Τα γεγονότα της κλήρωσης του κυπέλλου Ελλάδος WATER POLO



  Δ. Διαθεσόπουλο
Μάκη  Κοσμάτος
Τελικά με προεδρεύοντα τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Κύριο (ο αντιπρόεδρος κ. Κατσαρός, βρισκόταν από το πρωί στο Αργοστόλι), διεξήχθη η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.
Πριν την έναρξη, ο εκπρόσωπος  του Ν.Ο.Α  Μάκη  Κοσμάτος εδωσε στον Πρόεδρος της ΚΟΕ κύριο Δ. Διαθεσόπουλο να διάβασε μία ανακοίνωση - ένσταση του Ν.Ο.Αργοστολίου.
Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι προπονητές (Σελετόπουλος και Λοράντος) και κάποιοι πρώην αθλητές (Παπαναστασίου) να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και να φωνάζουν, να τραμπουκίζουν και να περνούν τελικά το δικό τους, με συμπεριφορές ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ (η λέξη αναφέρθηκε 3 φορές). Επίσης τους  χαρακτήρισε
ΑΛΑΖΟΝΕΣ αλλά και με διάφορους άλλους χαρακτηρισμούς τους.
Φυσικά εκπρόσωποι των σωματείων παρέμειναν με χαρτί που απεστάλη στην ΚΟΕ οι ίδιοι.

Ο Τεό Λοράντος, σε εκείνο το σημείο εκνευρίστηκε, και απευθύνθηκε στον υπεύθυνο του Αργοστολίου που παρευρισκόταν στην αίθουσα, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα για 3 πολύ Ιστορικά Σωματεία τα οποία δεν έχουν δώσει δικαιώματα, και είναι απαράδεκτο να μιλούν έτσι για 3 ανθρώπους που σε τελική ανάλυση και οι 3 μαζί έχουν πάνω από 1000 συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα και μετρούν 8 Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναφέρθηκε δε στην ομάδα που εκπροσωπούσε, για την οποία είπε ότι θίγεται αφάνταστα από τα γραφόμενα, όπως βέβαια και ο ίδιος ως άνθρωπος του χώρου που έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να προσφέρει.

Η ΚΟΕ απάντησε ότι δεν δέχεται την συγκεκριμένη επιστολή, απλά ήταν υποχρεωμένη να την διαβάσει και όποια ομάδα ή όποιος θίγεται από τα γραφόμενα, δεν έχει παρά να ζητήσει εγγράφως την κοινοποίηση της επιστολής προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση θέλει.

Στην συνέχεια μίλησαν και οι 2 εκπρόσωποι της Χίου (ο πρόεδρος κύριος Παππής και ο μάνατζερ κύριος Παπαναστασίου) αλλά και ο ένας από τους 2 εκπροσώπους του Πανιωνίου (ο γενικός αρχηγός κ. Κοζομπόλης). Φυσικά δεν δέχτηκαν τίποτα από όλα αυτά που λέχθηκαν στην επιστολή. Μάλιστα ειπώθηκε (νομίζω από τον κύριο Παππή) ότι αν ήθελε η ΚΟΕ, θα μπορούσε να γράψει στην προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδος, ότι η διοργανώτρια ομάδα του Φάιναλ 4, θα προκρίνεται απευθείας σε αυτό. Και αυτή είναι μία τακτική που γίνεται σε πολλά αθλήματα, ακόμα και στο δικό μας (στα World League).

Ο Δ. Διαθεσόπουλος ρώτησε τα σωματεία αν συμφωνούν να ξεκινήσει η κλήρωση από την αρχή, ή από εκεί που είχε διακοπεί. Ο Ολυμπιακός (είχε λουφάξει αυτές τις 2 τελευταίες ημέρες) και ο ΠΑΟ, μαζί φυσικά με το Αργοστόλι, είπαν να συνεχιστεί, ενώ οι άλλες 3 ομάδες είπαν να ξαναρχίσει.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ διευκρίνησε ότι η ερώτηση έγινε μήπως και υπάρξει συμφωνία. Από την στιγμή που δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, η κλήρωση επαναλαμβάνεται. Εξάλλου, στο επίσημο σάιτ της ΚΟΕ, γράφτηκε ότι η κλήρωση ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ  και όχι ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ.

Το Αργοστόλι επέμεινε στην τοποθέτηση ότι αποχωρεί από το κύπελλο, αλλά όχι και από την διοργάνωση του φάιναλ 4 στην πόλη. Εγιναν προσπάθειες από πολύ κόσμο για να μεταπειστεί, αλλά η απόφαση που είχαν πάρει στην Κεφαλλονιά ήταν δεδομένη.

Η διαδικασία ξεκίνησε, με τα μπαλάκια να μετρούνται και να μπαίνουν όλα στο κύπελλο, το οποίο σκεπάστηκε με ένα χαρτί και ξεκίνησαν να τραβάνε μόνο οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, και ενώ ανακοινώθηκαν για μία ακόμα φορά τα ζευγάρια, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ (ο οποίος λίγη ώρα πριν έρθει στα γραφεία είχε ένα τρακάρισμα, όπου ευτυχώς δεν έπαθε απολύτως τίποτα), είπε στον εκπρόσωπο του Αργοστολίου να κατέβει να παίξει και να προσπαθήσει η ομάδα του να πάρει την πρόκριση. Ομως αυτός ήταν ανένδοτος.

Προς το τέλος της συνάντησης ο Δ. Διαθεσόπουλος είπε ότι το Δ.Σ. της ΚΟΕ θα αποφασίσει στο επόμενο συμβούλιό του, αν τελικά το Φάιναλ 4 θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι, λέγοντας ότι ενδεχομένως η ατμόσφαιρα μετά τα συγκεκριμένα γεγονότα να είναι επιβαρυμένη, και η γιορτή να χαλάσει.

Τελική πρόταση ήταν αυτή του μάνατζερ της ΚΟΕ Ν. Σπηλιοτόπουλου που ζήτησε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΟ να μετατεθεί ο αγώνας ΠΑΟ-Αργοστολίου από την Αθήνα στην Κεφαλλονιά.
Φυσικά όλοι καταλάβατε ποιά ήταν η απάντηση, την οποία και θα έδινε ο οποιοσδήποτε. Μάλιστα ο ταμίας της ΚΟΕ κύριος Ξιάρχος, είπε στον κ. Σπηλιωτόπουλο να μην μιλήσει άλλο επειδή παρεξηγούνται τα λόγια του...
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.