Α2 ΕΣΚΑ-Η Πέντε αγώνες, πέντε νίκες για ΝΕΟΛ - Το παιδικό μας έχασε με ψηλά το κεφάλι!

ΕΦΑ ΑΙΓΙΟΥ – ΝΕΟΛ 56-76
Η ομάδα μας συνέχισε το σερί των νικηφόρων αγώνων της , περνώντας και από το Αίγιο , χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο την πρωτοπορία στο σκορ και τον έλεγχο του αγώνα!
Στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκινήσαμε κάπως νευρικά με μέτρια άμυνα και ο αγώνας φαινόταν αμφίρροπος. Όμως στη συνέχεια με πίεση στα ¾ του γηπέδου, βγάλαμε πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 10-20 υπέρ μας.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες μας ξεπερνώντας το κάπως νωχελικό ξεκίνημα που επέτρεπε στο Αίγιο να ακολουθεί από κοντά στο σκορ, ξέσπασαν επιθετικά φτάνοντας τη διαφορά στους 20 πόντους (14-34). Οι παίκτες του Αιγίου επέμεναν και εκμεταλλευόμενοι την κάποια χαλάρωση που έδειξαν οι παίκτες μας, έκλεισαν τη διαφορά φτάνοντας στο 26-38 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Αίγιο με υπερπροσπάθεια έφτασε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους , αλλά κάπου εκεί στο 35, ο ΝΕΟΛ έσφιξε και πάλι την άμυνά του, έβγαλε κάποια εύκολα καλάθια και με τρίποντο στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου, έφτασε να προηγείται με 58-39.
Το τέταρτο δεκάλεπτο, αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, αφού η πιο μικρή μεταξύ των ομάδων διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 15 πόντους. Στο τελευταίο δίλεπτο, κάποιες ατομικές ενέργειες των παικτών μας, έφεραν το τελικό 76-56.
Ο ΝΕΟΛ την επόμενη Κυριακή στις 15:30 αντιμετωπίζει την ομάδα του Προφήτη Ηλία (ΠΑΟΚ) , πηγαίνοντας για το 6 στα 6!
Καλούμε τους φιλάθλους μας να είναι και πάλι εκεί για να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας μας!
Τα δεκάλεπτα: 10-20, 26-38, 39-58, 56-76
ΑΙΓΙΟ : Τσάλτας, Βαγενάς 7, Χατζηβασιλείου 6 , Κωστόπουλος 14 (2), Καριοφύλης 4, Κυρίτσης, Μέρμηγκας, Τσιάρας 12 (1), Κωνσταντακόπουλος 5, Καραφώτσας 8.
ΝΕΟΛ: Αντωνάτος 14, Παπαγιάννης 8, Συνοδινός Π. 17 (3) , Αραβαντινός 6, Κλαυδιανός, Συνοδινός Χ. 5, Κωνσταντόπουλος 3 (1), Αθανασόπουλος, Μπελίτσης, Σκροπολίθας 3 (1), Τρυφωνόπουλος 20.


 Το παιδικό μας έχασε με ψηλά το κεφάλι!

ΝΕΟΛ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 30-50
Η παιδική ομάδα μας, ολοκλήρωσε για φέτος τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, αντιμετωπίζοντας στο κλειστό του Ληξουρίου την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του Κόροιβου. Οι μικροί μας αθλητές, πάλεψαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, βγάζοντας πολλούς ωραίους συνδυασμούς, άσχετα από το αν κατέληγαν ή όχι σε καλάθι. Η αλήθεια είναι πως ομάδα μας ήταν πολύ μικρότερη σαν μέσο όρο ηλικίας , πολύ πιο κοντή από τον αντίπαλο (με εξαίρεση τον Χρήστο Βουτσινά) και με λιγότερες λύσεις στον πάγκο εξαιτίας τραυματισμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις περιπτώσεις όπου βγήκαμε σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, οι παίκτες μας δεν μπόρεσαν να τελειώσουν με ένα απλό lay-up , φοβούμενοι τον αντίπαλο αμυντικό που τους κυνηγούσε: 20 πόντους ψηλότερος και 20 κιλά βαρύτερος…
Από την ομάδα μας, όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν προσπάθησαν και έτρεξαν πολύ. Κορυφαίος της ομάδας μας ο Χρήστος Βουτσινάς που πέτυχε τους 14 από τους τριάντα πόντους της ομάδας μας , παρότι έχασε λόγω κόπωσης και πίεσης και αρκετά εύκολα καλάθια. Από κοντά σε απόδοση οι Κώστας Χαλκιάς, «Φράντσι» και Φίλιππος Πυλαρινός.
Συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στα μικρότερα παιδιά μας που αγωνίστηκαν, παιδιά που φοιτούν στη Α΄ Γυμνασίου και μπορεί προς το παρόν να τους λείπουν κάποιοι «πόντοι» ύψους, αλλά περισσεύει το ταλέντο και το μπασκετικό τους θράσος!
Ο κόουτς μας , Σπύρος Κλαυδιανός, κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να δώσει υπόσταση και προσωπικότητα ομάδας σε μια παρέα παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ και που μπορεί φέτος να μην κατάφεραν να περάσουν στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος, όμως έχουν μπροστά τους χρόνια στην παιδική για να το καταφέρουν!
Από τους αντιπάλους, ξεχώρισαν οι Κάτζος, Χρυσανθόπουλος Χ. και Δημόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 5-12, 6-12, 9-13, 10-13.
ΝΕΟΛ (Σπύρος Κλαυδιανός): Πυλαρινός 4, Αραβαντινός 2, Βανδώρος, Χαλκιάς 2, Μουρελάτος 2, Βουτσινάς 14, Λουκέρης 2, Μοσχόπουλος «Φ» 4.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Γιώργος λεβεντούρης): Κοκάκης, Θεοδωρακόπουλος 2, Αποστολόπουλος Σ, Χρυσανθόπουλος Χ. 8, Αποστολόπουλος Χ. 4, Μουρίκης 2, Φωτόπουλος 4, Γιαννακόπουλος 1, Κάτζος 16, Δημόπουλος 9, Ρούνης 2, Κοντόπουλος 2.
 http://www.neol.gr
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.