Δ`ΕΘΝΙΚΗ 6ος ΟΜΙΛΟΣ:ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ

Το περσινό πρωτάθλημα της Δ‘ εθνικής στον 6ο όμιλο ήταν κατά γενική ομολογία το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Αρκεί και μόνο να αναφέρουμε πως ο
Αστέρας Μαχαιράδου συγκέντρωσε 49 βαθμούς και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν πως και το προσεχές πρωτάθλημα στον 6ο όμιλο θα είναι και πάλι δυνατό, κάτι που θα συμβεί και από το γεγονός πως οι ομάδες θα είναι οπωσδήποτε λιγότερες. Πέρυσι στο... μαραθώνιο ξεκίνησαν 17 ομάδες, όμως στην πορεία ο Α.Ο. Κροκεών αποχώρησε και έμειναν 16.
Φέτος μέχρι στιγμής τα σωματεία από τους Νομούς Κεφαλλονιάς/Ιθάκης, Λακωνίας, Αχαΐας,
Ηλείας, Ζακύνθου και Μεσσηνίας  που παραδοσιακά συγκροτούν έναν όμιλο στη Δ‘ εθνική, είναι 13. Μάλιστα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο Παναιγιάλειος που δεν έπεσε εντός γηπέδου από τη Γ‘ εθνική, αλλά υποβιβάστηκε λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι πως δεν θα προστεθεί κι άλλος νομός στον 6ο όμιλο για να αυξηθούν οι ομάδες. Δηλαδή θα είναι είτε 13 (με τον Παναιγιάλειο) είτε 12 (χωρίς τον Παναιγιάλειο). Αυτό σημαίνει πως δεν θα υποβιβαστούν 8 ομάδες, γιατί κάτι τέτοιο θα συνέβαινε αν ο όμιλος είχε 14 ομάδες. Ετσι το λογικό είναι αν οι ομάδες στον 6ο όμιλο είναι 13 να υποβιβάζονται 7 σωματεία ή αν οι ομάδες είναι 12 να αποχαιρετούν την κατηγορία οι 6 τελευταίες. Ολα αυτά φυσικά δεν είναι δεδομένο πως θα γίνουν, απλά αναφέρουμε το πιθανότερο σενάριο.

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.