ΑΠΟΘΕΩΣΤΕ ΤΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου νίκησε με σκορ 12-9 τον Παναθηναϊκό και εξασφάλισε την 4η θέση που οδηγεί στα πλεϊ- οφ της φετινής Α1 ανδρών!

Οι Κεφαλλονίτες έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη με τρία γκολ διαφορά που τους δίνει το εισιτήριο για την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος καθώς πλέον υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με το σημερινό τους αντίπαλο.
Μιλάμε φυσικά για μία μεγάλη επιτυχία της ομάδας του ΝΟΑ (διοίκηση, προπονητές και παίκτες) που φέτος κάνει μια ονειρώδη χρονιά: είσοδο στα πλεϊ-οφ μετά από ιστορικές νίκες (με ΝΟ Χίου και Παναθηναϊκό) αλλά και πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από επίσης ιστορική νίκη πάλι επί των πρασίνων που θα ακούνε Αργοστόλι και θα αλλάζουν δρόμο...
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα πριν από δυο αγωνιστικές σεζόν αγωνιζόταν στην Α2 ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε έχασε και ένα από τα βασικά της στελέχη τον Ιγκόρ Ρατσούνιτσα. Όμως αποδείχτηκε πιο ομάδα από ποτέ καθώς το κενό καλύφτηκε εκ των έσω με κάποια παιδιά που έκαναν καταπληκτικές εμφανίσεις, φτάνοντας την ομάδα στον… έβδομο ουρανό!
Το ματς ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη ενώ στιγματίστηκε από επεισόδια που σημειώθηκαν στη λήξη του ματς από το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού. Το φύλλο αγώνα «καίει» τους Κουντουδιό και Παπαδημητρακόπουλο οι οποίοι, σύμφωνα με αυτά που γράφουν οι Μοιράλης- Μπουδραμής, επιτέθηκαν φραστικά στο διαιτητικό δίδυμο αλλά και στον παρατηρητή διαιτησίας κ. Τσαντά.
Ο βοηθός του Φάνη Κουντουδιού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 2ου οκτάλεπτου, επειδή χτύπαγε επανειλημμένως το προστατευτικό του πάγκου όπου καθόταν ο Παναθηναϊκός. Ο τεχνικός των πρασίνων, πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ όλα είχαν κριθεί, επιτέθηκε φραστικά στους διαιτητές οι οποίοι του έδειξαν κόκκινη κάρτα. Όμως τα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί…
Μόλις έληξε το ματς οι Κουντουδιός και Παπαδημητρακόπουλος σε έξαλλη κατάσταση όπως γράφουν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα, τους επιτέθηκαν εκ νέου λέγοντας τους: «Μην ξαναπατήσετε στο ΟΑΚΑ…». Ο Γιώργος Αφρουδάκης επενέβη και ηρέμησε την κατάσταση όπως και η Αστυνομία που ήταν στο κολυμβητήριο. Αυτά για τα επεισόδια…

Η εξέλιξη του αγώνα
Ο ΝΟΑ ξεκίνησε πολύ δυνατά, χάρη και στη συμπαράσταση των οπαδών του που γέμισαν σήμερα το Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης. Προηγήθηκε με 2-0 χάρη σε γκολ του Ευάγγελου Δουδέση και του Σαλάχα δείχνοντας αποφασισμένο για τη νίκη με τη «μαγική» διαφορά των τριών τερμάτων.
Ο Παναθηναϊκός μείωσε με γκολ του Δήμου Δερμιτζάκη αλλά ο Μπουρνάζος έκανε το 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.
Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για τους πράσινους σε επίθεση με παίκτη- παραπάνω αλλά γρήγορα ο ΝΟΑ με τον Χαραλαμπόπουλο πήγε και πάλι τα διαφορά στα δύο γκολ (4-2).
