Αντίστροφη… μέτρηση για τις ομάδες της Α` και Β ` κατηγορίας


Δύο εβδομάδες  και κάτι…  απομένουν για την έναρξη του φετινού Πρωταθλήματος Α’, και Β` κατηγορίας, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν αλλάξει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την εικόνα τους, αφού το καλοκαίρι που πέρασε ήταν μια καλή ευκαιρία για “φρεσκάρισμα” και ανανέωση. Λίγες ημέρες πριν την πρώτη σέντρα οι ομάδες έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην τελική ευθεία με τους παράγοντες να σκέπτονται ήδη την 1η αγωνιστική και σίγουρα ένα καλό ξεκίνημα. Η σημερινή αναφορά μας σε όλα τα σωματεία της κατηγορίας, λίγο πριν την πρεμιέρα κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη.






   Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ταλαιπωρημένη  και  καταπονημένη
 Το κακό για την κατηγορία είναι ότι δυο ομάδες με ιστορία και αρκετό κόσμο δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν, ο ιστορικός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ και  ΕΥΓΕΡΟΣ.  

Αν βάλουμε κάτω τη λογική θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν τρία σωματεία που  ξεκινούν λίγο πιο μπροστά από τα υπόλοιπα, βάσει και την πορεία που είχαν πέρυσι.

 Ο A.O.K.I  φέτος διαθέτει ένα στοιχείο το οποίο δεν το έχει κανένα άλλο σωματείο της κατηγορίας και αυτό είναι αξιοπρόσεκτο. Το σωματείο του Αργοστολιού διαθέτει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών που είναι του 6 και του 7 (με άριστα το 10). Τέτοια ισορροπία δεν την έχει καμία ομάδα της κατηγορίας. Με αρκετούς παίκτες από το Ολυμπιακό Κεφ που αγωνιζόταν πέρυσι  στην Δ` Εθνική θα είναι το απόλυτο φαβορί για τους εγχώριους τίτλους. Στο τιμόνι θα είναι ο κύριος Βουκελατος   . ΟΜΑΛΑ   Πρωταγωνίστησαν πέρυσι  και φέτος θα έχουν ρόλο ρυθμιστή στο Πρωτάθλημα, ενώ θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Ο κύριος Τσιμαρας θα είναι ο καθοδηγητής  σε αυτή την προσπάθεια.  Τελειώνουμε το πρώτο… γκρουπ των ομάδων με τα   ΔΙΛΙΝΑΤΑ   που τα τελευταία χρόνια ξεκινούν με φιλοδοξίες, το υλικό πάντα είναι αξιόλογο, όμως στο… δρόμο χάνεται ο στόχος. Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως, η περυσινή του πορεία μας αναγκάζει να τον “τοποθετήσουμε” στο πρώτο… γκρουπ δυναμικότητας του νέου Πρωταθλήματος. Για άλλη μια χρόνια στον πάγκο θα είναι ο κύριος Φωης
Υπάρχουν τρεις ομάδες που έχουν όλα τα φοντα να είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του Πρωταθλήματος
Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας θα κατατάξουμε τους  νεοφώτιστους   Α.Ε.Κ  με προπονητή τον κύριο Παπαδατο. Και αρκετές μεταγραφές,  πάντα μια μεγάλη αλλαγή δε γνωρίζεις πως μπορεί να εξελιχθεί. Και τον  Παγκεφαλληνιακο ,που θα έχει για ακόμα μια χρόνια στο πάγκο του τον κύριο Βουτσινα. Αυτό που θα παρουσιάσουν πραγματικά παραμένει ερωτηματικό, αλλά σαν ομάδες έχουν δυναμική  και το απέδειξαν με την περσινή τους πορεία  στο πρωτάθλημα της Β` κατηγορίας όπου και τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις. Από εκεί και πέρα  υπάρχει  και η ομάδα των Προννων που πέρυσι έκανε την υπέρβαση και μπήκε  στα πλέει οφ του πρωταθλήματος .Η Προννοι  φτιάχνουν  σκληρές ομάδες που χάνουν δύσκολα και αν κρατήσουμε το dna του συγκεκριμένου σωματείου απ’ την εικόνα των προηγούμενων χρόνων σίγουρα οι “κιτρινοπράσινη ” θα είναι αρκετά δυσκατάβλητοι.  .  
Και τέλος η ομάδα του  ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  που συγκαταλέγεται μέσα στις ομάδες απρόβλεπτου… αποτελέσματος, θα επιδιώξει να κρατηθεί στην κατηγορία, όπως – όπως.

