Ζακυνθος :Χρήματα στις ομάδες του τοπικού από τον Δήμο. Κεφαλονιά λουκέτα , και φτώχεια καταραμένη από τον Δήμο


Στην Κεφαλονιά ο δήμος δεν ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό  κλείνοντας τα γήπεδα.
Και στην γειτονική Ζάκυνθο όχι μόνο ανοίγει  γήπεδα αλλά τα ανακατασκευάζει, και να ήταν μόνο αυτό, θα βοηθήσει  και της ομάδες του νησιού με χρήματα για να μπορέσουν να παράγουν ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΕΝΝΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΑΡΧΟΝΤΕΣ)     




Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε.

Πηγη: Ημέρα τση Ζάκυθος

Τοπίο στην… ομίχλη φαίνεται ότι υπάρχει για τις ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιού ύστερα από τη συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου, με το Δήμαρχο, Στέλιο Μπονίκη και τον υπεύθυνο του αθλητισμού στο Δήμο, Διονύση Μουζάκη.
Όπως μας ενημερώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΕΠΣ Ζακύνθου, ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τη βοήθεια με τη μορφή επιχορήγησης που θα δώσει ο Δήμος στις ομάδες της Ένωσης, αλλά και στον ΑΠΣ Ζάκυνθος, ενώ υποσχέθηκε συμπαράσταση και στον τομέα ανακατασκευής των γηπέδων.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:
“Συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη  και τον υπεύθυνο γηπέδων δημοτικό σύμβουλο κ. Μουζάκη Διονύσιο πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο με το προεδρείο (Μαρίνος – Κλαυδιανός – Κλάδης) της Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν :
1. Έκδοση αδειών καταλληλότητας γηπέδων Ζακύνθου.
2. Ανακατασκευή Γήπεδου Βολιμών (Τάπητας).
3. Συντήρηση και εκσυγχρονισμό των γηπέδων Ζακύνθου.
4. Την οικονομική ενίσχυση όλων των σωματείων.
5. Λειτουργία Επιτροπών Γηπέδων.
6. Παραχώρηση λεωφορείου Δήμου για μεταφορά Μικτών Ομάδων  Ε.Π.Σ.Ζ. στα εκτός Ζακύνθου παιχνίδια.
Σε πολύ καλό κλίμα και με ειλικρινή διάλογο ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Μουζάκης έδωσαν απαντήσεις και δεσμεύσεις σε όλα τα ανωτέρω θέματα .
Για το θέμα της καταλληλότητας των γηπέδων η Ενωση ζήτησε την  άμεση  ενεργοποίηση της αρμόδιας επιτροπής από την Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων προκειμένου τα γήπεδα να λειτουργήσουν, διότι άλλως δεν είναι νόμιμη η χρησιμοποίησή τους.
Το θέμα ανάλαβε να διευθετήσει ο υπεύθυνος γηπέδων Μουζάκης Διονύσιος.
Για το γήπεδο  Βολιμών τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Μουζάκης μας ενημέρωσαν ότι  έχουν ήδη  ξεκινήσει  οι  εργασίες εξωραϊσμού  και διαπλάτυνσης του  χώρου ενώ έχει  ξεκινήσει   η  διαδικασία  της παραγγελίας του τάπητα.
Για την ανάγκη συντήρησης και εκσυγχρονισμό των γηπέδων ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για  τοποθέτηση  προβολέων – προπόνησης στα  γήπεδα ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ καθώς  και  η  συμπλήρωση υλικού (καουτσούκ) όπου αυτό απαιτείται.
Για την οικονομική ενίσχυση όλων των σωματείων έχει αποφασισθεί να δοθούν τα ποσά :
1) Για την ομάδα της DTS Α.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΣ το ποσό των 30.000 ευρώ.
2) Για την ομάδα του Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ το ποσό των 10.000 ευρώ .
3) Το ποσό των 2.500 ευρώ για κάθε ομάδα της Α’ Κατηγορίας.
4) Και το ποσό  των 1.500 ευρώ για  κάθε  ομάδα της  Β΄ Κατηγορίας.
Οι  ομάδες οι οποίες διατηρούν Ακαδημίες  θα  ενισχυθούν  επιπλέον  με  το  ποσό των  500 ευρώ.
Ο χρόνος καταβολής της  ανωτέρω  οικονομικής ενίσχυσης  με  κάθε  επιφύλαξη έχει ορισθεί στις  αρχές  του  2012 ( Ιανουάριος-Φεβρουάριος).
Για την ομαλή  λειτουργία των  γηπέδων  έχουν ορισθεί  αρμόδιες  επιτροπές  από τον Δήμο ανά  γήπεδο.
Τέλος ζητήθηκε η συμβολή του  Δήμου για  παραχώρηση  λεωφορείου ιδιοκτησίας του, για μεταφορά των Μικτών  Ομάδων  μας  στις αγωνιστικές δραστηριότητες εκτός Ζακύνθου (4 ταξίδια).
Από τον κ. Δήμαρχο υπήρξε θετική  θέση υπό προϋποθέσεις.
Η ειλικρινής και έντιμη θέση, μαζί με την προϋπάρχουσα  συμβολή  του  κ. Δημάρχου στον χώρο του ποδοσφαίρου, μας αναγκάζει να θεωρούμε δεδομένες τις δεσμεύσεις του”.
Φυσικά τα ποσά αυτά πρόκειται να δώσουν ανάσα για τα σωματεία, που αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, αφού έχουν σταματήσει να εκταμιεύονται χρήματα από την πολιτεία για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατ’ επέκταση για τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.