Α1`ΠΟΛΟ: Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 17ηςΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ



Ενας μεγάλος χαμένος και 4 κερδισμένοι αναδείχθηκαν μετά τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών το προηγούμενο Σάββατο.
Μεγάλος χαμένος ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην έδρα του από την Κέρκυρα που πλέον σώθηκε, αφού της αρκεί η νίκη επί του ΝΟΠ την τελευταία αγωνιστική στο νησί προκειμένου να φτάσει στους 19 βαθμούς.

Η νίκη των Κεκρυραίων ήταν πολύ μεγάλη. Ο Τζόρτζεβιτς, εκμεταλλεύτηκε την απουσία δεύτερου κλασσικού φουνταριστού (απών ο Βαχαρέλης λόγω τιμωρίας) και με μια απλή κίνηση καθυστερούσε πολύ την επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Οποιος είχε τον Σολανάκη, προσπαθούσε να τον βάζει στα 2 μέτρα στην άμυνα να μαρκάρει φουνταριστό. Εκεί δεν υπήρξε αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ, αφού οι πάικτες του δικέφαλου δεν άλλαζαν στην άμυνα, με αποτέλεσμα, όταν γίνονταν κάτοχοι της μπάλας, να περιμένουν πολύ μέχρι ο Σολανάκης να φτάσει στον φουνταριστό. Επί πλέον αυτό κούρασε τον νεαρό φουνταριστό, ο οποίος υποχρεώθηκε να κολυμπήσει πολύ.
Φυσικά η νίκη ήθελε και τύχη. Η Κέρκυρα πέτυχε 2 εξαιρετικά γκολ με γυριστό σουτ, και μετέτρεψε το 7-5 στο τελικό 7-9 με σερί 0-4.
Πλέον ο ΠΑΟΚ, μετά από αυτή την ήττα, πρέπει να κερδίσει μέσα στην Αθήνα την επόμενη αγωνιστική τον Παναθηναικό για να επανέλθει στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης.
Κερδισμένος της αγωνιστικής ο Πανιώνιος που πλέον ξεπέρασε το Φάληρο στην βαθμολογία και η παραμονή είναι σχεδόν σίγουρη. Μπορώ να πω ότι βάσει προγράμματος, ο Πανιώνιος είναι πλέον πολύ πιθανόν να καταλάβει την 7η θέση στην τελική κατάταξη.
Το παιχνίδι, πάντως, απέδειξε γιατί και οι 2 ομάδες είναι τόσο χαμηλά στην βαθμολογία. Πολύ αργό τέμπο με κακές επιθέσεις όπου η μπάλα καθυστερούσε συνέχεια, ανάπτυξη στην κόντρα δεν υπήρχε και οι τελικές επιλογές αφορούσαν κατά κύριο λόγο σουτ μακρυνά.
Το Φάληρο ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 2-0 αλλά στην συνέχεια κόλλησε εντελώς. Ο Πανιώνιος αντέδρασε πρώτα από την άμυνα και στην συνέχεια από την επίθεση. Πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 2-3 και έφτασε το σκορ με το σερί του να διευρύνεται στο 0-5, μέχρι και το 2-5. Οι Φαληριώτες σε αυτό το διάστημα έχαναν συνέχεια ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω που τελικά δείχνει να είναι η καταστροφή τους αφού δεν έχουν λύσεις και ο Αμερικάνος Ενλοου από τον οποίο περιμένουν πολλά, μάλλον πελαγοδρομεί.
Η τρίτη περίοδος ήταν πολύ μέτρια με το σκορ να γίνεται 3-6 τελικά και στην τέταρτη ο Πανιώνιος διαχειριζόταν τον χρόνο, με το Φάληρο να χάνει ακόμα 2 παραπάνω στα πρώτα λεπτά προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το τελικό 4-6 διαμορφώθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Η νίκη των κυανέρυθρων είναι δίκαια. Διαθέτουν καλύτερους παίκτες και πιο έμπειρους και αν ο φουνταριστός τους , ο Σέρβος Κάκιτς μπορούσε να παίξει λίγο καλύτερα, τότε η νίκη θα ερχόταν πολύ πιο εύκολα.
Στην Νέα Σμύρνη, το Αργοστόλι έμαθε τα καλά νέα από την Θεσσαλονίκη και δεν άφησε να του ξεφύγει η ευκαιρία και να γίνει πλέον το μεγάλο φαβορί για την τετράδα, αν καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του στον αγώνα με τον ΠΑΟ.
Κέρδισε σχετικά εύκολα, αφού είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, ανεβάζοντάς το σιγά σιγά μέχρι τα 5 γκολ.
Τα Χανιά παρουσίασαν το ίδιο θέαμα που μας έχουν συνηθίσει φέτος και πλέον θέλουν να μην χάσουν από την Ηλιούπολη, προκειμένου να παραμείνουν άνετα στην κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρειαστούν μια νίκη ακόμα για να σιγουρευτούν, πέρα από αυτή απέναντι στον ΝΟΠ που θεωρείται δεδομένη.
