«Κεραυνοί» κατά Πιλάβιου

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο οι Χατζηαποστόλου και Τζώρτζογλου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ζητώντας την παραίτησή του.

Ο Πιλάβιος κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση τόνισε ότι η ΕΠΟ δεν είναι μέρος του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά θέλει να το λύσει. Δήλωσε επίσης ότι έστειλε ένα μήνυμα αναστέλλοντας την λειτουργία της ΕΠΟ, το οποίο έγινε κατανοητό.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος πρόσθεσε ότι τη νέα χρονιά και όχι τώρα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να διοργανώσει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα, ενώ από τη νέα σεζόν θα υπάρχουν πέντε διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Τι είπε ο Πιλάβιος:


Για τις αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας: «Στη νέα σεζόν οι αγώνες του Κυπέλλου θα γίνουν με πέντε διαιτητές, κάτι που γίνεται και από την UEFA».

-Για τους κανονισμούς: «Θα κωδικοποιήσουμε τους κανονισμούς της αθλητικής νομοθεσίας. Υπάρχει χάος αλληλοσυγκρουόμενων διατάξεων και θέλουμε να φτιάξουμε κανονισμούς γιατί υπάρχουν παράθυρα υποκειμενικών ερμηνειών και παρερμηνειών».

-Για την υπόθεση των στημένων αγώνων: «Δεν θέλω να πω κάτι, γιατί όλα είναι σε εξέλιξη. Πριν ενάμιση μήνα κλείσαμε την ΕΠΟ για να ανοίξουμε την δίοδο της αξιοπιστίας. Χρειάζεται φοβέρα, όταν δεν έχουμε να κάνουμε με άγιους».

-Για τις πλαστογραφίες: «Ξεπεράσαμε τα εμπόδια και πήγαμε το θέμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγο»

-Για το «ναυάγιο» των αδειοδοτήσεων: «Δεχθήκαμε την εισήγηση της UEFA, που έλεγε ότι τα κριτήρια πρέπει να είναι λιγότερο αυστηρά για τις ομάδες της B' Eθνικής και πρέπει να υπάρξει περίοδος προσαρμογής».

-Για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: «Πλήγωσε το αυτοδιοίκητο».

-Για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων από την ΕΠΟ: "Δεν είναι τώρα η κατάλληλη συγκυρία, θα το δούμε από του χρόνου".

Μετά από όλα αυτά, ο Σοφοκλής Πιλάβιος έκλεισε την ομιλία του με το εξής καταπληκτικό: "Η ΕΠΟ δεν είναι μέρος του προβλήματος (!) Η ΕΠΟ προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα"....

«Κεραυνοί» κατά Πιλάβιου

Πάντως δέχτηκε έντονη κριτική από τους από τους Νίκο Τζώρτζογλου και Βασίλη Χατζηαποστόλου, που του έριξαν ευθύνες και ζήτησαν την παραίτηση του. Αρχικά, ο Ν. Τζώρτζογλου είπε με αφορμή πρόστιμο 10.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από την πειθαρχική επιτροπή για δηλώσεις που είχε κάνει μετά τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ:

«Τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ με τιμώρησαν με πρόστιμο. Είμαι ο πρώτος πρόεδρος ΕΠΣ, που τιμωρείται με 10.000 ευρώ. Έκανα έφεση, η απόφαση παρέμεινε. Ο Τζώρτζογλου 10.000 ευρώ, δεν ξέρω αν είναι ρεβανσισμός. Ξέρετε κανέναν άλλο πρόεδρο να τιμωρήθηκε. Την ίδια ημέρα που η έφεση μου απορριπτόταν, αθωωνόταν ο Κούγιας. Ούτε ένα ευρώ, ενώ του είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ. Εγώ ο ερασιτέχνης παράγοντας, 10.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το ρεσιτάλ...

"Κύριε Πιλάβιε, η πορεία σας μοιάζει σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα που λέει και ο Γιάννης Πάριος σε μία κασέτα. Χαμογελάτε ε; Το πιάσατε το υπονούμενο με την κασέτα; Έχετε και σεις σχέση με κασέτα κύριε Πιλάβιε. Έχετε και σεις τα σουξέ σας. Ξέρετε τον τίτλο του σουξέ; «Τι ορισμός είναι αυτός; Θα τρελαθώ, θα τρελαθώ». Σε στίχους Αχιλλέα Μπέου, μουσική Σοφοκλής Πιλάβιος, ενορχήστρωση Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Δεν μιλούσατε με τον πρώτο ύποπτο σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ; Τέσσερα χρόνια αποκλεισμό στον Μπέο, μόλις ο άνθρωπος φυλακίστηκε. Γιατί δεν το κάνατε πιο μπροστά;"

Πιλάβιος: "Κύριε Τζώρτζογλου, δεν βάλαμε εμείς τις ποινές"

Τζώρτζογλου: "Τις βάζουνε οι επιτροπές σας όμως"

Και συνεχίζει ο Ν. Τζώρτζογλου: "Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παίρνει εντολές σε μία κασέτα. Είναι και άλλες κασέτες και σύντομα θα τις ακούσετε κύριε Πιλάβιε.

