Α.Σ.Κ.- Ν.Ε.Ο.Λ. 39-53...Ληξούρι η πρωτεύουσα του basketball.



Στα πλαίσια της τρίτης (3ης) αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Σ.Κ.Α-Η, το Ληξούρι επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι του συντοπίτη Α.Σ.Κεφαλονιά, σε ένα όμορφο ποιοτικά παιχνίδι, που διεξήχθη σε ζεστή αθλητική ατμόσφαιρα στο κλειστό του Αργοστολίου, με τελικό σκορ 53-39.

Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές της Παλικής, πήραν από την αρχή της πρώτης περιόδου τα ηνία του αγώνα και με πίεση στην άμυνα, γρήγορο ρυθμό και επιθετική πολυφωνία, βρέθηκαν προηγούμενοι στο τέλος του α ημιχρόνου με 6 πόντους (22-28). Στο δεύτερο ημίχρονο και με δεδομένη την  καλή άμυνα του  Ν. Κουμουνδούρου πάνω στον Φραγκιά που απειλούσε με τρίποντα την άμυνα των Ληξουριωτών, αλλά κυρίως την ευχέρεια στο σκοράρισμα των παικτών του Μ. Δούλια-έξι αθλητές από τους 9 που αγωνίστηκαν, σκόραραν-και την εκπληκτική απόδοση των Μπακούρου (12 πόντοι, 2 τρίποντα,οργάνωση παιχνιδιού) και Παγώνη (17 πόντους, 1 τρίποντο. 4 κοφίματα, 11 ρημπάουντ) η τελική επικράτηση με 14 πόντους διαφορά ήταν αναμενόμενη. Από την ομάδα του Αργοστολίου Παπαδημητρίου με 11 και Φραγκιάς με 15 (4) ξεχώρισαν.
MVP: Μπακούρος Διονύσης οργάνωσε το επιθετικό παιχνίδι του Ν.Ε.Ο.Λ. με ηρεμία και εκτέλεσε με 12 πόντους όταν έπρεπε.

Στο ύψος του: Παγώνης Γεράσιμος πρώτος σκόρερ στο παρκέ, προσφορά σε άμυνα και επίθεση, φανερά καλύτερος από πέρυσι, χρειάζεται βελτίωση στο χειρισμό της πορτοκαλί μπάλας

Αδύναμος κρίκος: Οι ψηλοί του Αργοστολίου δεν βοήθησαν επιθετικά, ενώ Παπαδημητρίου και Φραγκιάς πάλευαν μόνοι τους πετυχαίνοντας μαζί 26 πόντους.

Το στραγάλι: Ο Καμήτσος (αν και μόνος του) ήταν άψογος.

Το happening: Η  (μεγάλη) παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, με φιλάθλους και των δύο σωματείων, που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των παιδιών και αποδεικνυύοντας τις οικογενειακές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο συλλόγους κυρίως επί προεδρίας Βολτέρα-Μουίκη.
Το highlight: Το τρίποντο του Μπακούρου (με ταμπλό παρακαλώ) με την λήξη του χρόνου της  τρίτης περιόδου από τα 9 μέτρα.
Εξέλιξη του σκορ ανά περίοδο: 12-13, 22-28, 32-41, 39-53

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καμήτσος εξαιρετικός

ΑΣΚ (Μάκης Μαρκάτος): Λάλης Β.2, Παπαδημητρίου 11, Φραγκιάς 15 (4), Μουίκης Γ., 3, Λάλης Χ. 4, Θεοδωράτος 4, Ντιήλ Αν., Ντιήλ Ντ., Ντεράϊ, Χατζής, Διακρούσης.

ΝΕΟΛ (Μανώλης Δούλιας): Αντωνάτος 2, Κουμουνδούρος 6, Πυλαρινός – Μαρκαντωνάτος 8(1), Παγώνης 17, Αραβαντινός – Ζαφείρης, Μπελίτσης, Μπακούρος 12 (1), Μουδήλος 8. Παριώτης.

Έτσι Απολλωνιάδα και Ληξούρι παραμένουν οι μόνες αήττητες ομάδες στο 2ο όμιλο, αν και οι Πατρινοί φέτος προβάλλουν ως φαβορί ακόμα και για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Την επόμενη Κυριακή 13/10 ο Ν.Ε.Ο.Ληξουρίου υποδέχεται στο κλειστό της Παλικής, την Αχαγιά 82 στη 1.00 το μεσημέρι.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.