Βαθμολογία UEFA: "Χλώμιασε" η 12η θέση για τις ομάδες μας, απειλείται η 13η!

Η βαθμολογία της UEFA όσον αφορά το ελληνικό ενδιαφέρον έκλεισε μετά τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό της Φενέρ και της Βασιλείας που έφτασαν όσο μακριά δεν περίμενε κανείς να φτάσουν και έβαλαν πραγματικά δύσκολα στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση της ειδικής βαθμολογίας και ο πρωταθλητής συνεχίζει να μπαίνει απευθείας σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Αλλά πλέον οι Βέλγοι που πετάνε μία κακή χρονιά θα μας αφήσουν πίσω του χρόνου και θα ξεκινήσουμε στην 11η-12η θέση ισόβαθμοι με την Τουρκία και 1500 βαθμούς μπροστά από την Ελβετία που είναι 13η.
Οπερ μεθερμηνευόμενον εστί, αν δεν κάνουμε καλύτερη χρονιά από τους Τούρκους (χλωμό) ή, στη χειρότερη περίπτωση ισάξια της Ελβετίας παίζει γερά το ενδεχόμενο να μείνουμε στη 13η θέση που είναι και η τελευταία που εξασφαλίζει θέση στους ομίλους στον πρωταθλητή. Και αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι πως φως στο τούνελ του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν διαφαίνεται και η Αυστρία πλησίασε στους 4.000 βαθμούς την Ελλάδα για να αρχίσουμε να ανησυχούμε και για αυτή ακόμα την 13η θέση, αν και ακόμα ίσως είναι νωρίς, μιας και η επόμενη σεζόν που θα πετάξει η Αυστρία είναι η καλύτερή της (9.375 το 2009-10) και θα πρέπει του χρόνου να έχει ισάξια ή, μεγαλύτερη συγκομιδή για να μας απειλήσει ουσιαστικά και άμεσα. Αλλά έτσι κι αλλιώς, από του...παραχρόνου θα έχουμε περισσότερους λόγους να ανησυχουμε!
Σημείωση: Μην ξεχνάμε, φυσικά, πως τη νέα σεζόν θα παίζουμε με πέντες ομάδες (άρα θα διαιρούνται οι βαθμοί πουθα κατακτώνται διά του πέντε), ενώ οι Αυστριακοί και οι Ελβετοί με τέσσερις.
Παρακάτω η βαθμολογία σήμερα (αν αφαιρέσει κανείς το 2008-09 θα δει το σημείο εκκίνησης της νέας σεζόν)


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.