ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ


 
Εφτασε η ώρα που το πρώτο φετινό πρωτάθλημα, αυτό της Α1 των ανδρών, αρχίζει
Από αύριο λοιπόν και μέχρι τα τέλη Μαίου, 12 ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατόν.
Ας δούμε λοιπόν μια μια ξεχωριστά κάνοντας και τις ανάλογες προβλέψεις:



Ολυμπιακός
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει φυσικά στόχο την διατήρηση των πρωτείων και φέτος.
Παρουσιάζεται ενισχυμένος μετά τις 3 μεγάλες μεταγραφές που πραγματοποίησε (Βλαχόπουλος, Γούνας, Γαλανίδης).
Ο Θ. Βλάχος ξέρει πολύ καλά ότι αν χαθεί το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι αποτυχημένη η χρονιά, από την στιγμή που οι υπόλοιποι αντίπαλοι δεν είναι ικανοί να προβληματίσουν τους ερυθρόλευκους.
Το ρόστερ περιλαμβάνει 2 πολύ καλούς τερματοφύλακες (Δεληγιάννης και Γαλανίδης), 2 πολύ καλούς φουνταριστούς (Μουρίκη και Κολόμβο), 3 πολύ καλούς αμυντικούς (Σχίζας, Ποντικέας και Δελακάς) και εξαιρετικούς περιφερειακούς (Φουντούλης, Γούνας, Ντόσκας, Βλαχόπουλος, Καπότσης και Μάγιαρακ). Ακόμα και οι μικροί που διαθέτει είναι πολύ καλοί και στο τουρνουά του ΣΕΔΥ απέδειξαν ότι όταν αγωνίζονται μαζί με κάποιους από τους μεγάλους δεν δημιουργούν καμία αρνητική διαφορά.
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παίξει με τον γνωστό του τρόπο. Συνεχής ρυθμός σε όλο το παιχνίδι, προσπάθεια εκμετάλλευσης των 2 φουνταριστών και μικτές άμυνες στηριζόμενες κυρίως στους τερματοφύλακες. Εκεί που υπερτερεί πολύ είναι ο παίκτης παραπάνω και ο τρόπος με τον  οποίο αγωνίζεται σε αυτή την φάση του παιχνιδιού, αφού είναι η μόνη ομάδα που εκμεταλλεύεται τόσο πολύ τα δοκάρια της.
Πρόβλεψη: Κατά 95% πρωταθλητής και η χειρότερη θέση που μπορεί να καταλήξει είναι η 2η.

Βουλιαγμένη
Τελείως διαφορετική σε σχέση με πέρυσι η ομάδα του Τεό Λοράντου. Χωρίς Βουλγαράκη, Βλαχόπουλο, Γούνα, Κομάντινα, Χατζηδάκη, έχασε πολύ από το σκοράρισμα από την περιφέρεια αλλά και πολύ δύναμη στα 2 μέτρα σε επίθεση (κυρίως) αλλά και σε άμυνα. Στόχος της Βουλιαγμένης είναι να προβληματίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον Ολυμπιακό και μέχρι τα πλέι οφ να έχει καταφέρει να προσαρμόσει τους νέους της παίκτες.
Ηρθαν στην ομάδα οι Γούβης (αμυντικός), Χρυσοσπάθης (περιφερειακός αριστερής πλευράς), Κουλιεράκης (φουνταριστός), Μοιράλης (περιφερειακός δεξιάς πλευράς).
Κινητήριοι μοχλοί οι Αφρουδάκης από αριστερά και Μυλωνάκης από δεξιά.
Το πρόβλημα είναι στα 2 μέτρα στην επίθεση. Ο Κουλιεράκης για πρώτη φορά παίρνει τόσο χρόνο συμμετοχής και ως πρώτος φουνταριστός έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Δεν είναι πάντως ακόμα έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Ο Μασμανίδης είναι κι αυτός πολύ μικρός και εντελώς άπειρος.
Στην άμυνα οι Ελμισιάν, Τίγκας και Γούβης θα τραβήξουν όλο το πρωτάθλημα. Πρόκειται πάντως για 3 εντελώς διαφορετικούς παίκτες, οι οποίοι ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε αγώνα θα προσφέρουν εμπειρία (Ελμισιάν), δύναμη (Γούβης) και ταχύτητα (Τίγκας) στην άμυνα στα 2 μέτρα.
Ο στόχος της Βουλιαγμένης είναι να κρατάει συνέχεια ψηλά τον ρυθμό σε όλη την διάρκεια του αγώνα, και αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες πλην Ολυμπιακού.
Πρόβλεψη: 2η θέση με 5% πιθανότητες για πρωτάθλημα και χειρότερη θέση η 3η.

