ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ OPTIMIST & LASER 4.712-14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013




Ο Α.Ο.ΠΡΟΟΔΟΣ  Ιθάκης σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης, διοργανώνουν ιστιοπλοικούς αγώνες στις κατηγορίες OPTIMIST και Laser 4.7 Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τη γραμματεία των αγώνων, epski.proodos@gmail.com 6944242339 Βαθυ Ιθακης.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΝΟΝΕΣ
Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας.
Στον κανόνα 61.1 προστίθεται: Σκάφος που προτίθεται να κάνει ένσταση πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνων για το σκάφος εναντίον του οποίου θα γίνει η ένσταση, αμέσως μετά τον τερματισμό του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα σκάφη μπορεί να υποχρεωθούν να φέρουν διαφήμιση που θα επιλεγεί και θα χορηγηθεί από την οργανώτρια αρχή.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες με αθλητικό δελτίο, που φέρει ιατρική βεβαίωση ως 1 έτους.
Όλοι οι αθλητές θα συνοδεύονται από προπονητή.
Δηλώσεις Συμμετοχής γίνονται στην γραμματεία, ως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, στο fax _26740-32701, ή στις εγκαταστάσεις του ομίλου από 10 – 12 πμ.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αφίξεις - Εγγραφές Παρασκευή 12 Ιουλίου 10-12 πμ και 6-8 μμ
Σάββατο 13 Ιουλίου 09:00-11:00 δηλώσεις συμμετοχής
                                12:00 Έναρξη ιστιοδρομιών
Κυριακή 14 Ιουλίου  12:00 Ιστιοδρομίες
Δεν θα διεξαχθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα.
Η προγραμματισμένη ώρα για το προειδοποιητικό σήμα για την πρώτη ιστιοδρομία κάθε ημέρα είναι 11:55.
ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ
Κάθε σκάφος πρέπει να προσκομίσει ένα έγκυρο πιστοποιητικό καταμέτρησης.
Ένα σκάφος ή ο εξοπλισμός του μπορεί να ελεγχθεί οποιαδήποτε στιγμή για συμμόρφωση με τους κανονισμούς της κλάσεως και τις οδηγίες πλου. Στη θάλασσα ένας καταμετρητής της επιτροπής αγώνων μπορεί να οδηγήσει ένα σκάφος αμέσως στο χώρο που θα του υποδείξει για έλεγχο.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ
Οι οδηγίες πλου θα διατίθενται στην γραμματεία των αγώνων.
ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ
Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν στον όρμο του Αετού ή στο λιμάνι του Βαθιού
ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Λεπτομέρειες θα περιλαμβάνονται στις οδηγίες πλου.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΝΩΝ
Θα ισχύσει το Παράρτημα P των RRS.
Η ποινή για παραβάσεις των άρθρων  4.2 και 10 της προκήρυξης και των κανονισμών των κλάσεων μπορεί να είναι μικρότερη από ακύρωση κατά την κρίση της επιτροπής ενστάσεων.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πρέπει να ολοκληρωθούν 3 ιστιοδρομίες ώστε η ο αγώνας να είναι έγκυρος.
(α) Εάν ολοκληρωθούν λιγότερες από 4 ιστιοδρομίες η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών σε όλες τις ιστιοδρομίες.
(β) Εάν ολοκληρωθούν από 4 και πάνω ιστιοδρομίες η βαθμολογία ενός σκάφους θα είναι το σύνολο των βαθμών του σε όλες τις ιστιοδρομίες εξαιρουμένης της χειρότερης.
(γ) Εάν προκύψει ισοβαθμία η θέση θα κριθεί από την βαθμολογία στον πρώτο άγώνα.
ΣΚΑΦΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Τα σκάφη υποστήριξης πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία των αγώνων. Οι χειριστές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους, να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick - stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής καθώς και να είναι κάτοχοι  διπλώματος ταχυπλόου.
ΕΠΑΘΛΑ
Έπαθλα θα απονεμηθούν στον 1ο της Γενικής, στον 1ο , 2ο , 3ο αθλητή ή αθλήτρια των εξής κατηγοριών: OPTIMIST  Αγοριών, Κοριτσιών, 11χρονων αγοριών και 11χρονων κοριτσιών και στον μικρότερο αθλητή.
Laser 4.7 Αγοριών και Κοριτσιών εφ΄όσον η κατηγορία έχει 5 συμμετοχές και ανω. Άλλως θα ισχύσει μια γενική κατηγορία.
ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες  αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4, RRS-ISAF. Ο διοργανωτής Όμιλος και οι Επιτροπές δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του αγώνα. Βλέπε τον κανόνα 4 «Απόφαση για συμμετοχή σε αγώνα». Η διοργανώτρια αρχή δεν αποδέχεται καμία ευθύνη για ζημία υλικών ή τραυματισμό ή θάνατο που δύναται να υποστεί κανείς από γεγονότα συναφή πριν, ή κατά την διάρκεια, ή μετά από την διοργάνωση.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Όλα τα συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία κάλυψη (540.000€).
Για όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη ορίζεται, το ύψος της κάλυψης σύμφωνα με τους κανονισμούς της ISAF από τη διοργανώτρια αρχή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σε όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα προσφέρεται δωρεάν διαμονή. Στα εισιτήρια του ferry ισχύει 50% έκπτωση, για τα οποία πρέπει να επικοινωνήσετε με __26740-32104
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με τη γραμματεία των αγώνων, epski.proodos@gmail.com 6944242339 Βαθυ Ιθακης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η   Γ.Γ
Δ.Γ.ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ                                                          ΑΙΚ.ΠΕΤΑΛΑ
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.