Το pregame για την 1η αγωνιστική της Α` Ερασιτεχνικής

Η ώρα για δράση στην κορυφαία κατηγορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου έφτασε... 

Η ώρα να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν όσοι μιλούν για ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών...

Το εναρκτήριο λάκτισμα της 1ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας δίνεται λοιπόν το προσεχή Σάββατο   5 Νοέμβρη στις 11:30 στην Ιθάκη, με τους 9 μονομάχους, τους λιγότερους από κάθε άλλη φορά, να δίνουν ραντεβού στον αγωνιστικό χώρο με στόχο την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων φιλάθλων. Αυτό είναι εξάλλου και ένα από τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» των συλλόγων.

Σίγουρα μια καλή αρχή δεν εξασφαλίζει την επίτευξη των στόχων μιας ομάδας. Όμως μια κακή αρχή σίγουρα την απομακρύνει από αυτόν! 

Όπως σε κάθε πρεμιέρα έτσι και φέτος, οι εναρκτήριοι αγώνες αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού. Μάλιστα είτε λόγω ανετοιμότητας, είτε λόγω της άγνωστης ταυτότητας των αντιπάλων δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις!

Πάντως αυτό που θα πρέπει να τονιστεί, είναι η εντυπωσιακή ενίσχυση αρκετών ομάδων σε σχέση με την  προηγούμενη σαιζόν. Αυτό οφείλεται αφενός μεν στην αποχώρηση της επί σειρά ετών πρωταθλήτριας Α.Ε. Κεφαλονιάς που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων απιχωρήσεων (Λειβαθώ, Ολυμπιακός, Α.Ο.Κ.Ι.) αφετέρου δε στην αλλαγή των κανονισμών βάσει των οποίων ο πρωταθλητής κάθε ένωσης αποκτά το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Γ' Εθνική χωρίς την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ. Έτσι είναι αρκετά πιθανό να ζήσουμε έναν αγωνιώδες πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα των play offs. Αν δε, όπως παγίως υποστηρίζουμε, υπήρχαν και play out, θα γινόμασταν μάρτυρες ίσως του πιο συναρπαστικού και αμφίρροπου πρωταθλήματος όλων των εποχών.

- Οι φαινομενικά ισχυροί:

Το kefalonia Sports News ανέλυσε το ρόστερ όλων των ομάδων και βάσει αυτών θεωρούμε ότι τουλάχιστον 5 εξ αυτών θα είναι οι διεκδικητές του τίτλου και συγκεκριμένα η πρωταθλήτρια Εικοσιμία και αλφαβητικά τα Διλινάτα, ο Παγκεφαλληνιακός, ο Παλληξουριακός και η Σάμη.

- Οι ρυθμιστές:

Οι υπόλοιπες 4 ομάδες (Εθνικός Κεφαλλονιάς, Οδυσσέας Ιθάκης, Πρόοδος Ιθάκης και Φωκάτα) αναμένεται να αποτελέσουν τους ρυθμιστές τόσο της τελικής έκβασης για την υπόθεση τίτλος, όσο και για τον υποβιβασμό στην Β' Κατηγορία. Πρόκειται για αυτές που προχώρησαν σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ τους, κάτι που ωστόσο συνήθως δημιουργεί στις πρώτες τουλάχιστον αγωνιστικές προβλήματα στη συνοχή, που είναι ασφαλώς απαραίτητη σε μια ομάδα.

Όπως και να χει όμως, «Κυριακή κοντή γιορτή» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός…

Πρόγραμμα αγώνων και διαιτητές:



Αγώνας
Γήπεδο
Ημέρα
Ημ/νία
Ώρα
Διαιτητές
ΠΑΟ ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
Σάββατο
05/11/16
11:30
ΘΑΝΑΣΗΣ Ε., ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ Α., ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι.
ΑΟ ΣΑΜΗΣ - ΑΟ ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
Κυριακή
06/11/16
15:00
ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι., ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Δ., ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Π.
ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ - ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
Κυριακή
06/11/16
15:00
ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ Ε., ΚΙΟΣΗΣ Κ., ΚΩΤΣΗΣ Ι.
A.O. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΑΟ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ
Κυριακή
06/11/16
15:00
ΜΑΓΟΥΛΑΣ Σ., ΣΟΥΛΑ Ε., ΤΟΥΡΛΟΣ Π.






ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  -  ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος  της Α' Κατηγορίας ανοίγει το Σαββατο το πρωί στις 11:30 στην Ιθάκη με την τοπική Πρόοδο να υποδέχεται τον Παγκεφαλληνιακό.

Για τους γηπεδούχους η φετινή χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αρχή με νέο προπονητή και με αρκετά νέα πρόσωπα. Στα παιχνίδια του κυπέλλου με την Σάμη έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία τις ομάδος. Παρόλα αυτό η ομάδα της Ιθάκης αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρολό στο φετινό πρωτάθλημα με αιχμή του δόρατος την πάντα ισχυρή έδρα της.

Για τον «Παγκε» του Θόδωρου Βουκελατου που για δεύτερη χρονιά κάθεται στον πάγκο του «ιστορικού» των πολλών και ποιοτικών μεταγραφών που αυτομάτως ανέβασαν τον πήχη, το ταξίδι στην Ιθάκη είναι ένα αρκετά καλό τεστ και η νίκη θα είναι μια πραγματικά καλή αρχή.
 
 

ΑΟ ΦΩΚΑΤΑ - ΑΟ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ

Το μεσημέρι της Κυριακή στις 15:00 διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι της Λειβαθούς ανάμεσα στα Φωκατα και την πρωταθλήτρια Εικοσιμία.

Τα Φωκάτα με νέο προπονητή το Διονύση Γαρμπή, έκαναν καλές προσθήκες και θέλουν να αποτελέσουν  την έκπληξη της σαιζόν μπαίνοντας με το δεξί στη μάχη του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα της Εικοσιμίας θέλει να επαναλάβει τις περσινές επιτυχίες ξεκινώντας τις υποχρεώσεις της διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από την ήττα – αποκλεισμό από το κυπελλο.
 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΔΙΛΙΝΑΤΑ

Στο γήπεδο του  Άγιου Αντωνίου στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής συνεχίζεται η δράση με τον νεοφώτιστο Εθνικό να φιλοξενεί τα Διλινατα.

Η ομάδα του Ληξουριου πραγματοποιήσε καλές κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα και έχει ως στόχο να παραμείνει στην Α΄ Κατηγορία. Στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία, ο Εθνικός θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα. 


Για την ομάδα του μεγάλου χωριού, η  περσινή χρονιά ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Με νέο προπονητή τον Αgron Reci και με την προσθήκη ποιοτικών ποδοσφαιριστών θέλει να βρεθεί ψηλά στη βαθμολογία. Ξεκίνημα σε μια δύσκολη έδρα λοιπόν με μοναδικό στόχο το τρίποντο.


ΣΑΜΗ - ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Με το μεγάλο ντέρμπι του Ε.Α.Κ. Φαρακλατων στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής ανάμεσα στον Α.Ο. Σαμης  και τον Παλληξουριακό ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής.

Το συγκρότημα του Κώστα Βιτωράτου με έναν εξαιρετικό κορμό, με καλές μεταγραφές και σε αναμονή της επιστροφής του στη φυσική του έδρα, θέλει όσο τίποτα να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και στα play offs και συνεπώς να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις της σε ένα ομολογουμένως δύσκολο ξεκίνημα.

Ο Παλληξουριακος από την πλευρά του είναι αναμφίβολα ο πρωταθλητής των μεταγραφών και θέλει να δείξει και στο γήπεδο ότι είναι πολύ πραγματικά δυνατός. Απέκτησε ως νέο τεχνικό τον πολύ ταλαντούχο Σπύρο Παπαδάτο και έχει ως αποκλειστικό στόχο την επιστροφή μετά από πολλά χρόνια στην κορυφή της Κεφαλλονιάς και στη Γ' Εθνική. 

Το ξεκίνημά των υποχρεώσεών του στο πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, όμως θέλει να φύγει με τρίποντο από το Ε.Α.Κ. δίνοντας το στίγμα του για τη συνέχεια.

*Ρεπό την 1η αγωνιστική έχει ο Οδυσσέας Ιθάκης.

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.