Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Νωρίτερα φέτος οι δηλώσεις υποβολής - Ανοιχτά... όλα τα σενάρια

Τα σενάρια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σχετίζονται με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι και πολλά και... περίπλοκα.

Στις ταξεις των σωματείων, αλλά και των φιλάθλων επικρατεί σύγχυση, σε ό,τι έχει να κάνει με τις προθέσεις της ΕΠΟ για τη δομή που θα έχουν τα πρωταθλήματα της Football League II και της Δ' Εθνικής κατά τις σεζόν 2011-12 και 2012-13.
  
Με δεδομένο ότι αναδιάρθρωση κατηγοριών δεν πρόκειται να γίνει την προσεχή αγωνιστική περίοδο, παρά το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασιστεί κάτι τέτοιο στη Γενική Συνέλευση του ερχόμενου Ιούνη, τη σεζόν 2011-2012 θα υπάρχουν πάλι η Football League II και η Δ' Εθνική σαν δύο ξεχωριστές κατηγορίες.


Αυτό που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένο είναι η μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, από τη στιγμή που είναι άγνωστος ο αριθμός των σωματείων που εν τέλει θα προχωρήσουν σε δήλωση συμμετοχής. Ουσιαστικά τον... δρόμο που θα ακολουθήσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα τον δείξουν τα ίδια τα σωματεία της Δ' Εθνικής, ανάλογα με το κατά πόσο θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που οι υποβολές συμμετοχών στο πρωτάθλημα είναι πολύ λιγότερες από τον αριθμό των 140 ομάδων, όπως έχει αποφασιστεί κατά τη Γενική Συνέλευση του περασμένου Ιούνη, τότε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα προχωρήσει σε αναγκαστική μείωση των ομίλων, βασισμένο πλέον σε γεωγραφικά κριτήρια και όχι... Ενωσιακά!


Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, μέσα στις προθέσεις της Διοργανώτριας Αρχής είναι να ορίσει τις διορίες για τις υποβολές συμμετοχών μέσα στον Ιούλιο και όχι στον Αύγουστο, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο, προκειμένου να προλάβει να προχωρήσει στην απαιτούμενη μείωση-σμίκρυνση των ομίλων.


Η συγκεκριμένη ιδέα αποτελεί προϊόν των διάφορων φημολογιών που έχουν αναπτυχθεί και αναφέρουν ότι αρκετές είναι οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Πηγή: www.periferiako.com

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.