Α1`ΠΟΛΟ:Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Πλησιάζει προς το τέλος της η Regular Season του φετινού πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών και μόλις 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος όλα βάφτηκαν πράσινα.
Ο ΠΑΟ όχι μόνο κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην Ηλιούπολη με 9-6 στο μεγάλο ντέρμπι της τετράδας, αλλά εκμεταλλεύτηκε και την απώλεια 2 βαθμών που είχε το Αργοστόλι.

Αναλυτικά:



Στον Πειραιά ο Ολυμπιακός κέρδισε με άνεση την Κέρκυρα και παρέμεινε αήττητος και πρωτοπόρος στην Α1. Το τελικό 21-3 δείχνει την τεράστια διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις 2 ομάδες.



Η Βουλιαγμένη δεν έδωσε μόνο 1 παιχνίδι, αλλά συνολικά 3 μέσα σε αυτό το Π_Σ_Κ. Το πρώτο, την Παρασκευή απέναντι στην Κέρκυρα (χρωστούμενο από παλιά), το οποίο και κέρδισε με το
εντυπωσιακό 20-3. Το 2ο ήταν απέναντι στα Χανιά, που χρησιμοποίησαν ως έδρα το κολυμβητήριο του αντιπάλου τους. Φυσικά, και με δεδομένη την τεράστια διαφορά δυναμικότητας, αλλά και το ότι οι τυπικά γηπεδούχοι κατέβηκαν με 10 παίκτες, το τελικό 20-2 ήταν εντελώς δικαιολογημένο και αναμενόμενο.

Τέλος, χθες το μεσημέρι, η Βουλιαγμένη έκανε μια πολύ καλή προπόνηση απέναντι στον ΠΑΟΚ κερδίζοντας για την 20η αγωνιστική με σκορ 11-5. Το παιχνίδι που θεωρείτο χαμένο από τον ΠΑΟΚ ευθύς εξαρχής, αποφασίστηκε να διεξαχθεί χθες (2 εβδομάδες νωρίτερα δηλαδή) για οικονομικούς λόγους, και η Βουλιαγμένη δεν είχε κανένα λόγο να μην δεχτεί.
Η Χίος συνέτριψε με την σειρά της την Ηλιούπολη με το εντυπωσιακό 19-7 και παρέμεινε στην 3η θέση με τους ηττημένους να βρίσκονται ουσιαστικά με το 1 πόδι στην Α2.
Στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης διεξήχθη το πιο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι κέρδισαν χάρη σε ένα ξέσπασμα του Αφρουδάκη στην τρίτη περίοδο με 9-6 και ανέβηκαν στην 4η θέση της κατάταξης.
Ο ΠΑΟ πάντως δέχτηκε πολλές αποβολές, αλλά κατάφερε να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να μην πολυυπολόγιζε το παιχνίδι. Κατέβασε από την Θεσσαλονίκη μόλις 7 παίκτες και προσέθεσε τον Χιώτη Παππά και τον Δ. Μιτελούδη που προπονείται στην Αθήνα. Παρόλα αυτά ήταν ανταγωνιστικός, και πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα.
Στην Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος ακόμα φωνάζει για την διαιτησία απέναντι στο Αργοστόλι. Οι Νεοσμυρνιώτες πάντως αυτοκτόνησαν, αφού προηγήθηκαν με 7-3 στο τέλος της τρίτης περιόδου, και με 8-4 στα μέσα της 4ης. Παρόλα αυτά, το Αργοστόλι δεν άφησε το παιχνίδι και κατάφερε καταρχάς να πλησιάσει και στην συνέχεια να ισοφαρίσει σε παίκτη παραπάνω με τον Κατσιγιάννη σε 8-8 μόλις 11" πριν από την λήξη του παιχνιδιού.
Η αλλαγή πάντως του σκηνικού οφείλεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι μετά το 8-4 το Αργοστόλι αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και με πολύ πιεστική άμυνα πρες εξασφάλισε το 0 στην άμυνά του. Σε αυτό το σημείο οι Πανιώνιοι διαμαρτύρονται για το σκληρό παιχνίδι. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι γηπεδούχοι πήγαν όπως ήταν φυσιολογικό, να διαχειριστούν τον χρόνο και να τελειώνουν με το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Εκεί πάντως που θα γινόταν η έκπληξη μεγατόνων και που θα διαμόρφωνε νέα δεδομένα στην ουρά, ήταν στην Πάτρα. Ο τοπικός ΝΟΠ με όλους τους παίκτες στην σύνθεσή του, αφού η νέα διοίκηση που προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της προηγούμενης εβδομάδας φρόντισε να αποκαταστήσει τις σχέσεις, υποδέχτηκε το Π. Φάληρο που δεν γνώριζε με ποιούς θα αγωνιστεί ο αντίπαλος και όλη την προηγούμενη εβδομάδα ετοιμαζόταν για τον "τελικό" με την Κέρκυρα που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή.

Οι Πατρινοί με την συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 2-1 και στην διάρκεια της τρίτης περιόδου με 4-2. Κάπου εκεί ο Λούδης έδωσε εντολή για πρες και με πολύ καλή κόντρα, το Π. Φάληρο κατάφερε με σερί 0-4 να περάσει μπροστά με 4-6. Περίπου ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, οι Πατρινοί μείωσαν με πέναλτι για το οποίο υπήρξε πολύ μεγάλη αμφισβήτηση από τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

Πρώτος θα είναι ο Ολυμπιακός, δεύτερη η Βουλιαγμένη και τρίτη η Χίος.
Ο ΠΑΟ πλέον έχει το πλεονέκτημα για την 4η θέση.
Από τα υπόλοιπα 4 παιχνίδια που έχει, θα κερδίσει τα 2 στην έδρα του με Π. Φάληρο και Πανιώνιο και μάλλον θα χάσει στον Πειραιά από τον Ολυμπιακό. Το τέταρτο παιχνίδι είναι αυτό που λογικά θα κρίνει την 4η θέση, στο Αργοστόλι απέναντι στην τοπική ομάδα.