Στην Ηλιούπολη, ο ΠΑΟ κέρδισε πιο εύκολα από το τελικό 7-9, την τοπικά ομάδα.
Προηγήθηκε με 6 γκολ διαφορά (8-2) και οι γηπεδούχοι μείωσαν στην τελευταία περίοδο εκεί που οι πράσινοι κατέβασαν εντελώς ρυθμό. Πάντως το 5-1 της τελευταίας περιόδου πρέπει να προβληματίσει τον ΠΑΟ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός με την ομάδα των νέων κατά βάση, κέρδισε με άνεση τον ΝΟΠ με σκορ  24-2. Από την 1η ομάδα αγωνίστηκαν μόνο οι Φουντούλης, Φλώρος και Δερβίσης, αφού οι υπόλοιποι ήταν είτε στον πάγκο είτε στην εξέδρα.
Τελευταίος αγώνας και φυσικά ο πιο ποιοτικός της αγωνιστικής ήταν αυτός ανάμεσα στην Βουλιαγμένη και την Χίο, ο οποίος ουσιαστικά έκρινε την 2η θέση της κατάταξης της regular season.
Αυτοί που περίμεναν ντέρμπι, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.
Η Βουλιαγμένη με εντυπωσιακό παίκτη παραπάνω (9/9 μέχρι 5" πριν το τέλος, οπότε κέρδισε στο ξεκίνημα της κόντρας αποβολή αλλά δεν πρόλαβε να σουτάρει), και πολύ καλή άμυνα μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, κέρδισε με άνεση την Χίο και με σκορ 12-8.
Η ομάδα του Λοράντου που ήταν στην εξέδρα τιμωρημένος, έπαιξε εντυπωσιακά στην 1η περίοδο. Πολύ καλός ρυθμός, πολύ καλή επίθεση και 5-1 σκορ οκταλέπτου, που ουσιαστικά έκρινε τον τελικό νικητή. Η Χίος δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο ρυθμό, καθώς και τους φουνταριστούς της Βουλιαγμένης. Δέχθηκε 4 αποβολές (κέρδισε 2), αλλά επίσης υπέπεσε και σε αρκετά επιθετικά φάουλ στην επίθεση. Η Βουλιαγμένη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όταν αποφάσιζε να παίξει πρες πιεστικό, συνήθως έκλεβε την μπάλα. Αποτέλεσμα αυτής της άμυνας ήταν να φτάσει το σκορ στα μέσα της τρίτης περιόδου στο 10-3. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Χίος αντέδρασε. Κέρδισε πολλές αποβολές (συνολικά 14), αλλά σκόραρε σχετικά λίγο με παίκτη παραπάνω (6/14). Η Βουλιαγμένη έπαιξε πολύ καλά στον παίκτη λιγότερο, όπου ήταν πολύ επιθετική. Από την άλλη, η Χίος στο δικό της παίκτη λιγότερο ήταν πολύ παθητική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ακόμα και όταν αποφάσισε να παίξει πιο ανοικτά και να πιέσει την μπάλα, φάνηκε η μη συνεννόηση των παικτών της λόγω της απροπονησίας που υπάρχει στην ομάδα (οι μισοί στην Αθήνα και οι άλλοι μισοί στην Χίο).
Ντούλος και Γαβαλάς έπαιξαν ελάχιστα, και αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν κάνει πολύ προπόνηση, ενώ ο Μιράλης από τον οποίο περιμένουν πολλά οι Χιώτες, μπλοκαρίστηκε από την Βουλιαγμένη και δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου. Πολύ καλός ήταν ο Μιμίδης, που κέρδισε πολλές μάχες.
Από την Βουλιαγμένη, ο Καρούντζος έκανε πολύ καλό παιχνίδι, όπως και ο Μυλωνάκης στην περιφερειακή άμυνα όπου είναι εξαιρετικός. Ο Αφρουδάκης φαίνεται να έχει πρόβλημα στον ώμο ακόμα και προτίμησε μόνο να οργανώσει και όχι να εκτελέσει. Καλός ήταν και ο Τσαλκάνης, αλλά και συνολικά όλοι οι παίκτες του Λοράντου. Εξάλλου η ομαδική δουλειά είναι σήμα κατατεθέν.
Τα πράγματα πλέον έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν στον βαθμολογικό πίνακα.
Πρώτος θα είναι ο Ολυμπιακός, εκτός κι αν χάσει μέσα στην Χίο και μέσα στον Πειραιά από την Βουλιαγμένη.
Δεύτερη θα είναι η Βουλιαγμένη, εκτός κι επαληθευτεί το παραπάνω σενάριο.
Τρίτη θα είναι η Χίος.
Το Αργοστόλι πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την 4η θέση μετά την ήττα του ΠΑΟΚ. Ειδικά αν κερδίσει τον ΠΑΟ στην έδρα του την 21η αγωνιστική, δεν χάνει με τίποτα την 4η θέση. Πάντως η ομάδα του Θ. Ανδρεάκου έχει 2 πονηρά παιχνίδια εκτός έδρας. Το πρώτο είναι την 18η αγωνιστική με τον Πανιώνιο και το δεύτερο με την Κέρκυρα την 20η αγωνιστική. Αν τα πάρει και τα 2, θα του αρκεί μάλλον και η ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι. Αυτή την στιγμή έχει 31 βαθμούς, 1 σίγουρη νίκη με τον ΝΟΠ και μια ήττα στην Χίο.
Ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε. Εχει 31 βαθμούς και η ισοβαθμία με το Αργοστόλι δεν τον ευνοεί. Ετσι όπως είναι το πρόγραμμα, είναι πιθανόν να κάνει νίκη μετά από 3 αγωνιστικές οπότε θα τερματίσει στην 6η θέση. Εχει κατά σειρά ΠΑΟ έξω, Χίο μέσα, Βουλιαγμένη έξω, Ηλιούπολη μέσα (οι Ηλιουπολίτες θέλουν φυσικά τότε αδιάφορο τον ΠΑΟΚ) και Χανιά έξω. Ολα αλλάζουν πάντως για τον ΠΑΟΚ αν κερδίσει τους πράσινους στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική.
Ο ΠΑΟ φυσικά ακόμα πληρώνει την αποχή από το παιχνίδι με την Ηλιούπολη. Είναι στην 6η θέση τώρα, και θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τον ΠΑΟΚ την 18η αγωνιστική. Με εξαίρεση το παιχνίδι με το Αργοστόλι που μάλλον θα κρίνει την 4η θέση, στα άλλα 3 παιχνίδια το αποτέλεσμα είναι σχεδόν δεδομένο. 2 νίκες εντός με Φάληρο και Πανιώνιο και 1 ήττα εκτός από Ολυμπιακό.
Η Κέρκυρα πλέον σώθηκε. Εχει 16 και μια ακόμα νίκη με ΝΟΠ. Επίσης έχει παιχνίδια που μπορεί να κερδίσει είτε εντός (με Αργοστόλι), είτε εκτός (με Φάληρο και Πανιώνιο). Εχει μια σίγουρη ήττα από Ολυμπιακό στην Κέρκυρα, και απο εκεί και πέρα μπορεί να καταλάβει ακόμα και την 7η θέση.
Τα Χανιά βρίσκονται σε πτώση τον τελευταίο καιρό. Εχουν 15 βαθμούς και ακόμα 3 με τον ΝΟΠ. Ισως όμως οι 18 να μην φτάνουν. Τα Χανιά πάντως έχουν να κερδίσουν ακόμα κάποια παιχνίδια λόγω προγράμματος.
Με εξαίρεση την επόμενη αγωνιστική που παίζουν με την Βουλιαγμένη, στις τελευταίες 4, τα παιχνίδια είναι ντέρμπι (με εξαίρεση τον αγώνα με τον ΝΟΠ).
Ο Πανιώνιος πλέον σώθηκε. Μάλιστα είναι και το φαβορί για την 7η θέση, αφού μπορεί να φτάσει ακόμα και στους 26 βαθμούς.
Εχει 14 + 3 με τον ΝΟΠ και στην έδρα του την Κέρκυρα το Αργοστόλι και τα Χανιά. Τελευταία αγωνιστική έχει τον ΠΑΟ εκτός.
Η Ηλιούπολη είναι στην δυσκολότερη θέση. Εχει 14 αλλά ίσως μείνει εκεί. Για να μην υποβιβαστεί, πρέπει να κερδίσει τα Χανιά εκτός, όπως και τον ΠΑΟΚ εκτός. Τις επόμενες 2 αγωνιστικές χάνει από Χίο εκτός και Βουλιαγμένη εντός.
Το Π. Φάληρο έχει 12 και θα προσθέσει ακόμα 3 με τον ΝΟΠ.  Το μεγάλο ματς για την ομάδα του Κ. Λούδη είναι αυτό με την Κέρκυρα στην Αθήνα. Με νίκη φτάνει στους 18, και επειδή έχει και την ισοβαθμία με τα Χανιά, μάλλον θα παραμείνει στην Α1. Πάντως το άσχημο με τους Φαληριώτες είναι ότι οι 18 βαθμοί είναι ταβάνι για αυτούς, και μπορούν όλες οι ομάδες να τους ξεπεράσουν. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, οι 18 βαθμοί δίνουν σωτηρία. Εκεί, αν η ισοβαθμία είναι τριπλή (Φάληρο, Ηλιούπολη και Χανιά), πέφτουν τα Χανιά. Σε διπλή ισοβαθμία με την Ηλιούπολη, υποβιβάζεται το Φάληρο.
Ο ΝΟΠ έχει υποβιβαστεί πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το αρνητικό ρεκόρ του -6, μάλλον δεν θα καταρριφθεί ποτέ. Επίσης τα μέχρι τώρα 286 γκολ παθητικό είναι από τα χειρότερα της κατηγορίας. Δεν προλαβαίνει πάντως να δημιουργήσει κι εκεί αρνητικό ρεκόρ, αφού την περίοδο 1997-98 ο Πανιώνιος είχε δεχθεί πάνω από 400.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.