Το μεταγραφικό «πάρε-δώσε» στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

Έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους οι ομάδες που θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η και η εφημερίδα «Match» παρουσιάζει σήμερα τον πλήρη πίνακα των μεταγραφικών κινήσεων τους.




Πρώτη και με διαφορά σε ότι αφορά τη συνολική εικόνα του πάρε – δώσε των προσθηκών η «βόμβα» της Παναχαϊκής με την απόκτηση του σέντερ Σωκράτη Μαναβόπουλου από τον Προμηθέα. Αναλυτικά έχουμε:
ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ
Η νεοφώτιστη ομάδα του Ανδρέα Παπαδημητρίου προχώρησε σε στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις, όπως είναι αυτές των Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου (Προμηθέα), Νάσου Τζούβελη (Κρήνη’97), Ηλία Πλατή (Αχαιό’47), Κώστα Σουλιώτη (Γλαύκο).
ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
Στη δεύτερη σερί παρουσία της στη μεγάλη τοπική κατηγορία, η ομάδα του Βασίλη Αναστασόπουλου θέλει το κάτι παραπάνω σε σχέση με την τελευταία αγχωτική παραμονή. Τα νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι οι Γ. Τόγιας και Αλ. Λαζανάς (από Παναχαϊκή αμφότεροι), Γ. Κυριακόπουλος (Ολυμπιονίκη), Β. Καψάλος (Γλαύκο) και Μαν. Αμπαδιωτάκης (Προφήτη Ηλία).
ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
Μια νέα ουσιαστικά ομάδα σε σχέση με πέρυσι θα εμφανίσει φέτος η ΕΑΠ, μετά τις αλλαγές που έγιναν σε όλα τα επίπεδα. Νέος προπονητής ο Θανάσης Λιόνας και νέα πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό οι Μαγγιώρος (Αγυιά), Ρέλλας (Γλαύκο), Δημητρακάκης (πέρυσι δεν αγωνίστηκε), Κ. Λαμπρόπουλος (Κρήνη’97), Σταυράκης (Γλαύκο), Σπυράκος (ελεύθερος) και η πιο ηχηρή προσθήκη που ακούει στο όνομα του έμπειρου σέντερ Βασίλη Λυμπέρη.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Επέστρεψε στην Α1 κατηγορία η Ολυμπιάδα για να εδραιωθεί και να αποκτήσει με υπομονή και σχεδιασμό τη θέση που της αξίζει. Ο Γιάννης Δίπλαρος ενισχύθηκε με τους Κατσαϊτη (Απολλωνιάδα), Τουλάτο (ήταν και πέρυσι στην ομάδα αλλά δανεικός, τώρα αποκτήθηκε με ελευθέρας από τον Έσπερο ΑΟΠΑ), Νιοτόπουλο (Γλαύκο) και Λ. Παναγόπουλο (ΠΓΕ), ενώ έμεινε ο Αδαμόπουλος. Επιπλέον προωθήθηκαν στην ανδρική ομάδα από τις υποδομές του συλλόγου οι Στάθης, Σιμονοβίκης και Μακρής.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Ο Σωκράτης Μαναβόπουλος ήταν το Νο 1 των μεταγραφών στο χώρο του τοπικού μπάσκετ, με την Παναχαϊκή ακόμη να ενισχύεται με τους Σαμαρά (ΕΑΠ), Λεβεντόπουλο (Αχαγιά’82), Κουμάκη (Αγυιά), Ζαπανιώτη (Αγυιά), Πανίτσα (Δύμη’07), Ζαφειρόπουλο (Ολυμπιάδα), Βασιλειάδη (Κεραυνό).
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Η απόκτηση του Αχτύπη (πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναξιακό) ήταν η πιο σημαντική προσθήκη για την Κεφαλονιά που προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του Φίλιππα Ροδόπουλου. Ακόμη στα νέα πρόσωπα είναι και ο Αντώνης Λιάκος (από τη Δύμη’07), ενώ επέστρεψε από τη στρατιωτική του θητεία ο Αραβαντινός.
ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Αποκτήθηκαν γνώριμα πρόσωπα για να βοηθήσουν την ομάδα όπως είναι οι Βασίλης Παπαδόπουλος, Άγγελος Δουβός, Νίκος Γαστουνιώτης και Τάκης Βαγενάς.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
Με προσθήκες ταλαντούχων παικτών από όλη την Ελλάδα θα εμφανιστεί ο Προμηθέας 2014 στην αφετηρία της νέας Α1 ΕΣΚΑ-Η. Οι Δημήτρης Καραϊσκος (σέντερ, 205μ.) και Άγγελος Γραμματικός (πλέι-μέικερ, 1.98μ.), γεννημένοι το 2001, αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ ο Δωρόθεος Δατσιάδης (γεννηθείς κι αυτός το 2001) από το Άργους Ορεστικού. Στον πάγκο της ομάδας θα είναι ο Γιάννης Ελευθεριάδης, με στόχο και σκοπό να γίνει ένα ακόμη καλύτερο βήμα από το περσινό και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι-οφ.
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ
Δεν αλλάζει αγωνιστική φιλοσοφία η Απολλωνιάδα και του χρόνου, με την επιστροφή της στην Α1 κατηγορία, καθώς και πάλι θα στηριχθεί σε νεαρούς ηλικιακά και ταλαντούχους παίκτες. Σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν απώλειες (Τάτταρης, Στάνκοβιτς κ.α.), αλλά και μερικά νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ομάδα και είναι οι Γιάννης Ξούλος και Ανδρέας Δορμπαράκης που αποκτήθηκαν από τον Γλαύκο, όπως και ο Αλ. Παπανδρεόπουλος (από Αραχωβίτικα).


ΣΦΗΚΑ
Νέο πλαίσιο δουλειάς για τη Σφήκα και αλλαγή πλεύσης, η οποία ξεκίνησε συνεργασία με την Ολυμπιάδα, κάτι που σημαίνει ότι φέτος, θα παραταχθεί κατά κύριο λόγο με έφηβους και παίδες των «πορτοκαλί». Στον πάγκο της ομάδας θα είναι ο Γιώργος Ντούβας, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν και μερικές έμπειρες παρουσίες παικτών (Μουστρούφας, Τζαμαρίας κ.α.), προκειμένου να βοηθήσουν τους υπόλοιπους νεαρούς συμπαίκτες τους.
ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ/ΑΚΤΑΙΟ
Μετρημένες οι κινήσεις που έγιναν στο μεταγραφικό παζάρι από την ομάδα του Λάμπρου Φραγκισκάτου και όχι άδικα, καθώς διατήρησε όλους τους βασικούς παίκτες του ρόστερ για ακόμη μια χρονιά. Έτσι, οι τρεις μόνο προσθήκες που έγιναν, έχουν να κάνουν με τους πολύπειρους Τ. Αγγελόπουλο (ΕΑΠ) και Περ. Πασχάκη (Δικέφαλο), όπως και με τον Κ. Φραγκισκάτο που αποκτήθηκε από τον Προμηθέα.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.