Χίος
Πολύ διαφορετική ομάδα θα παρουσιάσουν φέτος οι νησιώτες. Καταρχάς η ομάδα φαινόταν να διαλύεται αλλά τις 2-3 τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, αποφάσισαν κάποιοι κυρίως πρώην παίκτες της ομάδας να δημιουργήσουν ένα σύνολο τέτοιο που να μπορέσει να σταθεί στην Α1.
Τοποθετήθηκε ο Μικέδης στον πάγκο και παρά το ότι αποχώρησαν πολλοί παίκτες (Θεοδωρόπουλος, Καραμπέτσος, Μοιράλης, Κατσουλάκης, Μιμίδης, Βιτέλας, Κόχειλας), αυτοί που έμειναν, μαζί με τις προσθήκες που έγιναν (Δερβίσης, Γαλανόπουλος, Πετρόχειλος, Παππάς) δείχνουν ότι δεν θα κινδυνεύσουν.
Η Χίος είναι δεδομένο ότι θα στηριχθεί στις ικανότητες στην επίθεση του Δερβίση από την περιφέρεια και αν ο Φουντούλης επανέλθει σε καλά επίπεδα, τότε θα υπάρχει μια πολύ σεβαστή δύναμη κρούσης από τις 2 πλευρές. Στα 2 μέτρα, οι Γαβαλάς και Παππάς θα τραβήξουν όλο το λούκι, ενώ στο τέρμα οι Γαλανόπουλος και Μισεντζής συνδυάζουν νιάτα και εμπειρία. Ο Ντούλος στον φουνταριστό θα επωμιστεί μεγάλο βάρος αλλά είναι συνηθισμένος χρόνια τώρα στις διάφορες ομάδες που αγωνίζεται σε αυτό τον ρόλο.
Η Χίος πάντως, κατά την άποψή μου, θα είναι έτοιμη για καλές εμφανίσεις τον νέο χρόνο, επειδή οι νέοι παίκτες περίπου τότε θα προσαρμοστούν. Πάντως πρόβλημα υποβιβασμού δεν διατρέχει.
Πρόβλεψη: Ταβάνι η 5η θέση και πάτωμα η 9η.

Αργοστόλι
Αυτή η ομάδα είναι που θα παρουσιαστεί εντελώς διαφορετική σε σχέση με την περσινή που ήταν η μεγάλη θετική έκπληξη του πρωταθλήματος.
Τα σημεία διάλυσης με την φυγή των βασικών χορηγών, ήταν πλέον ολοφάνερα και ο Ανδρεάκος κατάφερε να συγκεντρώσει ότι μπορούσε τις 2 τελευταίες ημέρες των μεταγραφών όταν αποφασίστηκε από τους διοικούντες η συμμετοχή στην Α1.
Στην θέση του τερματοφύλακα η παρουσία του Λέντζου είναι πολύ σημαντική, ενώ καλή αναμένεται να είναι και η εμφάνιση του Παπαδογιάννη.
Στα 2 μέτρα δίνεται η ευκαιρία στον Καστανάκη να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει στην Α1, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχουν παίκτες με εμπειρία από την Α1.
Στην άμυνα θα αγωνιστεί όπως και πέρυσι, ο αρχηγός της ομάδας Κατσιγιάννης, ενώ στα 2 μέτρα στην επίθεση υπάρχει και ο Κ. Μπουρνάζος.
Στην περιφέρεια, θα αγωνιστούν οι Π. Δουδέσης (και πέρυσι εκεί), Δανουρδής (από ΝΟΠ), Μεζίλης (από Κέρκυρα), Μπελέρης (από ΚΟΠΙ), Καψοκόλης (από Γλυφάδα), ενώ πολύ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο Μίσιτς.
Στόχος φυσικά είναι η παραμονή, αλλά για να επιτευχθεί αυτή θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους.
Πρόβλεψη: Καλύτερη θέση την 10η (είναι εξάλλου ο στόχος αυτός) και χειρότερη την 12η.

