Αγχωτική νίκη για τον ΝΕΟΛ





Ο Ναυταθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Ληξουρίου στο παιχνίδι που άνοιξε την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΗ σημείωσε μία πολύ δύσκολη αλλά συνάμα και υπερπολίτιμη εντός έδρας νίκη επί της Γαλήνης Πατρών με σκορ 55-49.
Σε ένα ματς κομβικής σημασίας, αφού η ομάδα της Πάτρας ήταν μόλις ένα βαθμό πίσω από τον ΝΕΟΛ στη βαθμολογία και επιπλέον τον είχε νικήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου, οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου φάνηκαν πιο ψύχραιμη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και απέσπασαν ένα σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα.
Έτσι, η ομάδα του Ληξουρίου όχι μόνο ξέφυγε με 2 βαθμούς διαφορά από τη ΓΑΛΗΝΗ, αλλά
παράλληλα ισοφάρισε τις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε 1-1, κάτι που παίζει ρόλο σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ξαναβρεθούν αντιμέτωπες στη διαδικασία των μπαράζ. Στα αρνητικά για τους Παλλικισιάνους είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη διαφορά των 7 πόντων με τους οποίους είχαν ηττηθεί στον αγώνα του πρώτου γύρου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίχτες του ΝΕΟΛ να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα και να παίρνουν από νωρίς διαφορά 3-5 πόντων, παρότι έχασαν αρκετά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αποτέλεσμα πρώτου δεκαλέπτου 14-11. Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο και η ψαλίδα στο σκορ ανοίγει (24-14 στο 15 λεπτό). Όμως, στο σημείο εκείνο οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν σερί 3-10 και το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώνεται σε 27-24. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίχτες της Γαλήνης εμφανίζονται πολύ πιο συγκεντρωμένοι από τους γηπεδούχους και αποκτούν από νωρίς τα ηνία στο σκορ, χωρίς όμως να καταφέρουν να ξεφύγουν, 39-40. Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε αγώνα για γερά νεύρα. Οι πατρινοί, έχοντας μεγάλη ψυχραιμία στο παιχνίδι, αποσπόνται στο σκορ με 5 πόντους (39-44) λίγο πριν τα μέσα του δεκαλέπτου.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας οι γαλανόλευκοι της Παλλικής δυναμώνουν την άμυνά τους και σε συνδυασμό με την ευστοχία τους στα σουτ έξω από τα 6,75 όχι μόνο καλύπτουν τη διαφορά στο σκορ, αλλά προσπερνούν και με 6 πόντους (53-47) ένα λεπτό πριν το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα οι παίχτες του Μάρκου Τζουγανάτου προσπαθούν να υπερκακύψουν και τη διαφορά των 7 πόντων με τους οποίους είχαν ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου, αλλά δεν τα καταφέρνουν, με την κόρνα της γραμματείας να τους βρίσκει νικητές με τελικο σκορ 55-49.
Τα δεκάλεπτα: 14-11, 13-13, 12-16, 16-9
ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος Β. 10, Μπακούρος Α., Κουνάδης Χ. 6, Ματιάτος Κ., Ρουμελιώτης Σ. 7(2), Συνοδινός Χ. 10(2), Μουρελάτος Θ., Μαντζαβίνος Φ. 2, Βολτέρας Δ., Αντωνάτος Η. 4, Πρεντάνος Ν. 7(1), Αντωνάτος Γ. 9
ΓΑΛΗΝΗ (Στάνκοβιτς): Γιαννόπουλος 4, Νταβλούρος 4, Μαντάς 2, Στρέκλας 7, Παστός 15(2), Διαμαντόπουλος 12, Μακρής 5, Γαλάνης
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.