθώς κάποιοι όμιλοι θα έχουν περισσότερες από 15 ομάδες και δεν αποκλείεται οι νέες να μοιραστούν διαφορετικά για να μην διαταραχθεί η ισορροπία.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.