ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι για ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ.


ΕΝΩΣΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 - Τ.Κ. 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΤΗΛ: 26710 – 23568   FAX: 26710 - 24688    E-MAIL: info@ epski.gr
Δικτυακός τόπος: www.epski.gr


                                                                                                            Αργοστόλιον 15 Ιουλίου 2011
     Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Α   Ε  Π Ε Ι Γ Ο Ν                                                      Προς
         Αξιοτ. Σπύρου Σπύρο
         Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
              ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
                                                                                            Κέρκυρα                               
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα,
Απευθύνομαι εντέλει σε εσάς, γιατί από πολύ καιρό τώρα, προσπαθώ με κάθε τρόπο να βρω κάποιον επιτέλους αρμόδιο, ώστε να πετύχουμε την έκδοση των προβλεπομένων αδειών για τα αθλητικά γήπεδα και τους εν γένει αθλητικούς χώρους και ειλικρινά βρίσκομαι σε απόγνωση. Όπου και αν απευθύνθηκα συναντώ αναρμοδίους. Κανένας δε γνωρίζει το αντικείμενο κανένας δε γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και εγώ δυο μήνες ψάχνοντας να βρω άκρη, πέφτω από τον έναν στον άλλον.
Δεν έχω την αίσθηση ότι γύρω μας βασιλεύει η ικανότητα, η γνώση του αντικειμένου ή η ευφυΐα και γνωρίζω ότι το ζητούμενου για πολλούς  είναι η καρέκλα, το γαλόνι και η εξουσία που νομίζει πως απολαμβάνει με την εκλογή του και όλα τελειώνουν εκεί. Έτσι θα ήταν πολύ άδικο να ζητώ από ανθρώπους που εγώ τους θεωρώ ακατάλληλους ή  ανίκανους, να επιτελέσουν το καθήκον τους.
Όμως όταν η πολιτεία με όποια μορφή  και αν έχει, δείχνει ανίκανη να κάνει τα αυτονόητα, να προστατεύσει τους αθλητικούς χώρους δηλαδή, που με τόσους κόπους κατέφεραν να φτιαχτούν (ο θεός να το κάνει!) και να τους αδειοδοτήσει, αντιλαμβάνεστε ότι βρίσκομαι σε αδιέξοδο, είμαι έτοιμος εγώ και το συμβούλιο μου να εκραγούμε στην κυριολεξία, και δε γνωρίζω τα …θραύσματα της εκρήξεώς μας ποιόν θα βρούνε τελικά.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας
παραπέμπει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να συγκροτηθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο Επιτροπή για τον έλεγχο των γηπέδων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πέραν της απάντησης δεν γνωρίζω, δεν φαίνεται να έχει και καμία όρεξη να τρέξει τα πράγματα, το Τοπικό Γραφείο της διορισμένης Πρώην Περιφέρειας, ισχυρίζεται ότι η αρμοδιότητα έχει φύγει από τα χέρια της, μας παραπέμπει στην Κέρκυρα, η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας δεν έχει απαντήσει ακόμα στο έγγραφό μας και εμείς πρέπει να αποστείλουμε στους φορείς στις πρώτες μέρες του Αυγούστου τις Άδειες Καταλληλότητας των Γηπέδων μας, προκειμένου να δοθεί η άδεια τέλεσης των αγώνων όλων των κατηγοριών. Να σας πληροφορήσω με την ευκαιρία ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αίσθηση ευθύνης σε ορισμένους φορείς, που δε χρειάζεται προς το παρόν να σας κατονομάσω, αλλά θα το κάνω πολύ σύντομα, ώστε χωρίς να υπάρχουν Άδειες επιτρέπει σε νεαρούς αθλητές και σε άλλους φορείς να κάνουν χρήση αυτών, χωρίς να μας ενδιαφέρει ούτε η υγεία τους, ούτε και  για το ποιος έχει την ευθύνη για το αν ό μη γένοιτο συμβεί κάτι. Κάποια άλλη στιγμή, δεν είναι του παρόντος, θα σας ενημερώσω και για την τύχη ενός αθλητικού ιατρείου που με τόσα παρακάλια και κόπους καταφέραμε να στήσουμε στο Νησί μας. Γι’ αυτό η αγανάκτηση είναι μεγάλη από την πλευρά μας.
Επί της ουσίας η Ένωσής  μας είναι κάτοχος του Ενωσιακού Γηπέδου της Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας – Ιθάκης. Στα χέρια μας εβρίσκονται όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να ανανεωθεί η άδεια καταλληλότητας και λειτουργίας του και ακούστε δεν υπάρχει ο αρμόδιος φορέας για να συγκροτήσει την επιτροπή! Από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Κέρκυρα (έτσι μας είπαν πως λέγεται) μας ενημέρωσαν πως έστειλαν σε εσάς έγγραφο από 8 Ιουλίου ώστε να προβείτε σε διορισμό Επιτροπής Ελέγχου των Γηπέδων. Έτσι όπως έχει καταντήσει, σε μερικά τμήματα των νησιών μας, (μιλάω για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη), το μόνο γίγνεσθαι του χειμώνα είναι μια Ποδοσφαιρική συνάντηση και αυτό είναι όλο. Αν δεν μπορούμε να το έχουμε κι αυτό, είτε εξαιτίας της γραφειοκρατίας, είτε εξαιτίας της ανικανότητας κάποιον φορέων να μας το πείτε για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε.
Γι’ αυτό κύριε Περιφερειάρχα, με την παρούσα επιστολή που αναγκάζομαι να σας αποστείλω σαν τον τελευταίο που μπορώ να απευθυνθώ,  σας παρακαλώ, και εφόσον έχετε εσείς την αρμοδιότητα, άμεσα να συστήσετε τις κατά νόμο προβλεπόμενες Επιτροπές, ώστε να ελεγχθούν τα γήπεδα και εν γένει αθλητικοί χώροι. Γνωρίζω ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα και ίσως οι τελευταίοι που θα έπρεπε να απευθυνθούμε σε εσάς είμαστε εμείς για να ζητήσουμε τη σύσταση της επιτροπής, αλλά επειδή είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί που είναι υπόχρεοι δεν θα το κάνουν, είτε γιατί δε θέλουν είτε γιατί δεν ξέρουν, είτε γιατί δεν μπορούν, παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία σαν Ένωση. Σας ενημερώνουμε ότι, από τις αρχές του Αυγούστου και μετά, θα έχουμε διαμαρτυρίες, ενδεχόμενα κινητοποιήσεις, στις οποίες και θα πρωτοστατήσουμε και θα της οργανώσουμε εάν χρειαστεί. Θα συμφωνείτε και εσείς ότι αυτό το δεν έχει κανείς αρμοδιότητα για τίποτα, πρέπει επιτέλους να τελειώσει στη χώρα μας. Κανείς μας δεν διαχειρίζεται την περιουσία του πατέρα του και πρέπει επιτέλους κάποιος να έχει ευθύνη για όλους τους ανηλίκους και ενηλίκους που αθλούνται σε μη αδειοδοτημένους και ακατάλληλους ακόμη και για τη σωματική στους ακεραιότητα, αθλητικούς χώρους.
Αναμένω άμεσα τις προσωπικές ενέργειές σας και εκ των προτέρων σας ευχαριστώ γι’ αυτές.
Με εκτίμηση
Ευάγγελος Μαζαράκης
Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας – Ιθάκης 
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OTI KAI NA TOY XREVNETE O ANTHROPOS EXEI POLLA UMBALA. mprabo kala toys ta les. einai oloi anikanoi.

Ανώνυμος είπε...

stous tyflous, o monofthalmos !!!!