ΑΣΚ: Τα συμπεράσματα δικά σας!

Προς ενημέρωση των Κεφαλονιτών, μετά και την τελευταία ανακοίνωση του ανθρώπου συμβόλου του Κεφαλονίτικου μπάσκετ Αλέξη Παπαδάτου θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής ιστορικά καταγεγραμμένα στοιχεία.
Το 1983 ιδρύεται ο πρώτο σύλλογος μπάσκετ με το όνομα Κεφαλληνιακός ΚΑΟ.
Το 1995 ιδρύεται και δεύτερος σύλλογος μπάσκετ στην Κεφαλονιά με το όνομα Γυμναστικός Αθλητικός σύλλογος ΓΑΣΚ.
Το 2001 μέσα στη δίνη μεγάλων διοικητικών προβλημάτων που ταλάνιζαν τον Κεφαλληνιακό και προ του κινδύνου της πλήρης διάλυσης του αποφασίστηκε από τις τότε διοικήσεις η συνένωση των δύο ομάδων και η δημιουργία ενός συλλόγου μπάσκετ για το νησί.
Συγκεκριμένα με τις διατάξεις του άρθρου 9 Ν. 2725/99 και απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΚΑΟ στις 03/07/2001και του ΓΑΣΚ αντίστοιχα στις 28/06/2001 συγχωνεύτηκαν. Ο σύλλογος που δημιουργήθηκε ονομάστηκε Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά (ΑΣΚ) με χρώματα το μπλε ( παραπέμπει στον ΚΑΟ) το κίτρινο (παραπέμπει στον ΓΑΣΚ).
Ως εκ τούτου ο ΑΣΚ είναι η συνέχεια των δύο προγενέστερων συλλόγων, πολύ δε περισσότερο ουσιαστικά με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν άμεσα ή έμμεσα (παικτικά, προπονητικά, διοικητικά) οι οποίοι ασχολούνται ανελλιπώς με το Κεφαλονίτικο μπάσκετ και έχουν ζήσει μαζί του τις μεγαλύτερες στιγμές!
Οποιαδήποτε προσπάθεια ταύτισης του ονόματος ή των συμβόλων αυτών των δύο αυτών ομάδων με νεοσύστατες ομάδες μας βρίσκει όλους δυναμικά απέναντι.
Δικαίωμα στην δημιουργία ομάδας (2013... 2023... 2033...) έχει οποιοσδήποτε. Άλλωστε τα παιδιά και οι γονείς καλό είναι να έχουν τη δυνατότητα επιλογής.
Αυτό όμως διαφέρει από την εκ του πονηρού προσπάθεια εκμετάλλευσης και συγκεκριμένα του ονόματος του Κεφαλληνιακού για λόγους προβολής και αναγνωρισιμότητας!
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Από το ΔΣ και τους προπονητές του ΑΣΚ
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.