ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

Εδώ και λίγες  εβδομάδες έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και παραδοσιακά αυτή η περίοδος είναι “νεκρή“ για σχεδόν όλες τις τοπικές
ομάδες. Αυτό που αφουγκράζεται πάντως κανείς που συναναστρέφεται και μιλάει με παράγοντες (κυρίως), αλλά και προπονητές και ποδοσφαιριστές είναι πως τα
πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα για την βιωσιμότητα πολλών σωματείων. Άλλωστε η οικονομική στενότης που αντιμετωπίζει η χώρα μας εδώ και πάνω από ένα χρόνο, είναι λογικό και επόμενο να έχει επηρεάσει και το χώρο του ποδοσφαίρου.
Και όταν λέμε ποδόσφαιρο δεν εννοούμε μόνο επαγγελματικό (εκεί όπου υπάρχουν ορισμένα έσοδα), αλλά κατά βάση ερασιτεχνικό. Εκεί όπου τα έσοδα είναι άγνωστη λέξη και ο ερασιτέχνης παράγοντας καλείται να βάλει από την τσέπη του τα χρήματα που απαιτούνται για να... βγει η χρονιά σε κάθε ομάδα Τα παραδείγματα ομάδων που δεν δήλωσαν καν συμμετοχή σε πρωταθλήματα (πέρυσι Παπυργιακος ,Παληξουριακος , Λειβαθος ),είναι απτά, και χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου.
Ολο και περισσότεροι παράγοντες αποφασίζουν να μην συμμετέχουν σε συμβούλια
ομάδων, αποφεύγοντας το οικονομικό κόστος και δεν είναι πια κοινό μυστικό πως
το... κουπί σε όλες σχεδόν τις ομάδες το τραβούν 2-3 άνθρωποι. Για πόσο όμως ακόμα αυτοί οι... ηρωικοί παράγοντες θα... ματώνουν οικονομικά και όχι μόνο κάθε χρόνο; Γιατί το παραγοντιλίκι μπορεί να είναι...ελκυστικό σπορ και πολλοί να το έχουν στο... αίμα τους, όμως όπως λέει σοφά και ο λαός μας... έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου!
(K. Ηλ).
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.