Αλέξης Παπαδάτος: «Αλλοίωση της ιστορίας...» - Και η απάντηση..


Δήλωση – παρέμβαση Αλέξη Παπαδάτου


«Θεωρώ υποχρέωσή μου να παρέμβω και να τονίσω κάποια πράγματα όσον αφορά τον μπασκετικό κόσμο της Κεφαλονιάς.

Είναι σημαντικό οι νέοι να μαθαίνουν την αλήθεια και οι παλιοί να θυμούνται.
Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ωραίο να γίνονται αγώνες μεταξύ παλαιμάχων, πόσο μάλλον όταν έχουν και τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Το Σάββατο όμως, 1η Οκτωβρίου 2016 και σε ό,τι αφορά το αθλητικό κομμάτι της γιορτής που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Αργοστολίου, υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση της ιστορίας του Κεφαλονίτικου μπάσκετ.
Οι μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο προπονητικό κομμάτι της μπασκετικής Κεφαλονιάς, δυστυχώς απουσίαζαν από το συγκεκριμένο μπασκετικό γεγονός.
Χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να γεμίσει το γήπεδο και να χαρεί ο κόσμος ένα πραγματικά ανταγωνιστικό παιχνίδι, κοντράροντας έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, έστω και σε επίπεδο παλαιμάχων.
Αν ήμασταν ΟΛΟΙ εκεί - οι παλιοί - οι νέοι να ξέρουν ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!
Θέλω να συγχαρώ όσους βρέθηκαν στο γήπεδο και εκπροσώπησαν το νησί στο συγκεκριμένο άθλημα και να θυμίσω ότι ο Κεφαλληνιακός ήταν ένας και την ιστορία του την γράψαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Ο καθένας με τον τρόπο του...
Δυστυχώς μία ευκαιρία ενότητας μετατράπηκε σε καπήλευση των μπασκετικών προσπαθειών όλων των γενεών όλα αυτά τα χρόνια.
Εύχομαι τουλάχιστον από εδώ και πέρα οι διοργανωτές τέτοιου είδους εκδηλώσεων, πρώτα να φροντίζουν να ενημερώνονται έγκυρα για την αθλητική ιστορία του τόπου και μετά να πράττουν.
ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων 1993
3η Θέση Ολυμπιάδα Νέων 1992
Παγκόσμιος Πρωταθλητής Εθνική Ομάδα Εφήβων 1995
Κυπελλούχος Ευρώπης ΚΟΡΑΤΣ (ΑΡΗΣ 1997)
Απρόσκλητος  Παλαίμαχος «Κεφαλληνιακού»
  • Η απάντηση από τον κ. Σάκη Δέλλιο
«Με έκπληξη ενημερώθηκε η σελίδα μας coachbasketball ότι έχετε τοποθετηθεί δημοσίως με σχετικό σας προσωπικό σχολιασμό ..
Λόγια - δήλωση κ.Παπαδάτου σχετική τελευταία παράγραφο κατα λέξη : "Εύχομαι από εδώ και πέρα οι διοργανωτές τέτοιου είδους εκδηλώσεων, πρώτα να φροντίζουν να ενημερώνονται έγκυρα για την αθλητική ιστορία του τόπου και μετά να πράττουν "
Ως υπεύθυνος της διοργάνωσης σας απαντώ : Εκτίμηση μου είναι πως κ. Παπαδάτε η τοποθέτησή σας ήταν έντονη και θυμωμένη, πιστεύω δε πως ο δεν είστε σε θέση να έχετε πλήρη ενημέρωση για τα μπασκετικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο νησί καταγωγής σας την Κεφαλλονιά για τον απλούστατο λόγο ότι μόνιμή κατοικία σας είναι η πόλη των Αθηνών όπου και δραστηριοποιήστε επαγγελματικά. Προσωπικά κ. Παπαδάτο δεν σας γνωρίζω, δεν έχω κάποια αντιπαράθεση μαζί σας .Το μπάσκετ μας ενώνει δεν μας χωρίζει . Γνωρίζω δε το τι έχετε κάνει στην μπασκετική σας ζωή και νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω δημοσίως για αυτά που έχει προσφέρει στην Ελληνική Καλαθόσφαιρα και στο νησί της Κεφαλλονιάς.
Διαβάζοντας την μπασκετική ιστορία του νησιού της Κεφαλλονιάς , διαπίστωσα πως ο πρώτος σύλλογός του νησιού ήταν ο Κεφαλληνιακός εαν κάνω λάθος παρακαλώ να με διορθώσετε. Εκεί θα σταθώ στο όνομα "Κεφαλληνιακός" , προσωπικά κ. Παπαδάτο δεν γνωρίζω πόσα χρόνια έχετε παίξει στον ανωτέρω σύλλογο ή το τι έχετε κάνει για αυτόν το σύλλογο. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει στην οροφή του ΕΑΚ "Αντώνης Τρίτσης" μια φανέλα συλλόγου με τον όνομά σας .
Δεν θα επεκταθώ παραπάνω. Δεν αφορούν εμένα προσωπικά και την σελίδα μου το coachbasketball το τι αντιπαραθέσεις υπάρχουν εάν υπάρχουν και από ποιον υπάρχουν στο νησί της Κεφαλλονιάς . 
Με αφορά το τι έχω κάνει εγώ και η σελίδα μου για το νησί της Κεφαλλονιάς ... Σας ενημερώνω δε ότι είναι η 2η εκδήλωση στο νησί ... 
Τελειώνοντας κ. Παπαδάτο σας αναφέρω τα εξής : α) Στην 1η εκδήλωση υπάρχει σχετικό email απάντησης από πρόεδρο συλλόγου που αναφέρει τα εξής κατά λέξη : κ. Δελλιο σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση για το Φεστιβάλ που διοργανώνεται αλλά η ομάδα μας που εδρεύει στο νησί δεν θα παρευρεθεί !!! 
Είπαμε κ Παπαδάτο " Το μπάσκετ ενώνει δεν χωρίζει"
Υ.Σ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που μου διαθέσατε ώστε να μιλήσουμε τηλεφωνικά.
Υ.Σ1: Την δημιουργία του ρόστερ των Παλαιμάχων Κεφαλληνιακού την είχε αναλάβει ο coach Αντωνάτος
Σακής Δελλιος
CoachBasketball
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.