ΠΑΟ
Νέος προπονητής (Λούδης) νέα διοίκηση, αλλά ίδια νοοτροπία όσον αφορά τα πρόσωπα και τις μεταγραφές.
Η ομάδα πήρε αξιόλογους παίκτες, μεγάλης όμως ηλικίας (Θεοδωρόπουλος 33, Κομάντινα 36, Στελλάτος 35, Χρονόπουλος 27) και είναι από αυτές με τους μεγαλύτερους μέσους όρους ηλικίας (αυτών που ουσιαστικά αγωνίζονται).
Τα πάντα στηρίζονται στον Αφρουδάκη και αυτό φάνηκε και στο τουρνουά του ΣΕΔΥ, όπου στα 2 τελευταία ματς που δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος, η ομάδα δεν μπορούσε με τίποτα να βρει στόχο.
Κόντρα δεν υπάρχει, εκτός κι αν οι Παπαδόγκωνας και Δερμιτζάκης μπορέσουν να βγάλουν κάποιες προσωπικές.
Στην άμυνα θα παίξουν οι Κομάντινα και Κόχειλας, και στην επίθεση στα 2 μέτρα, αυτός που θα αντικαθιστά έστω και λίγο τον Αφρουδάκη θα είναι ο 18χρονος Φώσκολος (καλό ταλεντάκι, θέλει όμως πολύ δουλειά ακόμα).
Δεξιά οι Κουρλιάφτης και Χατζηγούλας αναμένεται να δίνουν ρυθμό κατά διαστήματα, ενώ οι Παπαδόγκωνας, Δερμιτζάκης και Θεοδωρόπουλος θα κάνουν το ίδιο από την αριστερή πλευρά.
Το ερωτηματικό είναι η θέση του τερματοφύλακα. Ο Παρασκευόπουλος με μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές νέων και εφήβων, είναι ακόμα πολύ μικρός να ανταπεξέλθει στην Α1, ενώ ο Χρονόπουλος αποτελεί ρίσκο αφού είναι ασταθής μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.
Αν πάντως η άμυνα μπορέσει να δουλέψει, τότε η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει με μεγάλες πιθανότητες την 3η θέση.
Πρόβλεψη: Με πολύ καλές εμφανίσεις μπορεί να φτάσει 3ος, ενώ θα είναι σούπερ αποτυχία, έτσι όπως είναι οι υπόλοιπες ομάδες να μείνει και φέτος εκτός πλέι οφ.

ΠΑΟΚ
Οι Θεσσαλονικείς φέτος είναι από τις ομάδες που αναμένεται να αλλάξουν πολύ και προς το καλύτερο. Πραγματοποίησαν πολύ καλές μεταγραφικές προσθήκες και έχουν βάλει μεγάλους στόχους. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη θέση στην ιστορία του την 4η πριν από μερικά χρόνια (2010), και πολύ θα ήθελε να φτάσει στην 3η και να ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της Βορείου Ελλάδος (μεταπολεμικά), που κατέχει ο Αρης το 1985 (3η) και ο Βόλος το 1978 (3ος).
Φέτος ο "νέος" προπονητής της ομάδας Π. Βέργος δείχνει να μην φοβάται να παρουσιάσει στο βασικό σχήμα κάποιους νεαρούς σε ηλικία, οι οποίοι μαζί με τους αρκετούς έμπειρους παίκτες, διαμορφώνουν ένα πολύ καλό σύνολο.
Στο τέρμα παίζει ο Κεχαγιάς που είναι άπειρος και σχετικά ασταθής. Πολλά εξαρτώνται από την δική του εμφάνιση.
Στα 2 μέτρα επίσης υπάρχει πρόβλημα, αφού υπάρχει μόνο ο Σολανάκης που είναι μεν πολύ βελτιωμένος, αλλά χρειάζεται συνέχεια ανάσες (όπως κάθε φουνταριστός), και δεν υπάρχει άλλος να τον αντικαταστήσει. Μιτελούδης και Κατσουλάκης αναμένεται να αφήσουν κατά μέρος τις αμυντικές τους δραστηριότητες, προκειμένου να βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα.
Στην περιφέρεια, ο Κόλιανιν πλέον περισσότερο οργανώνει παρά εκτελεί. Ο Αλιχανίδης είναι πολύ καλός στην αριστερή πλευρά, όπως και ο Βογιατζόγλου που ξεκινάει στην εφτάδα, ενώ η δεξιά πλευρά έχει πολύ "νιάτο". Οι Χατζηγούλας, Κόχειλας, Σιταρένιος και Παπαποστόλου θα αναλάβουν τον ρυθμό, με τους 2 πρώτους να εκτελούν κιόλας.
Γενικά πάντως, ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για τα πλέι οφ, και θα είναι και για αυτόν αποτυχία να μην τα καταφέρει. Οι νεαροί του παίκτες μπορούν να του αλλάξουν τον ρυθμό προς το καλύτερο και αν ο Κεχαγιάς πάει καλά, τότε ο στόχος μπορεί εύκολα να επιτευχθεί.
Πρόβλεψη: Ρόστερ για 4αδα. Ταβάνι η 3η θέση και πάτωμα η 5η.

