Ε.Π.Ο.:Σκέψεις για ματαίωση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος από την ΕΠΟ

Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και τη δική του ιστορία στο πανελλήνιο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως διοργάνωση πρωτευούσης σημασίας, με δεδομένο ότι υπηρετεί απλώς το γόητρο των σωματείων και, συγχρόνως, δεν αποτελεί τον
'διασυλλογικό κριτή' για τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων στις ανώτερες και τις κατώτερες κατηγορίες, αντίστοιχα.

Αν συνυπολογίσει κανείς τα σημαντικά εμπόδια που έχουν εμφανιστεί φέτος σε κάθε επίπεδο, τότε γίνεται ευνόητο για ποιον λόγο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το ενδεχόμενο ματαίωσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της φετινής σεζόν.

Η επιβράδυνση που έχει παρατηρηθεί στην πορεία του 2ου και του 3ου ομίλου λόγω των πολυάριθμων αναβολών, οι προγραμματισμένοι αγώνες μπαράζ μέσω ομίλων για την άνοδο στη Δ' Εθνική που πρέπει να γίνουν στο τέλος της σεζόν, η -ούτως η άλλως- καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους της ΕΠΟ να σκέφτονται την τοποθέτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών στο... ντουλάπι, τουλάχιστον για φέτος.

Ασφαλώς, τίποτα δεν μπορεί να προδικαστεί εώς ότου αφενός κατατεθεί η σχετική πρόταση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας και της Επιτροπής Κυπέλλου, Νίκο Προύντζο, αφετέρου εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, το οποίο θα συνεδριάσει εντός του Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων τα σωματεία οφείλουν να έχουν αποστείλλει -μέσω των Ενώσεών τους- τις αιτήσεις συμμετοχής τους μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ η διοργάνωση ξεκινάει λίγο πριν τα τέλη του Απρίλη.

Δημήτρης Θεοδώρου - periferiako.com
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.