Αποφάσισαν την εισαγωγή της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο

Οι ποδοσφαιρικοί νομοθέτες, το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) γνωστό και ως «Σοφοί του Ποδοσφαίρου» συμφώνησε να διευρύνει το πλαίσιο διαβούλευσης για να βοηθήσει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Η IFAB, η οποία αποτελείται από εκπρόσωπους της FIFA και των τεσσάρων βρετανικών εθνικών ομοσπονδιών -Αγγλία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία και Ουαλία- συναντήθηκαν στην 127η ετήσια γενική συνέλευση στο Εδιμβούργο το Σάββατο 2 Μαρτίου.

«Μετά την πρόσκληση προς την IFAB για .αυτομεταρρύθμιση, ως μέρος των προτάσεων της FIFA για μεταρρυθμίσεις στο Συνέδριο της FIFA του 2011", έγινε μακρά και λεπτομερής εξέταση των δεδομένων, με τη συμμετοχή των τεσσάρων βρετανικών ενώσεων και της FIFA.
Ενώ η σύνθεση της IFAB θα παραμείνει αμετάβλητη, συμφωνήθηκε ότι απαιτούνται μεγαλύτερα επίπεδα διαβούλευσης για την ενημέρωση και τη βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, καθώς και την παροχή μεγαλύτερης διαφάνειας. Έτσι, παρουσιάστηκε σχέδιο στους Γενικούς Γραμματείς των έξι συνομοσπονδιών στη Ζυρίχη, στις 26 Φεβρουαρίου, και αυτό θα εμφανιστεί και στο Συνέδριο της FIFA του 2013 στο Μαυρίκιο στις 30 και 31 Μαΐου».
Ως μέσο για την βελτίωση της διαβούλευσης, η IFAB συμφώνησε στο σχηματισμό δύο νέων συμβουλευτικών επιτροπών -μια τεχνική επιτροπή διαιτησίας που περιέχει εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, και ένα πάνελ ανθρώπων του ποδοσφαίρου που αποτελείται από περίπου 20 πρώην παίκτες και προπονητές, εν ενεργεία προπονητές, καθώς και την FIFPro και τη συνομοσπονδία των τεχνικών διευθυντών.
Οι πέντε διαιτητές
Η IFAB έλαβε επίσης μια έκθεση σχετικά με το σύστημα του επιπλέον βοηθού διαιτητή, ο οποίος ενσωματώθηκε στους νόμους του παιχνιδιού με απόφασης της IFAB τον περασμένο Ιούλιο. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί από την UEFA σε μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις της, καθώς και σε διάφορα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά την επιτυχή εφαρμογή του στο EURO 2012 στην Πολωνία και την Ουκρανία.
Το σύστημα, σχεδιασμένο για να βοηθήσει τους διαιτητές στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, προβλέπει δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητές σε κάθε γραμμή τέρματος για να επιβλέπουν ειδικότερα περιστατικά εντός της περιοχής.
Στην κρίση κάθε ομοσπονδίας η «Goal line technology»
Η IFAB έλαβε επίσης ενημέρωση για το πρότζεκτ της τεχνολογίας γραμμής (goal-line technology). Όσον αφορά την τεχνολογία γραμμής, το συμβούλιο συμφώνησε ότι κάθε διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να έχει την ευχέρεια να επιλέξει εάν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία σε επιμέρους αναμετρήσεις ή, σε όλους τους αγώνες εντός πρωταθλήματος.

Oφσάιντ
Σε σχέση με τους Κανονισμούς Αγώνων, η IFAB ενέκρινε τις διευκρινίσεις σχετικά με τη διατύπωση του Κανονισμού 11 για το οφσάιντ και την ερμηνεία των Κανονισμών Αγώνων.
Το συμβούλιο συμφώνησε ότι στους ισχύοντες κανονισμούς δεν είναι αρκετά σαφές το άρθρο που αφορά στο παθητικό οφσάιντ και τις διατυπώσεις «παρεμβολή ενός αντιπάλου / κερδίζει πλεονέκτημα». Η σχετική τροπολογία για τους Κανονισμούς Αγώνων θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2013.
Μία έκθεση δόθηκε επίσης σχετικά με τον Κανονισμό 4 σχετικά με τον εξοπλισμό των παικτών και ειδικότερα στα φουλάρια ή, σκούφους -να επιτραπεί μία δοκιμαστική, μη υποχρεωτική περίοδος- και η IFAB επανέλαβε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί κατά την ετήσια γενική συνέλευση του επόμενου έτους.
Μια πρόταση για αναθεώρηση το Κανονισμού 8 (εκκίνηση και επανεκκίνηση του παιχνιδιού: "Dropped Ball") αναβλήθηκε για περαιτέρω διαβούλευση, με μια νέα πρόταση που θα υποβληθεί στο συμβούλιο το 2014 κατά την ετήσια γενική συνέλευση.
http://www.soccerplus.gr/
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.