Κέρκυρα
Ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ουσιαστικά η Κέρκυρα και για αυτό το λόγο προπονείται εκεί και μάλιστα θα δώσει και τον πρώτο της εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην συμπρωτεύουσα.
Το ρόστερ πάντως δεν είναι για πολλά πράγματα και θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να παραμείνει στην Α1. Εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος της.
Στην θέση του τερματοφύλακα θα αγωνιστεί ο Σέρβος Γιοβάνοβιτς αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Γενικότερα, το πρόβλημα στην άμυνα δείχνει να είναι μεγάλο, αφού κλασσικός αμυντικός ουσιαστικά δεν υπάρχει και την θέση θα καλύψει ο Ζαρκαντζάς με βοήθειες από τον Παυλίδη.
Στα 2 μέτρα θα παίξει ο Βαχαρέλης που έχει μεγάλη εμπειρία από την Α1 και θα βοηθήσει πολύ. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο ο Σαρησσάβας στην δεξιά πλευρά (αριστερόχειρας).
Πέρυσι η ομάδα έκανε θαύματα και τερμάτισε 7η. Φέτος όμως όλα είναι ρευστά.
Πρόβλεψη: Μάλλον η μια ομάδα που θα υποβιβαστεί. Αν σωθεί, για εμένα θα είναι έκπληξη και μπορεί φυσικά να φτάσει μέχρι την 10η θέση.

Πανιώνιος
Από χρόνο σε χρόνο η ομάδα της Ν. Σμύρνης αποδυναμώνεται συνεχώς.
Το 2011 έφτασε στον τελικό του ΛΕΝ Τρόφι και τον τελικό του κυπέλλου.
Το 2012 αποχώρησαν 10 παίκτες, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να φτάσει στους 8 του κυπέλλου Ευρώπης και να ξαναβγεί εύκολα στην Ευρώπη.
Το 2013 αποχώρησαν πολλοί παίκτες και πάλι, η ομάδα αποδυναμώθηκε πλήρως, αλλά κατάφερε έστω και δύσκολα να σωθεί.
Φέτος οι απώλειες συνεχίστηκαν και πλέον η κατάσταση είναι κακή.
Ο Α. Βάσσος με μηδαμινό μπάτζετ, μάζεψε ότι μπορούσε προκειμένου να φτιάξει ρόστερ που να διεκδικήσει την παραμονή στην Α1. Θα προωθηθούν πολλοί παίκτες από τις υποδομές, αν και από εκεί έφυγαν και φέτος πολλοί.
Η παραμονή του Τζωρτζάτου στο τέρμα είναι πολύ σημαντική για την άμυνα, όπου στα 2 μέτρα θα μαρκάρουν οι Δερμιτζάκης, Φουτρής και Καρακατσάνης. Μόνο πάντως ο 1ος έχει εμπειρία.
Στα 2 μέτρα στην επίθεση υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Αν η διοίκηση συνεχίσει να λέει όχι στην επαναπόκτηση του Σέρβου Κάκιτς, τότε η ομάδα είναι πρώτη υποψήφια για την Α2. Φαντάζομαι ότι στο τέλος θα καταλάβουν οι διοικούντες ότι είναι κρίμα αυτή η ομάδα που μέχρι και πρόπερσι έκανε μεγάλα αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, να διαλυθεί.
Στην περιφέρεια, ο Θωμάκος παρέμεινε, ενώ σημαντική για μια ακόμα χρονιά είναι η παρουσία του Τζαμαντάκη που πέρυσι βοήθησε πολύ.
Δεν υπάρχουν όμως άλλοι αξιόλογοι παίκτες σε αυτές τις θέσεις. Ο Κοκκάλας έχει πολλά χρόνια να αγωνιστεί σε ψηλό επίπεδο, ενώ οι μικροί είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν.
Πρόβλεψη: Με τον Κάκιτς μάλλον θα σωθεί, χωρίς αυτόν μάλλον θα πέσει.

