ΤΑ ΦΩΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ


«Τελικά στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντα ο καλύτερος», ρητό που ταίριαζε γάντι στην περίπτωση μας . Μπορεί λοιπόν να κέρδισαν τα Φωκατα των Παπυργιακο με 1-0 και να πέρασαν στην επομένη φάση του κυπέλλου .
Μπορεί τις δυο ομάδες να χωρίζουν μια  κατηγορία , όμως ο Παπυργιακος ήταν εκείνος που είχε τις ευκαιρίες  και  έδειξε εξαιρετικά στοιχεία μέσα στο γήπεδο.
Τα Φωκατα από την άλλη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθούσε να ελέγξει τη ροή του αγώνα, αλλά το κατάφερε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρώτο για τους γηπεδούχους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κακό , αφού αναλώθηκαν σε αρκετά λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα λίγες αξιόλογες προσπάθειες. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη παίζοντας με αντεπίθεσης, δημιούργησαν  ένα  τέρματα με τον Κόμητας στο 75, θα μπορούσε να πετύχει ακόμη ένα.
Fwkata - Pyrgki1
Από την άλλη ο Παπυργιακος  στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτός  που κυριάρχησε. Ήταν πολύ καλή στην κυκλοφορία της μπάλας. Είχε στο κέντρο παίκτες που μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και με κάθετες μπαλιές προς τα αντίπαλα καρέ δημιουργούσαν πίεση. Βεβαίως αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η πολύ καλή λειτουργία στο χώρο του κέντρου και μπροστά. Η αμυντική γραμμή είχε κάποιες αστάθειες, αλλά υπάρχει χρόνος για βελτίωση και το γνωρίζει πολύ καλά ο τεχνικός κύριος Κοκκόσης. Η ομάδα του Παπυργιακου μπορεί να μην σημείωσε τέρμα αλλά είχε δυο δοκάρια , και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να μπορέσει να περάσει αυτή στην επομένη φάση.
Στο 16' ο Μενεγάτο θα αποφεύγει έξω από την περιοχή τον Αντωνίου, θα πατήσει περιοχή όμως το πλασέ θα καταλήγει άουτ.
Στο 20' ο Π. Κορσιάνος θα αστοχήσει σε κοντινή κεφαλιά,  στην σέντρα από δεξιά του Κοψίνη θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 21' ωραίος συνδυασμό Μενεγάτου , Στρακάτου σουτ του τελευταίου μέσα από την μεγάλη περιοχή θα καταλήξει στα χέρια του Δίλαλου.
Στο 44' οι γηπεδούχοι θα χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία  ύστερα από σύγχυση στα καρέ του Παπυργιακού, με τον Κουρκουμέλη να μην μπορεί με πλασέ απέναντι από τον Κουγιανό να νικήσει τον νεαρό τερματοφύλακα.
Στο 58' σουτ  του Π. Κορσιάνου έξω απο την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Φωκατων .
Στο 61' Ο Σαρλάνης με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή θα αναγκάσει τον νεαρό Κουγιανό να πέσει εντυπωσιακά και να αποκρούσει την μπάλα.
Στο 71' ο Τζάκης με ψηλοκρεμαστό σουτ που θα αναγκάσει τον Δίλαλο να διώξει δύσκολα την μπάλα κόρνερ .
Fwkata - Pyrgki1
Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Κόμητας στο 75', όταν εκμεταλλευόμενος την βαθιά μπαλιά που του έγινε, πλάσαρε από δύσκολη σχετικά θέση (πλάγια δεξιά) τον τερματοφύλακα του Παπυργιακού Κουγιανό για το 1-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Στο 85' ο Σαρλάνης θα πλασάρει ο τερματοφύλακα του Πυργιου  με νέα εκπληκτική απόκρουση σώζοντας την ομάδα του από το 2-0.
Και στις καθυστερήσεις (η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι σε τετ-α-τετ), να μην έχουν ευτυχή κατάληξη και να βρίσκουν στο... σίδερο!
Οι φιλοξενούμενοι πάντως, διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Γασπαράτο, για δύο φάσεις που ανακόπηκαν ως οφσάιντ.
Διαιτητές: Γασπαράτος
Επόπτες: Τουλάτος – Αντωνάτος

ΦΩΚΑΤΑ: (Αθηναίος) Δίλλαλος, Αθηναίος, Ξαξίρης, Μπουγάς, Αντωνίου (75' Σέρρας Π., Σαρλάνης, Κόμητας, Κουρκουμέλης, Χρυσανθακόπουλος, Μάστορας (46' Σέρρας Μ.).
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ: (Κοκκόσης) Κουγιανός, Κουμαριώτης (85' Κοκκόσης Ν.), Τζωρτζάτος, Παγουλάτος Δ. (85' Κλωνής), Απέργης, Κοψίνης, Στρακάτος (80' Γεωργακάς), Τζάκης, Μενεγάτος, Παγουλάτος Θ., Κορσιάνος.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.