Ε Ι Δ Ι Κ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΡΩΤΑ ΘΛΗΜΑΤΟΣ Α2 ΕΣΚΑ-Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ 2 0 1 2 – 2 0 1 3


Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2012 - 2013
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Ο Υ Μ Ε το πρωτάθλημα Α2 κατηγορίας περιόδου 2012-2013 με τους ακόλουθους όρους :

ΑΡΘΡΟ 1ο : Σ*ΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο πρωτάθλημα Α2 κατηγορίας, δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω σωματεία:
ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΕΣ ΙΤΕΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΓΑΛΗΝΗ ΑΟ ΑΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ / ΑΚΤΑΙΟΥ Α.Σ. ΣΦΗΚΑ - ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ ΑΣ ΑΧΑΙΟΣ 47ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΑΟΠ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΕΥΣ ΠΥΡΓΟΣ 99ΠΥΡΣΟΣ Α.Ο.ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ε.Α.ΠΑΤΡΩΝ

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ένωσης, το αργότερο μέχρι 07-09-2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00, και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και την Γενική Προκήρυξη της ΕΣΚΑ-Η καθώς και το παράβολο συμμετοχής που προβλέπεται από την Γενική Προκήρυξη της ΕΣΚΑ-Η ( άρθρο 13 ). Στην Α2 κατηγορία Ανδρών η πρώτη δόση του παράβολου ήτοι 200 ευρώ καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα , σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής , η δεύτερη δόση ήτοι 150 ευρώ μέχρι
30-12-2012 και η Τρίτη δόση ήτοι 150 ευρώ μέχρι 15-02-2013. ”
Τα χρήματα του παράβολου θα πρέπει να κατατεθούν στην Τράπεζα EUROBANK EFG και συγκεκριμένα στον αριθμό λογαριασμού
0026 -0082-43-0101488270 , IBAN GR4802600820000430101488270 , της
ΕΣΚΑ-Η με αιτιολογία το πλήρες όνομα του Σωματείου.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί κάποια δόση το σωματείο αποβάλλεται από το πρωτάθλημα , παραμένουν όμως τα αποτελέσματα των αγώνων που έχει μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή , και στους επόμενους αγώνες ( από την αγωνιστική που αποκλείεται ) Μηδενίζεται και υποβιβάζεται 2 κατηγορίες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ε.Ο.Κ.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Κλειστά Γυμναστήρια . Έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται η 06-10-2012 και λήξη 15–06-2013.
Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα γίνει στις 18-09-2012 ημέρα Τρίτη
και ώρα 19.30 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο , στο Κουκούλι , και συγκεκριμένα στην αίθουσα Τύπου (δίπλα στον λεωφορειόδρομο).

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. ( Άρθρο 36 ) και του ισχύοντος αθλητικού νόμου .
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές . Σε περίπτωση που θα δηλώνουν 12 αθλητές στο Φύλλο Αγώνος , υποχρεούνται οι τέσσερις (4) αθλητές , δηλαδή ο 9ος + 10ος +11ος + 12ος αθλητής να είναι μέχρι είκοσι δύο (22) ετών (γεννηθέντες το 1990 και νεώτεροι). Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η παράγραφος το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν «αντικανονική συμμετοχή παίκτου » με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της Ε.Ο.Κ. ( Άρθρο 47 παρ. 2 α των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. )

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Α. Τα σωματεία στην Κανονική Περίοδο θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί [σύστημα ΠΟΥΛ ένας προς όλους]. Οι αγώνες θα διεξάγονται κατά βάση μία φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα Τετάρτη. Δύναται να διεξαχθούν και άλλη ημέρα, εφ όσον παραστεί ανάγκη για την έγκαιρη περάτωση του πρωταθλήματος. Το σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.
O πρώτος της βαθμολογίας της Κανονικής Περιόδου ανέρχεται στην Α1 κατηγορία κατευθείαν.
Β ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις : 2ος – 3ος – 4ος – 5ος στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου συναντώνται ως εξής :
2 - 5 [Α]
3 - 4 [Β]
Οι νικητές των αγώνων [Α] και [Β] αγωνίζονται μεταξύ τους για την 2η και 3η θέση ενώ οι χαμένοι των παραπάνω αγώνων κατατάσσονται για την 4η και 5η θέση , με βάση την βαθμολογική τους θέση από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Από τις συναντήσεις αυτές νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που μαζί με τους αγώνες της Α φάσης, συγκεντρώνει τρεις [3] νίκες στους μεταξύ τους αγώνες.
Ο πρώτος και ο τρίτος αγώνας αν χρειαστεί, θα γίνει στην έδρα της καλύτερα τερματίσασας ομάδας κατά την κανονική περίοδο.
Μηδενισμός μη καθόδου από την Β φάση του πρωταθλήματος και πέρα ισοδυναμεί με δύο ήττες της ομάδας.
Σε περίπτωση μη καθόδου κάποιου σωματείου στο πρωτάθλημα από την νέα αγωνιστική περίοδο 2013-2014 την θέση του θα παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα στην βαθμολογία από αυτές που ανήλθαν από την Β Κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 55 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. , πρέπει δε να βεβαιωθούν με έγγραφο μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο.
Α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περίπτωσης κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς , Εκδικάζονται σε Α & Β βαθμό από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα .
Β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η οι αποφάσεις της παραγράφου Β προσβάλλονται με προσφυγή ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ. Τα Σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα , καθώς και οι αθλητές τους , συμφωνούν , αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση
των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή , ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν , του καταστατικού , των κανονισμών και των προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.Ο.Κ. , Σωματείων και Αθλητών ) , μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές , απαγορευμένης ρητώς κάθε προσφυγής στα Πολιτικά Δικαστήρια.

