Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στο πόλο!

Ένα βήμα μπροστά, τουλάχιστον έτσι ελπίζει η FINA, έκανε και επίσημα από την Πέμπτη το άθλημα του πόλο καθώς η Τεχνική Επιτροπή υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα τις αλλαγές στους κανονισμούς του αθλήματος.

Το Aquaticsnews.com σας παρουσίασε στις 6 Ιουνίου (θυμηθείτε πατώντας εδώ όλους τους νέους κανονισμούς) το επίσημο έγγραφο της FINA TWPS με τους νέους κανονισμούς καθώς και ποιοί θα απορριφθούν. Σαράντα μέρες μετά η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε επίσημα να γυρίσει σελίδα στο άθλημα μιας και οι νέοι κανονισμοί είναι γεγονός! (θα ισχύουν από τη σεζόν 2013-2014)
Η Τεχνική Επιτροπή συνεδρίασε χθές στη Βαρκελώνη και όπως λένε οι άνθρωποι της, οι αλλαγές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στόχος είναι το πόλο να έχει πια περισσότερη κίνηση, δημιουργικότητα και ταχύτητα. Επί της ουσίας η FINA θέλει να περιορίσει, όσο είναι δυνατό φυσικά, το δυνατό παιχνίδι αλλά και την σκοπιμότητα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν αλλαγές σε θέματα πλεονεκτήματος αλλά και καθυστέρησης χρόνου επίθεσης...

Ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές: πλέον κάθε ομάδα έχει ένα ταιμ αουτ στη διάθεση της σε κάθε οκτάλεπτο, δεν θα υπάρχει παράταση (κατευθείαν στα πέναλτι θα αναδεικνύεται ο νικητής) ενώ κάθε ομάδα θα έχει υποχρεωτικά στην 13αδα δύο τερματοφύλακες.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.