Ο ΠΑΟ έχει 33 βαθμούς και θα πάει σίγουρα στους 39. Με 42 πάντως κατακτά σίγουρα την 4η θέση.
Το Αργοστόλι ακολουθεί στους 32 και έχει τον ΝΟΠ μέσα, την Κέρκυρα έξω, τον ΠΑΟ μέσα και την Χίο έξω. Πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Αν κερδίσει, τότε θα θέλει απλή νίκη επί του ΠΑΟ για την 4η θέση. Αν έρθει ισοπαλία, θα χρειαστεί νίκη επί του ΠΑΟ με 3 γκολ διαφορά. Αν ηττηθεί στην Κέρκυρα, τότε μάλλον χάνεται η προοπτική της τετράδας.

Ο ΠΑΟΚ έχει 31 βαθμούς και 3 ακόμα αγώνες. Πολύ σημαντικός είναι ο αγώνας με την Χίο στην Θεσσαλονίκη. Αν καταφέρει να κερδίσει, τότε είναι πολύ πιθανόν να φτάσει στους 40 και ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Αργοστολίου με τον ΠΑΟ, όπου δεν θέλει με τίποτα ισοπαλία, μπορεί να τερματίσει στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Για την 4η, θα πρέπει να γίνει συνδυασμός αποτελεσμάτων. Να χάσει το Αργοστόλι στην Κέρκυρα και να κερδίσει στην συνέχεια τον ΠΑΟ, οπότε ο ΠΑΟΚ θα είναι στους 40 4ος με τον ΠΑΟ 5ο με 39 κα;ι το Αργοστόλι 6ο με 38, εκτός κι αν κερδίσει μέσα στην Χίο την τελευταία αγωνιστική.
Οσον αφορά τώρα τον υποβιβασμό:

Η Κέρκυρα έχει 16 και υποδέχεται τον ΝΟΠ οπότε πάει στους 19 και σώνεται.
Τα Χανιά έχουν πολύ καλό πρόγραμμα, αλλά βρίσκονται σε αγωνιστική πτώση. Εχουν 4 αγώνες που μπορούν να τους κερδίσουν όλους, αλλά και να τους χάσουν όλους.
Την επόμενη αγωνιστική πάνε στην Ν. Σμύρνη για το πρώτο ντέρμπι με τον Πανιώνιο. Στην συνέχεια υποδέχονται την Ηλιούπολη, μετά πάνε στην Πάτρα με τον ΝΟΠ και ολοκληρώνουν εντός με τον ΠΑΟΚ. Με 4 βαθμούς επίσης σώνονται, αν και το πολύ σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό με την Ηλιούπολη. Με νίκη ή ακόμα και με ισοπαλία, εξασφαλίζουν την κατηγορία.
Ο Πανιώνιος μάλλον πάει για 7ος ή 8ος. Κατά την άποψή μου, θα κερδίσει τα Χανιά την ερχόμενη αγωνιστική, και στην συνέχεια πάει στην Πάτρα όπου επίσης θα κερδίσει έστω και δύσκολα. Εχοντας λοιπόν σωθεί, θα υποδεχτεί την Κέρκυρα στον αγώνα που μάλλον θα κρίνει την 7η θέση του πρωταθλήματος.

Το Π. Φάληρο έχει μόνο 1 παιχνίδι να κερδίσει. Αυτό της επόμενης αγωνιστικής με την Κέρκυρα στην Αθήνα, Αν τα καταφέρει, πάει στους 18 και σώνεται κατά 99%. Αν δεν καταφέρει να κερδίσει την Κέρκυρα, τότε θα κάνει υπομονή μερικές ημέρες για να δει αν θα παραμείνει, αλλά πλέον δεν θα εξαρτάται από αυτό.

Η Ηλιούπολη είναι σε πολύ άσχημη θέση. Χρειάζεται επειγόντως νίκες με Χανιά και ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη (τα υπόλοιπα είναι χαμένα), εκτός κι αν της κάνει κάποιο δώρο η Κέρκυρα κερδίζοντας το Π. Φάληρο, οπότε θα χρειαστεί μόλις 1 νίκη για να παραμείνει στην Α1.
Ο ΝΟΠ είναι εδώ και πολύ καιρό στην Α2, αλλά μπορεί να πάρει μαζί του όποια ομάδα καταφ΄περει να της κόψει βαθμό, και έχει να παίξει με Πανιώνιο και Χανιά εντός και Κέρκυρα εκτός.
Τα πράγματα πλέον ενώ έχουν ξεκαθαρίσει στην κορυφή, μπερδεύτηκαν κι άλλο στην ουρά.
ΥΣ. Μερικές διευκρινήσεις και κάποιες διορθώσεις:
Στον αγώνα ΠΑΟ - ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται για κλωτσιά εν ψυχρώ του Κατσιαούνη στον Κόλιανιν στο 4ο οκτάλεπτο και με το σκορ στο 7-6. Μάλιστα στην συνέχεια ο ΠΑΟ έκανε το 8-6 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.
Επίσης, διορθώνω την τελευταία αγωνιστική. Τα Χανιά πάνε να παίξουν στην Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, επειδή στον 1ο γύρο είχε γίνει ανταλλαγή έδρας.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.