Α2 ΕΣΚΑΗ: Την Κυριακή η τελευταία αγωνιστική-Το πρόγραμμα και τα σενάρια για την άνοδο



Ανακοινώθηκε  από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της Α2 Κατηγορίας, η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή και θα κρίνει την απευθείας άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ.
Ο Πρ. Ηλίας/ΠΑΟΚ αν επικρατήσει των Ιτιών εντός έδρας, θα είναι αυτός που θα πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Αν ηττηθεί και το Ληξούρι κερδίσει τον αδιάφορο βαθμολογικά Ίφιτο στον Πύργο, οι νησιώτες θα είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για την Α1 καθώς υπερτερούν στην
ισοβαθμία με τον Προφήτη Ηλία/ΠΑΟΚ (είχαν κερδίσει με 10 πόντους διαφορά στην Πάτρα και είχαν ηττηθεί με ένα πόντο στην Κεφαλονιά). Από κει και πέρα, θα έχουμε πλέι-οφ, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν από τη 2η έως την 5η θέση και αυτή που θα πάρει την πρώτη θέση, θα προβιβαστεί στην Α1 ΕΣΚΑΗ.
Με Ιτιές ή Γαλήνη ο Υπερίων στα πλέι-οφ
Ο Υπερίων, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Πάτρα τον Α.Σ. ΣΦΗΚΑ, θα παίξει στα ημιτελικά των πλέι-οφ, είτε με τις Ιτιές, με τις οποίες έχει 1-1 νίκες είτε με τη Γαλήνη, με την οποία έχει 2-0 νίκες. Αν οι Αμαλιαδίτες κερδίσουν τον Α.Σ. ΣΦΗΚΑ, ό,τι και να γίνει στα υπόλοιπα ματς, θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στα ημιτελικά των πλέι-οφ, αφού θα τερματίσουν είτε στη δεύτερη είτε στην τρίτη θέση. Το πιθανότερο σενάριο, είναι η βαθμολογία να μείνει ως έχει και η ομάδα του Δημήτρη Φωτόπουλου, να αντιμετωπίσει τις Ιτιές.
Όσο για τον υποβιβασμό, τα πάντα έχουν κριθεί. Ροΐτικα και Πανελλήνιος έχουν ήδη υποβιβαστεί στη Β΄ ΕΣΚΑΗ και θα τις ακολουθήσει ,όπως όλα δείχνουν, ο Ίφιτος, αφού από τον 1ο Όμιλο του Νότου της Γ΄ Εθνικής, πιθανότατα θα πέσουν δύο ομάδες της ΕΣΚΑΗ. Η μία είναι η Ολυμπιάδα και η άλλη θα κριθεί ανάμεσα στην  Απολλωνιάδα και τον Ολυμπιονίκη, αφού ο Ποσειδώνας Λουτρακίου έχει βατό πρόγραμμα και ουσιαστικά το πάνω χέρι στην αποφυγή του υποβιβασμού.
Το πρόγραμμα
Κυριακή 22/4
1.30μ.μ.: Πρ. Ηλίας/ΠΑΟΚ - Ιτιές
1.30μ.μ.: ΣΦΗΚΑ - Υπερίων
1.30μ.μ.: Ίφιτος -Ληξούρι
5μ.μ.: Αχαιός Σαρ. - Γαλήνη
5μ.μ.: Δικέφαλος -Αχαιός ’47
7μ.μ.: Ροΐτικα - Πανελλήνιος
8μ.μ.: Αραχωβίτικα- Σπόρτιγκ

Η βαθμολογία
(Σε 25 αγώνες)
Πρ. Ηλίας/ΠΑΟΚ 45
Ληξούρι 44  
Υπερίων 43 
Ιτιές 42
Γαλήνη  41
Αραχωβίτικα 39
ΣΦΗΚΑ   38
Σπόρτιγκ 36
Δικέφαλος 36
Αχαιός  Σαρ. 36
Αχαιός ’47   36
Ίφιτος 34
Πανελλήνιος  30
Ροΐτικα  24
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.