Δ` ΕΘΝΙΚΗ : Άρχισαν τα όργανα :«Όχι» στους δέκα ομίλους από ΠΦΟΠ και Δόξα

Η είδηση, ότι το νέο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής θα διεξαχθεί σε δέκα ομίλους, έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σ' όλα τα σωματεία, μεταξύ αυτών και στον ΠΦΟ Πανόπουλου και τη Δόξα Ν. Μανολάδας, που αποτελούν τους εκπροσώπους της Ηλείας στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Άλλωστε, βάσει του νέου πλάνου της Διοργανώτριας ο 6ος όμιλος, όπου μετέχουν οι εκπρόσωποί μας, θα απαρτίζεται από μόλις δέκα ομάδες, όπερ σημαίνει μόλις 18 αγωνιστικές. Αν ισχύσει αυτό, τότε δε θα μιλάμε για πρωτάθλημα, αλλά για μίνι τουρνουά, που αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Και ζημιωμένοι δε θα βγουν μόνο οι παράγοντες, αλλά και οι ποδοσφαιριστές.
Για παράδειγμα, ο 6ος όμιλος θα έχει μόλις 10 ομάδες, που σημαίνει 18 αγωνιστικές. Μια ομάδα με ρόστερ 26-27 ποδοσφαιριστών θα αντιμετωπίσει πρόβλημα γκρίνιας, καθώς παίκτες θα θέλουν
συμμετοχές και αγώνες. Πως θα παίξει λοιπόν ο 17χρονος και ο 18χρονος, όταν θα υπάρχουν λίγες ευκαιρίες; Αν γνώριζε εξαρχής ότι το πρωτάθλημα θα έχει λίγες αγωνιστικές δεν θα ήταν προτιμότερο να μείνει στο τοπικό ποδόσφαιρο που σχεδόν θα έχει τις διπλάσιες αγωνιστικές;
Τόσο ο πρόεδρος του ΠΦΟ Πανόπουλου, Γιώργος Κοτσιλίμπας όσο και ο πρόεδρος της Δόξας Ν.Μ., Ανδρέας Χαμουζάς καταθέτουν σήμερα τη δική τους άποψη στην «Πρωινή», ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν. Την ίδια στιγμή ζητούν από την ΕΠΟ να τηρήσει τις αρχικές της δεσμεύσεις...
Να υπενθυμίσουμε ότι επισήμως έχουν αντιδράσει ο πρόεδρος του Ατρομήτου Λάππα, Τ. Τσιβγινίδης, και ο πρόεδρος του Παμίσου Μεσσήνης , Γιώργος Πετρουλάκης, ο οποίος φέρεται να έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κινητοποιήσει των σωματείων της Δ? Εθνικής. Μέχρι χθες, ωστόσο, δεν είχε επικοινωνήσει με παράγοντα ούτε της Δόξας ούτε του ΠΦΟΠ.

Γ. Κοτσιλίμπας:
«Δεν μπορεί να ξανααποφασίζουν από το? πουθενά»

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δέκα ομίλους έχει προκαλέσει, όπως προαναφέραμε, και την αντίδραση του ΠΦΟΠ, οι ιθύνοντες του οποίου ζητούν, όπως μα τόνισε και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Κοτσιλίμπας, από την ΕΠΟ να σεβαστεί τις αρχικές της αποφάσεις! Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοτσιλίμπα:
«Η δική μας θέση είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις και τις υπογραφές μας. Όταν πέρυσι έριξαν τόσες ομάδες από τον κάθε όμιλο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα 6 ομίλων, δεν μπορεί σε διάστημα ενός ή δυο μηνών, από το πουθενά, να ξανααποφασίζουν για 10 ομίλους. Κι αυτό μας αφορά όλους. Και λέω ότι μας αφορά όλους υπό την έννοια ότι θα  πρέπει να  έχουμε συνέπεια στις αποφάσεις μας. Κι αυτές να είναι απόρροια ώριμης σκέψεις και να έχουν προκύψει μέσα από δεδομένα που μας κατευθύνουν σ? αυτές τις αποφάσεις. Δυστυχώς φαίνεται ότι σ' αυτή τη χώρα  όλα γίνονται τελικά στο πόδι κι όχι κατόπιν σκέψεως και προγραμματισμού. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε, αν υπάρξει συνεννόηση με τα άλλα σωματεία».

Α. Χαμουζάς:
«Γιατί παίξαμε μπαράζ ανόδου;»
Αρνητικά στο ενδεχόμενο των δέκα ομίλων με τη συμμετοχή μόλις δέκα ομάδων αντιδρούν και στη Δόξα, οι ιθύνοντες της οποίας μάλιστα αναρωτιούνται για ποιο λόγο τελικά αναγκάστηκαν να παίξουν μπαράζ ανόδου. Την ίδια στιγμή ζητούν από την ΕΠΣ Ηλείας να επέμβει και να επιληφθεί του θέματος. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου των «μαυραετών», Ανδρέα Χαμουζά:
«Αν είχαν σκοπό να διεξάγουν και το νέο πρωτάθλημα σε δέκα ομίλους, γιατί έβαλαν τόσο τη δική μας ομάδα όσο και τις υπόλοιπες στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου; Ή γιατί έπεσε η Θύελλα Πατρών και ο Αστέρας Αμαλιάδας; Μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει τελικά να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να αφουγκραστούν επιτέλους την άποψη των σωματείων; Όπως στις άλλες ομάδες, εξάλλου, έτσι και στη δική μας ο προγραμματισμός έγινε με βάσει το αρχικό πλάνο κι όχι μ? αυτό που θέλουν να περάσουν τώρα. Ως Δόξα ζητάμε από την ΕΠΣ Ηλείας να παρέμβει και να μεσολαβήσει στην Διοργανώτρια, καθώς το θέμα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό. Μάλιστα θα πρέπει να παρθεί άμεσα η τελική απόφαση, αφού για τις ομάδες έχει ξεκινήσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε ακόμα στην αβεβαιότητα».
Μ.Κ.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.