Π. Φάληρο
Με δεδομένη την ύπαρξη κατά την άποψή μου πάντα, 4 επιπέδων στην φετινή Α1, η ομάδα του Ν. Βενετόπουλου, βρίσκεται στο 3ο επίπεδο και είναι πιο κοντά στο 2ο παρά στο 4ο.
Η παρουσία του Καραμπέτσου στο τέρμα δίνει άλλο αέρα στην ομάδα στην άμυνα, ενώ ο ρυθμός που οι μικροί μπορούν να επιβάλλουν στο παιχνίδι, δημιουργούν τις προυποθέσεις για κάποιες μεγάλες νίκες που μπορούν να φέρουν σχετικά ψηλά την ομάδα. Από την άλλη, η απειρία μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα και να έρθουν μη αναμενόμενες ήττες.
Γενικά πάντως, η συγκεκριμένη ομάδα, όπως έδειξε και στα τουρνουά, δεν ξέρει ακόμα να κρατήσει αποτέλεσμα (απειρία γαρ), αλλά δημιουργεί προυποθέσεις για μεγάλο σκορ, οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό για την τελική βαθμολογική συγκομιδή
Στον φουνταριστό ο ανεβασμένος Τσαγκάρης και ο Λουιζίδης είναι πολύ δυνατά παιδιά και θα κερδίσουν πολλές μάχες.
Στην άμυνα πάλι οι μικροί αναμένεται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Παναγούλης και Σπηλιοτόπουλος είναι αυτοί που θα τραβήξουν κουπί.
Στην περιφέρεια, ο Φλώρος που είναι ο μεγαλύτερος και ο Σιώνης, έχουν εμπειρία από την Α1. Οι υπόλοιποι όμως είναι γεννημένοι πρωταθλητές, αφού κατά καιρούς έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα υποδομών και αυτό τους κάνει να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο από ότι κάποιοι συνομήλικοί τους. Ειδικά από τον Ξενάκη και τον Φωκά, ο Βενετόπουλος περιμένει πολλά πράγματα.
Πρόβλεψη: Ταβάνι η 6η θέση και πάτωμα η 9η.

Γλυφάδα
Επιστροφή της μεγάλης Γλυφάδας στην Α1 μετά το "αγροτικό" της στην Α2, όπου κάποιοι από τους παίκτες του ρόστερ γαλουχήθηκαν.
Ο Σάντα είναι ο κινητήριος μοχλός στην κόντρα (αναμένεται να βγάλει πολλές προσωπικές κόντρες) αλλά και στην επίθεση όπου υπάρχει βέβαια και ο Παπαδόπουλος που είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Ομως η Γλυφάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό δίδυμο φουνταριστών (Χαραλαμπόπουλος, Φωτόπουλος) και αν τροφοδοτηθούν σωστά αναμένεται να κερδίσουν πολλές μάχες. Μάλιστα είναι και σκόρερς, οπότε περιμένω πολλά γκολ από αυτή την θέση.
Στην άμυνα ο Πλατίδης στο τέρμα θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με τα μπλοκ (παίζει πολύ με τους συμπαίκτες του σε αυτό τον τομέα). Αν τα καταφέρει, τότε η Γλυφάδα θα μπορεί να βγάζει άμυνες και να κερδίζει πόντους.
Στην άμυνα φουνταριστού μάλλον σημαντικό ρόλο θα έχει ο Κατρουτζανάκης και ο Καζάζης. Εκεί αναμένεται να αγωνιστούν και οι Παττακός και Καλογεράκος.
Στην περιφέρεια, δεξιά υπάρχει ο αριστερόχειρας Αργυρακούλης και ο Αγγελίδης, και αριστερά ο Λομβάρδος.
Παρά πάντως το γεγονός ότι έχει πολλούς μικρούς, είναι αργή ομάδα και προσπαθεί να πάρει τα παιχνίδια από την άμυνα και από την στημένη επίθεση. Ουσιαστικά ακολουθεί τον ρυθμό των αντιπάλων και δεν επιβάλλει δικό της ρυθμό.
Πρόβλεψη: Εχει καλό ρόστερ και μπορεί να πάει ψηλά. Θα παίξει μεταξύ 5ης και 8ης θέσης.

