Πάει προς κατάργηση το μέτρο των μικρών...

Η υποχρεωτική συμμετοχή μικρών σε ηλικία παικτών στην 11άδα των ερασιτεχνικών ομάδων, είναι ένα μέτρο που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από την ΕΠΟ με σκοπό να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά. Οταν επιβλήθηκε στις ομάδες το 2005, αρκετοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν, καθώς οι σύλλογοι δεν ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι δεν διέθεταν ποδοσφαιριστές μικρής ηλικίας ικανούς να σταθούν στο γήπεδο απέναντι σε μεγάλους, για αυτό και οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι το μέτρο είναι λάθος, καθώς στην 11άδα πρέπει να παίζουν όσοι αξίζουν, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Και κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να δουλέψουν πάνω στις υποδομές ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν δικούς τους νεαρούς παίκτες. Οι τελευταίοι, έφεραν ακόμη περισσότερα παιδιά στα γήπεδα και αυτό μόνο θετικό κρίνεται, ανεξάρτητα από το αν τελικά τα παιδιά αυτά έγιναν καλοί ποδοσφαιριστές ή όχι.Μετά από έξι χρόνια πάντως φαίνεται πως το μέτρο πάει σιγά σιγά προς κατάργηση, καθώς οι... εχθροί του είναι περισσότεροι από τους... υποστηρικτές του. Ετσι, το όριο της ηλικίας που χαρακτηρίζει ένα παίκτη μικρό σιγά σιγά αυξάνεται. Φτάσαμε λοιπόν να
χαρακτηρίζεται μικρός ένας παίκτης 21 ετών! Την νέα χρονιά για παράδειγμα θα παίζει ως μικρός ένας παίκτης που έχει γεννηθεί από 1/1/1991 και μετά! Επιπλέον, μειώθηκαν και οι υποχρεωτικές θέσεις των μικρών. Από την νέα χρονιά θα είναι δύο, από τρεις που ήταν μέχρι φέτος.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.