ΛΕΤΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-2: Ανατροπή και πλώρη για Βραζιλία!



Χρειάστηκε να περάσει ένα εντελώς χαμένο ημίχρονο, για να «ξυπνήσει» η Εθνική Ελλάδα και να περάσει με 2-1 από την Ρίγα, παίρνοντας κεφάλι στον όμιλο με το «καλημέρα» και αποδεικνύοντας ότι είναι φαβορί για την πρώτη θέση που οδηγεί στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2014.


Για να φτάσει, όμως, σε αυτή την «ολική επαναφορά», το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέταξε κυριολεκτικά στο καλάθι των αχρήστων ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ήταν σκιά του εαυτού τους.

Τότε, δηλαδή, που οι Λετονοί έδειξαν να πατάνε πολύ καλύτερα στο γήπεδο, να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ και τελικά να το πετυχαίνουν λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, με πέναλτι του Τσάουνα που κέρδισε ο Βισνιάκοφς από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Το γκολ αυτό ήρθε ως φυσιολογική απόρροια της εικόνας του παιχνιδιού που «ήθελε» τους Έλληνες να δείχνουν αποδιοργανωμένοι και χλωμοί, σε αντίθεση με τους Λετονούς που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βισνιακόφς να δημιουργεί πολλά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας και τη μεσοεπιθετική τους γραμμή να λειτουργεί σε αρκετές περιπτώσεις υποδειγματικά.
Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος την έχασε η Ελλάδα στο 34', όταν ο Μανιάτης με πλασέ στην κίνηση είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του ακινητοποιημένου Βάνινς.
Ανατροπή και πλώρη για Βραζιλία!
Στην επανάληψη, όμως, ήρθαν τα πάνω κάτω, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παρουσιάζεται μεταμορφωμένο και να κυριαρχεί από το πρώτο λεπτό.
Η είσοδος του Σαμαρά στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή στην Ελλάδα, με τον επιθετικό της Σέλτικ να βγαίνει πολλές φορές από αριστερά, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων και δίνοντας βοήθειες στον πολύ καλό Φορτούνη.
Από εκεί και πέρα, το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το γκολ δεν άργησε να έρθει με τον Σπυρόπουλο να «κεραυνοβολεί» με αριστερό σουτ από τα 25 μέτρα τον Βάνινς, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.
Όλα αυτά, μάλιστα, δεν άλλαξαν, έστω και αν η ατυχία χτύπησε την Ελλάδα, με τον τραυματισμό του Σαμαρά στον αγκώνα λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης (57') και την αναγκαστική αντικατάστασή του.
Αντίθετα, λίγο αργότερα (69') η εξαιρετική ασίστ του Κατσουράνη και το πλασέ στην κίνηση του Γκέκα, έβαλαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη θέση του οδηγού και έδωσαν διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια.
ΣΚΟΡΕΡ: 41' πέναλτι Τσάουνα - 57' Σπυρόπουλος, 69' Γκέκας.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 34' Μανιάτης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78' Γκορκς, 81' Λουκιάνοφς, 90'+2 Κλάβα - 23' Μανιάτης, 58' Τζιόλης.
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Γκορκς, Κγιάουκλις, Λάιζανς (80' Γκαουράκς), Ιβάνοφς, Φέρτοφς (75' Ρούγκινς), Τσάουνα, Βισνιακόφς (75' Βερπακόφσκις), Λουκανόφς, Ρούντεφς.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Φορτούνης (80' Χολέμπας), Μήτρογλου (46' Σαμαράς, 57' Νίνης), Γκέκας.
πηγη: http://www.sentragoal.gr/:
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.