Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Ποιες ομάδες ανέβηκαν στα "επαγγελματικά σαλόνια"!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στους δέκα ομίλους της Δ' Εθνικής και δέκα σύλλογοι ετοιμάζονται για τη Γ' Εθνική.  To www.sportfmpatras.gr,  σας παρουσιάζει τις ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία.  Οι ομάδες από τον 6ο Όμιλο και κάτω θα είναι αντίπαλοι του Παναιγιάλειου την ερχόμενη περίοδο. Αναλυτικά:

1ος όμιλος - Εθνικός Γαζώρου

 Ο Εθνικός Γαζώρου αποδείχτηκε η πιο ψύχραιμη ομάδα στο τέλος της κούρσας και τερμάτισε πρώτος. Έχοντας ισχυρή διοίκηση, υπό τον Γιώργο Καλαποτλή και προπονητή τον Παναγιώτη Διλμπέρη, είχε την σταθερότητα που απαιτείται για να κάνει ένας σύλλογος πρωταθλητισμό.

2ος όμιλος - Απόλλων Καλαμαριάς

 Για δεύτερη χρονιά η ιστορική ομάδα των «Ποντίων» αγωνίστηκε στη Δ' Εθνική και από την αρχή στόχος ήταν η επιστροφή στα επαγγελματικά σαλόνια. Αντίπαλος σε αυτή την κούρσα τίτλου ήταν ο Οδυσσέας Κορδελιού, όπου κόντραρε τον Απόλλωνα ως το τέλος. Ύστερα από δύο χρόνια στις αλάνες της Δ' Εθνικής, ο Απόλλων Καλαμαριάς επιστρέφει στη Football League 2, με στόχο την επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα.

3ος όμιλος - Βατανιακός

 Αρχικά η ομάδα της Κατερίνης ξεκίνησε με χαμηλές βλέψεις. Στην πορεία προέκυψε ο πρωταθλητισμός. Έτσι, ο Βατανιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου, για πρώτη φορά στην ιστορία του και είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη Football League 2.

4ος όμιλος - Οικονόμος Τσαριτσάνης

 Σαν τρένο πορεύεται τα τελευταία χρόνια ο Οικονόμος Τσαριτσάνης. Ο σύλλογος από τη Λάρισα την περασμένη σεζόν ανέβηκε για πρώτη φορά στη Δ' Εθνική και φέτος κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη στον 4ο όμιλο. Από τα μυστικά των «πράσινων» είναι το οικογενειακό κλίμα και η παρουσία του Γιώργου Καλτέκη στον πάγκο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην ομάδα αγωνίζεται και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής  Άγγελος Διγκόζης.

5ος όμιλος - Τηλυκράτης Λευκάδας

 Τα τελευταία χρόνια ήταν μέσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στον 5ο όμιλο, όμως φέτος ωρίμασαν οι συνθήκες για να διεκδικήσει και τελικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πλέον ετοιμάζεται να επιστρέψει στα επαγγελματικά σαλόνια, ύστερα από τη δεκαετία του 1960. Με μόλις μια ήττα, η ομάδα της Λευκάδας έκανε μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία της.

6ος όμιλος - Καλαμάτα

 Το γεγονός ότι η Καλαμάτα κλήθηκε να αγωνιστεί στα αλώνια της Δ' Εθνικής δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό για πολύ καιρό. Έτσι, η «Μαύρη Θύελλα» έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, πολύ εύκολα, με μοναδικό αντίπαλο τον Αστέρα Αμαλιάδας

7ος όμιλος - Αστέρας Μαγούλας

 Την καλύτερη χρονιά της ιστορία του έζησε ο Αστέρας Μαγούλας. Για πρώτη φορά κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα στον 7ο όμιλο της Δ' Εθνικής, ενώ αναδείχτηκε και Κυπελλούχος Δυτικής Αττικής. Την νέα χρονιά θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στα σαλόνια της Football League 2.

8ος όμιλος - ΠΑΟΚ Γλυφάδας

 Δύο χρόνια στη Δ' Εθνική ήταν αρκετά για τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας, καθώς θέλησε και κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στον 8ο όμιλο και να ανέβει για πρώτη φορά στη Football League 2. Έχοντας κάνει μεγάλη επένδυση η διοίκηση σε παίκτες έμπειρους, έφτασε στην επιτυχία. Βασικός παράγοντας γι' αυτό είναι η διοικητική σταθερότητα που προσφέρει ο Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη πως θέλει να οδηγήσει την ομάδα της Γλυφάδας στη Σούπερ Λίγκα.

9ος όμιλος - Προοδευτική

 Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Προοδευτική προσπαθούσε να αναγεννηθεί από τις στάχτες της στη Δ' Εθνική και φέτος τα κατάφερε. Με πιστούς οπαδούς που ακολουθούσαν την ομάδα σε όλα τα παιχνίδια, εντός και εκτός, η "Προο" κατάφερε να πάρει τον τίτλο, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

10ος όμιλος - Ρούβας

 Με σταθερά βήματα κινείται τα τελευταία έξι χρόνια ο Μανώλης Κουτεντάκης στη διοίκηση του Ρούβα και φέτος κατόρθωσε να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου στον 10ο όμιλο. Από την αρχή φέτος ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα, στον πάγκο ο έμπειρος Μύρωνας Σηφάκης.

πηγη: patra spor fm
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.