Β` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας έχει κάτι να μας δώσει.
Σε αυτή την κατηγορία τα σωματεία έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους, για αυτό και οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη θέση που θα πάρουν στην τελική κατάταξη κρίνεται εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.
Στον  Α.Ο.ΣΑΜΗ η διοίκηση έκανε… στροφή στα παιδιά από της ακαδημίες  , επιδιώκοντας να φέρει ξανά τον κόσμο του χωριού στο γήπεδο. Ενώ επανήρθαν οι ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο  στην Δ` Εθνική. Το υλικό της ομάδας μπορεί να σταθεί στην Β’ κατηγορία, όμως αυτό οφείλει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο.  Στον πάγκο συνεχίζει  ο κύριος Μιχαλατος.
Τα  νεοφώτιστα ΦΩΚΑΤΑ   παράλληλα με τις μεταγραφές που έκανε ,έχουν  όρεξη ,και θέληση  να δημιουργήσουν ένα σύνολο υποψήφιο για τη θέση της ευχάριστης έκπληξης της κατηγορίας.
Ο  ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ αναμένεται κατεβεί με  όλα τα παιδιά με τα οποία στηρίχθηκε πέρυσι. Όμως το βάθος που διαθέτει ίσως είναι αρκετά “φτωχό” για να βγάλει ολόκληρο το Πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας τους πιο… αισιόδοξους στόχους του.
Παράλληλα “αγκάθι” παραμένει το ζήτημα με το γήπεδο, εξαιτίας του οποίου οι παίκτες θα ταλαιπωρούνται, αφού θα διανύουν μπόλικα χιλιόμετρα για να δίνουν τους επίσημους αγώνες τους.  Και μάλλον θα έχουμε αλλαγή προπονητή.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ  έχοντας σαν παρακαταθήκη την περσινή του ομάδα θα βαδίσει στα ιδία και ελπίζει καλύτερα μονοπάτια του πρωταθλήματος. Είναι από της ομάδες που δεν της υποτιμάς. Στόχος τις ομάδος είναι τα πλέει οφ .
Η ομάδα τις ΠΡΟΟΔΟΥ είναι από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο και με καλές μεταγραφές. Το σωματείο τις ΙΘΑΚΗΣ αν είχε όλους τους παίκτες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο αγώνα σίγουρα θα ένιωθε πιο άνετα. Παρόλα αυτά, έχει  υλικό που έχει τις δυνατότητες να είναι μέσα στους δύο φιναλίστ του θεσμού.
Στην νεοφώτιστη ΔΟΞΑ ΔΙΛΙΝΑΤΩΝ διαθέτουν ενθουσιασμό, αυτό μπορεί να είναι καλό και κακό μαζί. Τι μπορεί να παρουσιάσουν δε είναι εφικτό να προβλέψουμε. Με ανανεωμένη ομάδα και  διοίκηση θα παλέψει για τη κατηγορία.
Και για το τέλος αφήσαμε την επανεμφάνιση τις ομάδας από την Παλλικη. 
Μετά από απουσία ενός έτους ο ιστορικός ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ ξαναπάτα γήπεδο. Φυσικά κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσουν. Αν δείξει υπομονετικός μπορεί να ‘χει πολλά οφέλη. Γνωρίζει ότι η ομάδα στην οποία θα δουλέψει φέτος έχει μια μεγάλη ευκαιρία να διακριθεί και με ένα καλό ξεκίνημα μπορεί το… ταβάνι να αποδειχθεί αρκετά υψηλό, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί προγνωστικό για τη θέση που θα καταλάβει το κάθε σωματείο. Το γήπεδο είναι ο “καθρέπτης” της εικόνα του καθενός και ο χρόνος είναι ο μόνος αντικειμενικός… δικαστής.
    
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.