ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου το ετήσιο Ενωσιακό πρωτάθλημα αντισφαίρισης τις Στ Ένωσης το οποίο πραγματοποιείται στο νησί μας τα τελευταία τουλάχιστον 7 χρόνια. Το παρών έδωσαν ομάδες, αθλητές και προπονητές από όλους τους ομίλους της Πελοποννήσου, της Κεφαλληνίας και της Ζακύνθου. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κεφαλληνιακού Ομίλου Αντισφαίρισης ,προπονητές( Ντίνος Χριστόπουλος και Μάκης Κόμητας) και αθλητές συνεργάστηκαν για την σωστή διεκπεραίωση των αγώνων με στόχο την επίτευξη μιας άριστης φιλοξενίας προς την μεριά των αθλητών και των συνοδών τους. Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν 40 αθλητές από τον Κεφαλληνιακό Όμιλο Αντισφαίρισης και ακόμη 40 από τους άλλους Ομίλους της Στ Ένωσης
Αθλητικές εγκαταστάσεις δίπλα από την λιμνοθάλασσα του Κουταβο, προπονητές και μέλη του ομίλου σε μια συνεχή «θέση ετοιμότητας», αθλητές εντός και εκτός γηπέδων, αγωνιώδης γονείς και «λάτρεις» του αθλήματος να κατακλύζουν τις κερκίδες. Ένα κλίμα αγώνων γεμάτο με ένταση, γέλιο και συνεργασία από όλους τους παρευρισκομένους. Αυτές τις δυο μέρες παρακολουθήσαμε του αγώνες, μιλήσαμε με τους προπονητές και με ορισμένα από τα μέλη του Ομίλου και τις Ένωσης και καταγράψαμε τις απόψεις τους.

Δηλώσεις προέδρων και προπονητών

Ντίνος Χριστόπουλος( προπονητής του Κεφαλληνιακού Ομίλου Αντισφαίρισης): «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθούμε να πραγματοποιούμε τέτοιου είδους πρωταθλήματα, δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές μας και τους γονείς τους να γνωρίσουν καλύτερα των κλίμα των αγώνων να κάνουν γνωριμίες αλλά πάνω από όλα να αποκτήσουν καινούριες εμπειρίες.»
Λουκάς Λουκάτος( Πρόεδρος Στ Ένωσης): « Άψογη διοργάνωση και φιλοξενία από τον Κ.Ο.Α ο οποίος αποτελεί έναν από τους ποιο οργανωμένους ομίλους της Ένωσης μας. Ας ελπίσουμε σε μια μεγαλύτερη συμμετοχή των παικτών από το επόμενο καλοκαίρι.»
Μαρία Κουνάδη( Δημοτική Σύμβουλος): « Άρτιες εγκαταστάσεις, φιλόξενο κλίμα, αθλητές από όλες τις ενώσεις δίνουν μια «πνοή» ανάπτυξης του αθλήματος που ήδη στην Κεφαλλονιά έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.
« Το ενωσιακό πρωτάθλημα στον όμιλο μας έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το 2004. Αθλητές και γονείς με αυτόν τον τρόπο έχουν τη ν δυνατότητα να συνδυάσουν τις διακοπές τους μαζί με την άθληση και εμείς τους προσφέρουμε αυτήν την ευκαιρία. Όρεξη, καλή οργάνωση και συνεργασία είναι το τρίπτυχο μιας επιτυχημένης διοργάνωσης.»
Επιτυχίες και «πρωτιές»
Η Ζάκυνθος κυριολεκτικά «σάρωσε» καθώς κατέκτησε τα τέσσερα πρώτα κύπελλα στις κατηγορίες 12 και 16 χρονών στα αγόρια και στα κορίτσια. Η Κεφαλονιά «πήρε» δεύτερες και τρίτες θέσεις με την Ελίνα Κώστα να κατακτά την 2 θέση στην κατηγορία των 12 στα κορίτσια και τον Καμπανό Ευθύμη και Τουλάτου Φιορένια να παίρνουν και αυτοί την 2 θέση παίζοντας ως ομάδα στην κατηγορία των 10 χρονών.
Αξιόλογη ήταν οι προσπάθεια της ομάδας των Παύλου Λασκαράτου, Ευαγγελία Βαγγελάτου, Γεράσιμου Μαραβέγια καθώς και της ομάδας των Γεράσιμου Θεοτοκάτου, Νίκου Κούτρη , Αγγελικής Γιαννάτου και Σταματάτου οι οποίες κατέλαβαν τις τρίτες θέσεις στην καατηγορία των 10 χρονών.
Ο Νίκος ΤρωΪανος κατάφερε να φτάσει στην 8αδα στην κατηγορία των 16 το ίδιο και η Νεφέλη Παυλάτου και η Όλγα Παπαδάτου οι οποίες πήραν και οι δυο τις όγδοες θέσεις στην αντίστοιχη κατηγορία στα κορίτσια.
Δηλώσεις παικτών
Όλγα Παπαδάτου: « Συμμετέχω κάθε χρόνο στα ενωσιακά πρωταθλήματα στον Όμιλο μου και προσπαθώ για το καλύτερο, μου αρέσει που βλέπω τους συναθλητές μου από τους άλλους ομίλους και να έχω την χαρά να τους «φιλοξενώ» στον τόπο μου.»
Ελίνα Κώστα: « Χάρηκα πολύ που κατάφερα να «πάρω» την δεύτερη θέση, ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος και η ζέστη αφόρητη, σειρά όμως έχει το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Βέροια τον επόμενο σαββατοκύριακο!»
Ευχαριστίες

Ο Κ.Ο.Α (Κεφαλληνιακός Όμιλος Αντισφαίρισης) θέλει να ευχαριστήσει τις ακτοπλοϊκές γραμμές Ionian Ferries και Srtitzis Lines ,τον αθλητικό οργανισμό για την διάθεση των γηπέδων καθώς και τους προπονητές- επιδαιτητές των αγώνων κ.Ντίνο Χριστόπουλο και κ.Μάκη Κόμητα.κ.’Αρια Μεσοροπιάν.
Η δολιοφθορά
Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου άγνωστος δράστης «έσκισε» τα φιλέ των 3 πρώτων γηπέδων σε μια προσπάθεια «σαμποταρίσματος» των αγώνων.

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.