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Τα σωματεία , οι παράγοντες , οι Αθλητές , καθώς και οι Προπονητές Κώουτς , υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο και τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 7ον : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ :
Για την βαθμολογία των σωματείων, ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ και για την κατάταξη το άρθρο 48 παρ.2 και το άρθρο 12 της γενικής προκήρυξης της ΕΣΚΑ-Η.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΤΕ :
Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος - 2ος και 3ος.
Υποβιβάζονται στην Β κατηγορία ο 13ος και 14ος.
ΑΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ 1 ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΤΕ :
Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος – 2ος .
Υποβιβάζονται στην Β κατηγορία ο 12ος -13ος και 14ος.
ΑΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ 2 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΤΕ :
Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος - 2ος.
Υποβιβάζονται στην Β κατηγορία ο 11ος- 12ος - 13ος και 14ος.
ΑΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ 3 ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΤΕ :
Ανέρχονται στην Α1 κατηγορία ο 1ος - 2ος.
Υποβιβάζονται στην Β κατηγορία ο 11 ος - 12ος - 13ος και 14ος.

ΑΡΘΡΟ 8ον : ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ
Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 9ον : ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ
Υπενθυμίζεται στα σωματεία ότι μετά την τροποποίηση του άρθρου 46 παρ.1 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. ότι : Αγώνας που διεκόπη συνέπεια της ακαταλληλότητας του γηπέδου ή άλλων λόγων ανωτέρας βίας (π.χ. διακοπής ηλεκτροφωτισμού, τραυματισμού διαιτητή κ.λ.π )
επαναλαμβάνεται με απόφαση της Ε.Ε. από το χρονικό σημείο που συντελέστηκε η διακοπή διατηρουμένων όλων των στοιχείων που αναγράφονται στο Φ.Α. (π.χ σκορ - ταιμ άουτ - αποβολές παικτών, μη επιτρεπόμενης αναπλήρωσης του κ.λ.π)

ΑΡΘΡΟ 10ον : ΚΡΙΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Oι ομάδες εκτός περιοχής Πατρών (άνω των 30 χιλιομέτρων) που έχουν την ιδιότητα του γηπεδούχου καθώς και η ομάδα ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ , υποχρεούνται σε κάθε αγώνα όλων των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ-Η να έχουν στο γήπεδο 20 λεπτά πριν από την έναρξη κάθε αγώνα δύο (2) κριτές. Σε περίπτωση που τα σωματεία δεν τηρήσουν το παραπάνω ο αγώνας δεν διεξάγεται υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου.
Σωματεία που δεν δύναται να τηρήσουν τα παραπάνω μπορούν να ειδοποιήσουν έγκαιρα την ΕΣΚΑ-Η ( 3 ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα) για κριτές στον συγκεκριμένο αγώνα, με την υποχρέωση της ταυτόχρονης καταβολής των εξόδων της ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ των Κριτών στην ΕΣΚΑ-Η.

ΑΡΘΡΟ 11o : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Υπενθυμίζεται στα σωματεία η τήρηση του άρθρου 2 της Γενικής Προκήρυξης της ΕΣΚΑ-Η αγ. Περιόδου 2012-2013.

ΑΡΘΡΟ 12ον : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωση τους για την παρουσία Ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 13ον : ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ – « ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΠΑΛΑ ΑΓΩΝΩΝ»
H Επίσημη Μπάλα του πρωταθλήματος για τις αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 θα είναι οι δερμάτινες μπάλες BADEN, μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του άρθρου 37 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. , τις οποίες θα διαθέτουν τα διαγωνιζόμενα σωματεία στους διαιτητές του αγώνα όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Σε περίπτωση που κάποιος αγώνας διεξαχθεί αποδεδειγμένα με άλλη μάρκα μπάλας (πλην ειδικών περιπτώσεων) , ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ και τα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 14ον : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ :
Υπενθυμίζεται στα σωματεία ότι ισχύουν οι διατάξεις κανονισμών προπονητών καλαθόσφαιρας.

ΑΡΘΡΟ 15ον : Γ Ε Ν Ι Κ Α
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από την παρούσα, θα αποφασίζει το Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Α-Η. Το γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο) , καθώς και στα υπόλοιπα σωματεία της κατηγορίας του ,για την μαγνητοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο ή από την κερκίδα του γηπέδου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της ΕΣΚΑ-Η σύμφωνα με το άρθρο 57 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. Σε περίπτωση αναβολής αγώνα , λόγω μη προσέλευσης Διαιτητή ή Κριτή τα έξοδα του συγκεκριμένου αγώνα καθώς και τα έξοδα της επανάληψης αυτού ,επιβαρύνουν τον αίτιο και παρακρατούνται από την αποζημίωση του.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
TAKHΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ                                      ΑΛΕΞΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.