Την ημέρα που πήρε τηλέφωνο τον κύριο Πιλάβιο ο προφυλακισμένος Μπέος, τι έγινε; Έγινε μία σύσκεψη με ΕΠΟ, Πολιτεία, Σούπερ Λιγκ. Την ίδια ημέρα. Και λένε πως θα λύσουν το πρόβλημα της βίας. Και είναι στην επιτροπή αυτή, αυτός ο άνθρωπος που στην ΕΠΟ βιαιοπράγησε εις βάρος μου.

Είστε λίγος κύριε Πιλάβιε. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε το θέλετε, είτε όχι.

Είπατε ότι θα αποβάλετε τον Ιωνικό. Γιατί τόση αυστηρότητα στον Ιωνικό. Γιατί δεν το κάνατε και στον ΟΦΗ. 10 τελεσίγραφα στείλατε στο Ηράκλειο και 300 απειλές. Γιατί δεν το κάνατε; Είχατε παρανομήσει. Γι' αυτό κύριε Πιλάβιε. Η επιτροπή που καταδίκασε τον ΟΦΗ και τον Ηρακλή ήταν παράνομη. Αν είναι μόνο ο Ηρακλής που είχε πλαστά, να πέσει. Όχι όμως άλλα μέτρα στον Ηρακλή, άλλα στον ΟΦΗ και άλλα η Παναχαϊκή".

Πιλάβιος: "Χαίρομαι που παίζει ο ΟΦΗ στα play off, γιατί θα είχατε έρθει με καλάσνικοφ;

Τζώρτζογλου: "Τα play off δεν ξεκινήσανε ακόμη κύριε Πιλάβιε. Πιθανόν να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, με τα επόμενα play off. Κατακαλόκαιρο, με 40 βαθμούς. Γιατί δεν τα βάλατε το μεσημέρι.

500 πλαστά δελτία, ξύλο μέσα, έξω. Τελικός Κυπέλλου ντροπής. Φίλαθλος της ΑΕΚ μάρκαρε ποδοσφαιριστή Ατρομήτου, το είδατε αυτό κύριε Πιλάβιε;"

Χατζηαποστόλου κατά Πιλάβιου

Την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, κι εν συνεχεία των μελών της Ομοσπονδίας ζήτησε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος καυτηρίασε την απόφαση της ΕΠΟ για την Παναχαϊκή σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες.

Συγκεκριμένα, ο Β. Χατζηαποστόλου είπε απευθυνόμενος στον Σ. Πιλάβιο:

"Άλλες ομάδες πήγαν για χρηματικό πρόστιμο, άλλες για υποβιβασμό και άλλες τις έβαζαν στην τελευταία θέση. Επιλεκτική επίλυση σε βάρος της νομιμότητας. Διαφορετική αντιμετώπιση της Παναχαϊκής. Αν κάθε ομάδα είχε πρόεδρο τον Κούγια, δεν θα είχε τις ποινές του Ηρακλή και άλλων. Ο πιο έξυπνος στην Ελλάδα είναι ο Κούγιας, επειδή έφερε απόφαση δικαστηρίου ότι υπάλληλος έκανε υπαιξέρεση και ο υπάλληλος είναι διευθύνων συμβούλος. Γι' αυτό έβγαινε ο Κούγιας στις τηλεοράσεις και έλεγε καλά λόγια για τον Πιλάβιο. Και τώρα που πήγε, είπε ότι η ΚΕΔ συνεργαζόταν με τον Παπαδόπουλο και τον Τσακογιάννη. Δηλαδή έστηνε παιχνίδια η ΚΕΔ. Ένας υπάλληλος είχε στήσει μαγαζακι στην ομοσπονδία και αποζημιώθηκε για την αποπομπή του.

Ο ΟΦΗ είχε δίκιο που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Η απόφαση της Παναχαϊκής βγήκε με πλειοψηφία και παραιτήθηκε ο πρόεδρος, ίσως να δέχτηκε πιέσεις. Η απόφαση ήταν διάτρητη και δεν πείθει κανέναν.

Μιλούσατε με τον Α.Μ. και λέγατε για τον Ζαχαριάδη. Πρέπει να παραιτηθείτε και ν' ακολουθήσουμε κι εμείς. Όσο παραμένετε στη θέση αυτή μόνο καλό δεν κάνετε. Δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στα δύσκολα προβλήματα. Βλέπω ότι εδώ μέσα δεν σας απαχολεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά αν θα πάρουμε χρήμα για να σωθούμε. Αρκετά μας κοιμίζουν κάποιοι Γεωργαλάδες του Δ.Σ".

πηγή Soccerplus.gr
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.