Παναθηναϊκός - Ηρακλής: 2-0 (Pics)


 Μετά από μια ήττα και τρεις ισοπαλίες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa Leage, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του Ηρακλή στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης με 2-0 στο πλαίσιο της 9ης αλλά επί της ουσίας 7ης αγωνιστικής της Super League. Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έχοντας αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της αλλά και τις γνωστές αδυναμίες στην τελική προσπάθεια, η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι συνάντησε μέχρι μα ανοίξει το σκορ αρκετές δυσκολίες απέναντι σε μια ομάδα με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και ελάχιστες τελικές προσπάθειες. Υπενθυμίζουμε ότι πριν τρεις ημέρες στο ίδιο γήπεδο και με το ίδιο σύστημα, ο Γηραιός είχε καταφέρει να αποσπάσει λευκή ισοπαλία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Και αυτό παρά τις 17 τελικές προσπάθειες των πράσινων. Ένα αποτέλεσμα που είχε φυσιολογικά προκαλέσει τις αποδοκιμασίες των οπαδών του τριφυλλιού.
Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση, κυκλοφόρησε τη μπάλα, δημιούργησε φάσεις αλλά στο πρώτο ημίχρονο παρά τις 10 τελικές προσπάθειες δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι μπήκαν πιο αποφασιστικοί και χωρίς περιθώριο για άλλη βαθμολογική απώλεια και με γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 57' και του Ζοζέ Εμποκού στο 61' πήραν το τρίποντο φτάνοντας τους 14 βαθμούς και διατηρώντας τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Να σημειωθεί ότι για ακόμη μια αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρά και δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Ευαγγέλου και των βοηθών του, καθώς μεταξύ άλλων δεν καταλογίσθηκε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 77'. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα της πρωτεύουσας πηγαίνει στο απόλυτο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο Καραϊσκάκης με στόχο τη νίκη απέναντι στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μια νίκη που θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα φέρνοντας και πάλι τη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων στην ελάχιστη τιμή της. Φυσικά θα έχει προηγηθεί την Πέμπτη το κρίσιμο και δίχως αύριο παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο, με τους πράσινους να θέλουν μόνο νίκη για να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισής τους στην επόμενη φάση του Europa Leage, αλλά και το ταξίδι του Ολυμπιακού στη μακρινή Αστάνα του Καζακστάν επίσης για την 4η αγωνιστική της ίδιας διοργάνωσης με την ομάδα του Πειραιά ωστόσο να είναι ήδη αρκετά κοντά στην πρόκριση. Οι συνθέσεις των ομάδων: Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης (55' Εμποκού), Ρέις, Γουακάσο, Λουντ (84' Μίγγος), Βιγιαφάνιες, Λέτο (67' Ιμπάρμπο), Μπεργκ Ηρακλής (Γιάννης Ανανατίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσνακίδης, Σαραμαντάς, Ρούσσος, Μοντέιρο, Κούρος (46' Πασάς), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (67' Αγγελόπουλος), Λάμπρου (78' Κυνηγόπουλος) Πηγή: Kefalonia Sports News




















Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.