A2 ΕΣΚΑ-Η: ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ένα μικρό Αφιέρωμα  στην Α2 ΕΣΚΑ-Η, και στην την μέχρι τώρα πορεία των 14 συμμετεχόντων του πρωταθλήματος.

Οι διεκδικητές της ανόδου!
Προσωπικά θεωρώ πως 5 ομάδες θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την άνοδο και αναφέρομαι στους Υπερίωνα, Ιτιές, Πρ.Ηλία/ΠΑΟΚ, ΣΦΗΚΑ και Αραχωβίτικα/Ακταίο.
ΥΠΕΡΙΩΝΑΣ (21, 10-1, 706-621)
Με «μαέστρο» τον Χαρίτο!
Ο Θωμάς Χαρίτος αποχώρησε από την Αγυιά και προσπαθεί να χαρίσει την άνοδο στον Υπερίωνα, με την φανέλα του οποίου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο πολύπειρος σούτινγκ γκάρντ βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 280 πόντους (25.4 ανά παιχνίδι) και είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας του Δημήτρη Φωτόπουλου. Επίσης, οι Ρουμάνι, Μητρόπουλος, Κίντος και ο φέρελπις Κολοτούρος συνθέτουν ένα σκληροτράχηλο σύνολο και η ομάδα της Αμαλιάδας δικαίως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ε.Σ. ΙΤΕΩΝ (20, 9-2, 737-619)
Ικανός για μεγάλα πράγματα!
Οι Ιτιές εντυπωσιάζουν, ύστερα από 11 αγωνιστικές και ο Δημήτρης Μπαρμπούνης έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική δουλειά, αφού έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο το υλικό που έχει στην διάθεσή του. Η ομάδα των Κιάφα, Μαργέλου, Δημητρακόπουλου, Βαλεοντή και Πετούση μετράει το απόλυτο εντός έδρας (6/6) και είναι ικανή για την κατάκτηση της κορυφής, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ/ΠΑΟΚ (20, 9-2, 780-723)
Μάχιμοι «Προφήτες»!
Η ομάδα του Παναγιώτη Κατσούπη έχει βρει τα πατήματά της και θα παλέψει μέχρι τέλους για την άνοδο. Οι Δουκάκης, Κωσταγιαννακόπουλος, Παντελίδης, Παπαδόπουλος και Δημήτρης Αναγνωστόπουλος ηγούνται στο επιθετικό κομμάτι (καλύτερη επίθεση με 780 πόντους, ήτοι 70.9 ανά ματς) και μάχονται με την ψυχή τους σε κάθε παιχνίδι, ενώ η σπουδαία νίκη με επική ανατροπή επί του ΣΦΗΚΑ, ανέβασε την ψυχολογία στο ζενίθ της.
ΣΦΗΚΑ (18, 8-2, 743- 608)

“Κεντρί” για άνοδο!
H ΣΦΗΚΑ έδωσε 10 αναμετρήσεις και απομένει να δώσει το ματς με αντίπαλο το Ληξούρι. Το συγκρότημα του Γιάννη Φραγκοπαναγιώτη στηρίζεται στην ποιότητα ορισμένων μονάδων του, με τους Πίκιο, Κανελλόπουλο, Πίτσο, Δρακόπουλο και Παναγόπουλο να έχουν σηκώσει το φορτίο της ομάδας. Επίσης, στα ντέρμπι έχει δείξει χαρακτήρα, αφού έχει ρίξει στο καναβάτσο τα Αραχωβίτικα, τον Σπόρτιγκ και την Γαλήνη, ενώ «αυτοκτόνησε» στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Προφήτη Ηλία.
ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ/ΑΚΤΑΙΟ (17, 7-3, 642-568)
Με όπλο την άμυνα!
Η ομάδα του Δημήτρη Τουβάκη βαδίζει με σύμμαχο την εξαίσια άμυνά της (568 πόντοι, ήτοι δέχεται 56.8 ανά αγώνα), ενώ χρωστάει το ματς με τον Πανελλήνιο, που διακόπηκε. Οι «μπλε» ξεχειλίζουν από ποιότητα (Βαρδίκος, Βαλκανάς, Βρυώνης, Τσιμπούκης, Στρέκλας, Μπέτσος) και αν ελαχιστοποιήσουν τα συχνά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους θα βάλουν δύσκολα στους πρωτοπόρους.
Οι ρυθμιστές!
Δεν θεωρούνται τόσο δυνατοί, προκειμένου να «χτυπήσουν» την υψηλή βαθμίδα της κατάταξης, αλλά όποιος τους υποτιμήσει δεν θα έχει πράξει σωστά. Ο λόγος για τους Γαλήνη, Σπόρτιγκ, Αχαιό Σαραβαλίου και Ληξούρι, που παρατάσσονται πάντα για τη νίκη και δεν είναι αμελητέες ποσότητες.
ΓΑΛΗΝΗ (16, 6-4, 678-590)
Aκρως σκληροτράχηλος!
Η Γαλήνη μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα (0/3), εντούτοις συνήλθε άμεσα, ανέβασε «στροφές» και ο Ζόραν Μάρκοβιτς προσέδωσε σταθερότητα στην ομάδα του, η οποία μέτρησε 6 συναπτές επιτυχίες. Ο Παστός κάνει την διαφορά με το φαρμακερό του σουτ, ενώ πολύτιμοι είναι οι Διαμαντόπουλος, Λογοθέτης, Μαντάς και Γιαννόπουλος. (έχει ματς λιγότερο).
ΣΠΟΡΤΙΓΚ (16, 6-4, 686-634)
Οι μικροί μεγάλωσαν!
