Η ΣΑΜΗ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ «ΠΑΓΚΕ» ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Δια πυρός και…σιδήρου πέρασε η Σαμη από την έδρα του εξαιρετικού για ακόμη ένα παιχνίδι Παγκεφαλληνιακου και έφτασε τους 7  βαθμούς και τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Θωδορου Βουκελατου εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της και την εξαιρετική ψυχραιμία των παικτών της και με ένα τέρμα του μονίμου σκόρερ τα στο δυο τελευταία παιχνίδια Νίκου Μωραΐτη  στο 60′ «ξεκλείδωσε» την άμυνα του «Παγκε», που κρατούσε σθεναρά μέχρι εκείνο το σημείο.
Οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο στον σημερινό αγώνα, με τους «Αργοστολιώτες » να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρνουν να τη μετουσιώσουν σε γκολ έχοντας δοκάρι σε κεφάλια του Βεκεριδη  .
Οι φιλοξενούμενοι , εμφανώς βελτιωμένοι στα τελευταία τους παιχνίδια, είχαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και να απειλήσουν τους γηπεδούχους έχοντας στο ενεργητικό τους ένα χαμένο πέναλτι και ένα δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν και πάλι δυνατά, ενώ πλέον ήταν φανερό πως το παραμικρό λάθος θα στοίχιζε. Η Σάμη ήταν αυτή που ουσιαστικά κρατούσε τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να σκοράρει και να χάσει άλλες τρεις τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες για να καθαρίσει του ματς. Από τη άλλη ο Παγκε προσπάθησε να σκοράρει αλλά το δεκάλεπτο που ήταν καλύτερος το ανάλωσε σε φλυαρεί και ανούσια υπεροχή.

Στο 9΄ κόρνερ από αριστερά του Τούρλα, ο. Κουλουμπής θα πάρει την πρώτη κεφαλιά θα φτάσει στο κεφάλι του Βεκερίδη, που αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα η κεφαλιά του καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Καλλιβωκά και στη συνέχεια άουτ.
Στο 14΄ Γ. Αμούργη θα σεντράρει  από δεξιά, ο Περιβολάρη στρώνει με το κεφάλι  την μπάλα στο Νικολοβιένη, που μέσα από την περιοχή  θα σουτάρει  με την μπάλα να  κοντράρει στα σώματα των αμυντικών με μετά στο δεξί δοκάρι του Ζαμπαύτη και κόρνερ.
Στο 19` η Σάμη θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Μωραΐτη από των Βεκεριδη, την έσχατη των ποινών  θα αναλάβει να την εκτελέσει ο Γ. Αμουγης , όμως ο Ζαμπαύτη θα του πει όχι χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα .

Στο 43` ο Τούρλας θα περάσει τους πάντες θα βγάλει σέντρα από αριστερά αλλα ο Παπαθεοδοροπουλος δεν θα προλάβει να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.
Στο 46΄ ο Γ. Αμούργης με ωραία ενέργεια θα μπει στην περιοχή από πλάγια, θα πιάσει  δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Ζαμπαύτη και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ.
Στο 54΄  ο Τούρλας θα προσπαθήσει να σκοράρει με  φάουλ όμως ο νεαρος τερματοφύλακας τις Σαμης  Δ. Καλλιβωκάς θα διώξει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του σε κόρνερ.
Στο 55` ο Παγκε θα χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο  Παπαθεοδωρόπουλο θα βρεθεί αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή των Σαμικων αλλά το σουτ που επιχείρησε θα κατάληξη άουτ προς ανακούφιση των φιλοξενούμενων.
 Στο 60΄ φάουλ από τα δεξιά του Περιβολάρη πρώτη κεφάλια του Γ. Καλλιβωκά στον Νίκος Μωραίτης που  με ψιλοκρεμαστό πλασέ μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 .
Ο Πάγκε είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, ενώ σουτ του Νικηφόρου Κουλουμπή στο 69' θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι της Σάμης και μετά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
Στο 70' η Σάμη είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της και να «τελειώσει» τον αγώνα, ωστόσο στο τετ-α-τετ ο Γ. Αμούργης προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Ζαμπάυτη, ωστόσο ο τελευταίο κατάφερε και τη σταματήσει.

Στο 94' ο παίκτης του Πάγκε Αντωνίου, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Γασπαράτο, γιατί έσπρωξε τον ποδοσφαιριστή της Σάμης Περιβολάρη, ρίχνοντάς τον στο χόρτο.

ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: (Γ.Βασιλάκης), Ζαμπαύτης, Θωμάς, Κουλουμπής Νικ., Αντωνίου, Βεκερίδης, Αρμάντο, Γιαννάτος (70΄ Μίσκα), Παπαθεοδωρόπουλος (85΄ Κοτίνης), Νουρεντίνι, Τούρλας (90΄+΄ Μπαζάρογλου Περ.).
ΣΑΜΗ :(Θ.Βουκελάτος), Καλλιβωκάς Δ., Μηλιαρέσης, Αμούργης Αρ., Βιτωράτος Κ., Καππάτος, Μωραίτης, Νικολοβιένης Κ., Καλλιβωκάς Γ. (85΄Μινέτος), Αλυσανδράτος (53΄ Δευτεραίος), Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (90΄+΄Τουλάτος). 

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.