Εθνικός
Μεγάλη επιστροφή στα σαλόνια και του αυτοκράτορα Εθνικού, ο οποίος στο τουρνουά του ΣΕΔΥ ήταν πολύ καλός.
Ο Πετράκης έχει στο οπλοστάσιό του κάποιους πολύ καλούς παίκτες (Βουλγαράκης, Χατζηκυριακάκης, Κουτσιαλής, Βιτέλλας, Σαλάχας) αλλά και κάποιους ακόμα (Γαβαλάς, Γκιάλης, Χατζηαλέξης) που βοηθούν πολύ.
Στο τέρμα είναι σίγουρα μεγάλο ερωτηματικό ο Αιβαλιώτης, που στο τουρνουά του ΣΕΔΥ ήταν εξαιρετικός, αλλά πρέπει να τον δούμε και στα επίσημα παιχνίδια της Α1.
Το θέμα στον φετινό Εθνικό είναι πολύ απλό:
Οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να μπλοκάρουν τον Βουλγαράκη, παίζοντας κατά βάση ανάμεσα, ενώ ο Εθνικός θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την παρουσία του συγκεκριμένου παίκτη.
Αλλο ένα πρόβλημα της ομάδας είναι ότι ο Πετράκης χρησιμοποιεί λίγους παίκτες, αφού υπάρχει διαφορά μεγάλη στο ρόστερ ανάμεσα στους παίκτες που το αποτελούν.
Πρόβλεψη: Μαζί με την Λαμία είναι κατά την άποψή μου οι πιο απρόβλεπτες ομάδες. Μπορεί να είναι 5ος ή ακόμα και στην διάρκεια του πρωταθλήματος να διεκδικεί ακόμα και θέση στην τετράδα, αλλά μπορεί να βρεθεί ακόμα και 9ος-10ος. Φυσικά πρόβλημα παραμονής δεν υπάρχει, απλά η ομάδα είναι νέα και με λίγους παίκτες και δεν μπορώ να γνωρίζω μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Νηρέας Λαμίας
Βρέθηκε στην Α1 από σπόντα, λόγω της αποχώρησης των Χανίων, αλλά είχε ήδη φροντίσει να ενισχυθεί με καλούς παίκτες για να ανταπεξέλθει.
Με νέο προπονητή τον Χατζηθεοδώρου που σταμάτησε την ενεργό δράση, θα προσπαθήσει να πετύχει κάτι το πολύ καλό που ακόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι που αποτελούν την ομάδα, δεν γνωρίζουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν.
Στα 2 μέτρα στην επίθεση ο Βλοντάκης που κράτησε πέρυσι ουσιαστικά μόνος του μαζί με τον Γαλανίδη, τα Χανιά στην Α1, δεσπόζει και θα βοηθήσει παρά την ηλικία του (στα 39) πολύ.
Αρκετά καλή είναι η προσθήκη του Σταυρόπουλου, που θα βοηθήσει τον Βλοντάκη να παίρνει ανάσες.
Κοκκινάκης, Εμμανουηλίδης και Μπατάκης θα παίζουν εναλλάξ στα 2 μέτρα της άμυνας.
Στο τέρμα υπάρχουν οι Φλώρος και Φλέγκας που συνθέτουν ένα πολύ καλό δίδυμο, ενώ στην περιφέρεια δεσπόζουν οι Μπλάνης και Χαριτάκης, και θα βοηθήσουν πολύ οι Αναστασιάδης, Εμμανουηλίδης, Σαλπαδήμας και Δραγώνας.
Πάντως η συγκεκριμένη ομάδα είναι γεμάτη ερωτηματικά. Από τον προπονητή, που είναι νέος σε αυτή την θέση, μέχρι και τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ.
Πρόβλεψη: Και εδώ ισχύει το ίδιο με τον Εθνικό. Αν όλα πάνε καλά, τότε η Λαμία μπορεί να είναι η φετινή θετική έκπληξη της Α1. Ισως είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας, να μπει στο 2ο και να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ μέχρι το τέλος.
Για εμένα θα έρθει 5η, ενώ μπορεί να φτάσει από 4η έως 9η.


Μια και αναφέρθηκα σε γκρουπ δυναμινότητας να πω ότι η άποψή μου είναι η ακόλουθη:
Το πρώτο επίπεδο αποτελούν ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη.
Στο δεύτερο επίπεδο είναι ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ
Στο τρίτο επίπεδο βρίσκονται οι Νηρέας Λαμίας, Χίος, Εθνικός, Γλυφάδα, Π. Φάληρο
Στο τέταρτο τέλος επίπεδο βρίσκονται οι Πανιώνιος, Αργοστόλι και Κέρκυρα.
Του Δημήτρη Σελετόπουλου
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.