Ο Σπόρτιγκ παραδοσιακά στηρίζεται σε έφηβους, οι οποίοι έχουν «ψηθεί» από τις παραστάσεις τόσων χρόνων και υπό τις οδηγίες του ικανότατου τεχνικού Σπύρου Γκοργκόλη, έχουν συνθέσει ένα δυνατό σύνολο, το οποίο δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και κυνηγά το ροζ φύλλο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Από το δυναμικό ξεχωρίζουν οι Ροκανάς, Λύρας, Μακρής και Γεράνιος. (έχει ματς λιγότερο).
ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ (16, 5-6, 620-670)
Απρόβλεπτος!
Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, αφού επικράτησε του Προφήτη Ηλία (6η, 71-59), ενώ διασύρθηκε από τον ΣΦΗΚΑ (5η, 76-31). Το μόνο σίγουρο έγκειται στο ότι αν υποτιμηθεί είναι βέβαιο πως θα σου κάνει την ζημιά. Ο Αλέκος Κυρσανίδης δεσπόζει κάτω από την ρακέτα, ενώ θετικό πρόσημο παίρνουν οι Αποστολόπουλος, Φωτόπουλος, Λιούρδης και Κουλούρης.
ΛΗΞΟΥΡΙ (16, 6-4, 611-593)
Επικίνδυνοι νησιώτες!
Στα τελευταία 5 παιχνίδια μετράει το ρεκόρ των 4 νικών και της 1 ήττας και βαδίζει στο σωστό μονοπάτι. Η αλλαγή προπονητή (Μωραϊτης αντικατέστησε τον Τζουγανάτο) απέφερε αποτέλεσμα και οι νησιώτες πλέον δύσκολα καταβάλλονται. Καλές εμφανίσεις πραγματοποιούν οι Β. Αντωνάτος, Γ.Αντωνάτος, Βαλλιανάτος και Μουρελάτος. (έχει ματς λιγότερο).
Κυνηγοί παραμονής και Ροίτικα!
Δικέφαλος, Ίφιτος Πύργου, Αχαιός ’47 και Πανελλήνιος θα δώσουν τα πάντα, με έπαθλο την σωτηρία τους και αναμένονται μεγάλες μάχες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Από την άλλη, η ΑΕ Ροϊτίκων δεν έχει δυνατότητες, αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα και δεν προλαβαίνει το «τρένο» της παραμονής.
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ (14, 3-8, 601-653)
Μόνο αν «αυτοκτονήσει»!
Ο Δικέφαλος μπορεί να είναι νεοφώτιστος στην Α2 ΕΣΚΑ-Η, ωστόσο έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας και κάνει «κουμάντο», όσο ν αφορά στην παραμονή. Μόνο αν παρουσιαστεί κατώτερος των περιστάσεων θα γευτεί το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Οι αφοί Πασχάκη, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο Στεφανίδης και ο Λιοφάγος ξεχωρίζουν από πλευράς απόδοσης.
ΙΦΙΤΟΣ ΠΥΡΓΟΥ (13, 2-9, 745-781)
Πολύ σκληρός για να πεθάνει!
Ο Μπεκρής (265 πόντοι, 24.9 ανά ματς) και η παρέα του παλεύουν κόντρα στις δυσκολίες και θα πουλήσουν ακριβά το «τομάρι» τους. Το απέδειξαν περίτρανα και απέναντι στον Αχαιό ’47, τον οποίο διέλυσαν εντός έδρας με το εκκωφαντικό 79-44 και άρχισαν την αντεπίθεση παραμονής. Άξιοι συμπαραστάτες του εντυπωσιακού Μπεκρή, οι Ντεβενέζος και Γεωργακάκος.
ΑΧΑΙΟΣ ’47 (13, 2-9, 702-778)
Πολλά προβλήματα!
Ξεκίνησε με το σπουδαίο «διπλό» επί της ΣΦΗΚΑ, αλλά στη συνέχεια προσγειώθηκε ανώμαλα και πλέον «βολοδέρνει» κάτω από την ζώνη της διαβάθμισης. Ο Μανώλης Κανταρτζόπουλος έχει υπερβάλλει εαυτόν (177 πόντους και 3ος σκόρερ της Α2), όμως δεν παίρνει ανάσες, αφού ο φετινός Αχαιός κρίνεται ελλιπέστατος.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (11, 1-9, 545-618)
Κάτι του λείπει!
Ο νεοφώτιστος Πανελλήνιος μάχεται σε κάθε δοκιμασία, αλλά κατέβαλλε το πρώτο του ροζ φύλλο στην 10η αγωνιστική (58-52 τον Αχαιό Σαρ.) και συνήθως ξεμένει από δυνάμεις στην επανάληψη. Iσως παίζει ρόλο και η έλλειψη εμπειρίας, αλλά πιστεύω πως έχει πολλές πιθανότητες για την παραμονή. Οι Λαλιώτης, Μέρμηγκας, Ανδρουτσόπουλος και Σοφατζιδέλης διατηρούν τα ηνία σε άμυνα και επίθεση. (έχει ματς λιγότερο)
Α.Ε. ΡΟΙΤΙΚΩΝ (11, 0-11, 469-782)
Δεν αντέχει!
Η ομάδα των Ροϊτίκων στερείται ποιότητας και λύσεων και στα περισσότερα ματς κατεβαίνει με 6 ή 7 παίκτες. Τα προβλήματα είναι βουνό και ο Νίκος Τσεμπερλίδης παλεύει μόνος του με ήρωες τους παίκτες του, οι οποίοι δεν το βάζουν κάτω και είναι προς τιμήν τους. Παρόλα αυτά, η ομάδα διαθέτει την χειρότερη επίθεση (469, 42.6 ανά ματς) και από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Β’ ΕΣΚΑ-Η.
Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.