Ο ΠΑΟ έκανε ένα ξέσπασμα και ισοφάρισε σε 5-5, χάνοντας λίγα λεπτά μετά και μία καλή ευκαιρία για να προηγηθεί για πρώτη φορά. Όμως το Αργοστόλι ήταν παθιασμένο και δεν άφησε για πολλή ώρα τον αντίπαλο του να πιστέψει στη νίκη…
Με σερί 3-0 από γκολ των Σαλάχα, Χαραλμπόπουλο και Μπουρνάζο πήγε στο 8-5, αγγίζοντας για πρώτη φορά την διαφορά των τριών γκολ. Απέμεναν ακόμη 16 αγωνιστικά λεπτά!
Το ματς από εκεί και πέρα είχε μεγάλη ένταση και πολύ… ξύλο! Ο Πέτρος Δουδέσης βγήκε λαβωμένος από τη μάχη (σκίσιμο στο μάτι), την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟ μπήκε αποφασιστικά στην 3η περίοδο. Ο Δήμος Δερμιτζάκης έκανε το 8-6 και λίγο μετά ο Κατσαούνης μείωσε στο ένα το γκολ της διαφοράς. Οι πράσινοι ήθελαν να κάνουν την ανατροπή!
Και εκεί που κάποιοι πίστεψαν ότι ο ΝΟΑ θα «λυγίσει» λόγω άγχους οι φίλαθλοι στην πισίνα έγιναν μάρτυρες του αντίθετου. Η ομάδα του Θοδωρή Ανδρέακου σκόραραν πάλι με τον Χαραλαμπόπουλο κάνοντας το 9-7 ενώ λίγο μετά ο Ευάγγελος Δουδέσης κέρδισε πέναλτι. Ο πρώτος σκόρερ του Αργοστολίου το εκτέλεσε αλλά ο Λέντζος απέκρουσε κρατώντας στα δύο τα γκολ της διαφοράς. Όμως οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα δύσκολα…
Ο Ευάγγελος δεν πτοήθηκε από την απώλεια ενός τόσο κρίσιμου πέναλτι και στην αμέσως επόμενη φάση «κεραυνοβόλησε» τον πράσινο τερματοφύλακα, κάνοντας το 10-7!
Αυτό ήταν και το σκορ στο τέλος του 3ου οκτάλεπτου! Στην αρχή του 4ης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έχασε τον Δήμο Δερμιτζάκη, πρώτος σκόρερ των πρασίνων μέχρι τότε, που αποβλήθηκε με αντικατάσταση. Το άγχος βάρυνε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και για κάποια λεπτά δεν μπορούσαν να γίνουν επιθέσεις της προκοπής.
Το φινάλε ήταν θρίλερ! Ο Παναθηναϊκός σκόραρε κάνοντας το 10-8 αλλά ο Στελλάτος ξανάδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στους γηπεδούχους. Και πάλι οι πράσινοι πέτυχαν γκολ μετά, παγώνοντας προς στιγμήν το κολυμβητήριο. Όμως ο Μπουρνάζος πέτυχε το «χρυσό» γκολ, 52 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ο καταπληκτικός σήμερα Πλατίδης, με μία ακόμη απόκρουση στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, σφράγισε το εισιτήριο για την τετράδα.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Α1 ανδρών- 21η αγωνιστική
Δημοτικό κολυμβητήριο Αργοστολίου
ΝΟ Αργοστολίου- Παναθηναϊκός   12-9
Διαιτητές: Μοιράλης- Μπουδραμής
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 5-4, 2-2, 2-2.
ΝΟ Αργοστολίου (Θοδωρής Ανδρεάκος): Χαραλαμπόπουλος 4, Μπουρνάζος 3, Ε.Δουδέσης 2, Σαλάχας 2, Στελλάτος 1.
Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Δερμιτζάκης Δ. 3, Κόχειλας Ν. 2, Κατσαούνης 2, Παπαδόγκωνας 1, Σιδέρης 1.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.