Οι αλλαγές στους κανονισμούς του πόλο!

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αρκετή συζήτηση στο χώρο του πόλο για τις επικείμενες αλλαγές που θα γίνουν στους κανονισμούς του αγαπημένου μας αθλήματος, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Το Aquaticsnews.com έχει στη διάθεση του το επίσημο έγγραφο της Τεχνικής Επιτροπής της FINA όπου υπάρχουν γραμμένες οι προτάσεις για τις επικείμενες αλλαγές και μη.
Μετά τη σχετική επεξεργασία σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις που αναμένεται να γίνουν αποδεκτές από το Τεχνικό Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (18 Ιουλίου στη Βαρκελώνη) καθώς και αυτές που αναμένεται να απορριφθούν.
Προτάσεις της Τεχνικής Επιτροπής της FINA που αναμένεται να επικυρωθούν στο Τεχνικό Συνέδριο της FINA στις 18 Ιουλίου 2013 κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης (σε παρένθεση ποιος έκανε την πρόταση):
1.      Κάθε ομάδα θα έχει υποχρεωτικά 2 τερματοφύλακες στην  13άδα της. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
2.      Οι διαιτητές έχουν την ευχέρεια να δίνουν ή να μη δίνουν φάουλ αν αυτό αποβαίνει σε όφελος της επιτιθέμενης ομάδας. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
3.      Κάθε ομάδα θα μπορεί να ζητά 1 timeout ανά οκτάλεπτο. (Πρόταση FINA TWPC και Γαλλικής Ομοσπονδίας που εγκρίνει το FINA  bureau)
4.      Αμυνόμενος παίκτης που κάνει φάουλ θα πρέπει να απομακρύνεται από τον επιτιθέμενο που πήρε το φάουλ πριν κάνει μπλοκ σε πάσα ή σε σουτ. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
5.      Θα δίδεται αποβολή σε παρεμπόδιση ελεύθερης κίνησης παίκτη που δεν κρατά την μπάλα στο χέρι (ισχύει και στη περίπτωση που ο επιτιθέμενος κολυμπάει με τη  μπάλα μπροστά του). (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
6.      Ομάδα που δεν εκδηλώνει εμφανώς επίθεση με τη μπάλα στη κατοχή της ή γυρνάει την μπάλα στο τερματοφύλακα όταν είναι μόνος στο μισό τερέν θα χρεώνεται με αλλαγή κατοχής ακόμα και αν δεν έχουν συμπληρωθεί τα 30’.  (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
7.      Σε περίπτωση ταυτόχρονης αποβολής παικτών αντιπάλων ομάδων οι δύο αθλητές αποβάλλονται για 20’’ αλλά τα 30’’ δεν επαναφέρονται καθώς το παιχνίδι συνεχίζει με ελεύθερη ρίψη της ομάδας που είχε κατοχή μπάλας. Αν καμιά ομάδα δεν είχε κατοχή ο αγώνας θα επαναρχίσει με ουδέτερη ρίψη. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
8.      Θα δίδεται αποβολή σε οποιοδήποτε παίκτη κρατά με δύο χέρια τον αντίπαλο οπουδήποτε στον αγωνιστικό χώρο. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
9.      Θα δίδεται αποβολή μετά την αλλαγή κατοχής σε αμυνόμενο που κάνει φάουλ σε αντίπαλο στο μισό του αγωνιστικού χώρου της ομάδας που επιτίθεται. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
10.  Θα δίδεται πέναλτι σε φάουλ μέσα στην περιοχή των 5 μέτρων πάνω σε επιτιθέμενο με μέτωπο το τέρμα ανεξάρτητα αν κρατά ή όχι την μπάλα. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
11.  Σε αγώνες όπου πρέπει να υπάρχει νικητής μετά τηλήξη ισόπαλου αγώνα θα εκτελούνται απευθείας πέναλτι χωρίς την διεξαγωγή παρατάσεων. (Πρόταση FINA TWPC που εγκρίνει το FINA bureau)
 Οι παρακάτω προτάσεις απορρίπτονται από το FINA bureau και την FINA TWPC (σε παρένθεση ποια ομοσπονδία έκανε την πρόταση).

1.    H απόσταση μεταξύ των γραμμών των τερμάτων να είναι μικρότερη από 20 μέτρα και όχι περισσότερη από 25. (Πρόταση της Γαλλικής Ομοσπονδίας που δεν εγκρίνει το FINA TWPC και το FINA bureau)
2.      Να δίνεται αποβολή σε προσπάθεια μπλοκ σε πάσα ή σουτ με ένα ή δύο χέρια έξω από τη γραμμή των 5 μέτρων μετά από φάουλ. (Πρόταση της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας που δεν εγκρίνει το FINA TWPC και το FINA bureau)
3.      Να δίνεται πέναλτι σε προσπάθεια μπλοκ σε πάσα ή σουτ με ένα ή δύο χέρια σε σουτ μετά από οποιοδήποτε φάουλ καταλογίζεται μέσα στη γραμμή των 5 μέτρων. (Πρόταση της Βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας που δεν εγκρίνει το FINA TWPC και το FINA bureau).
 Aquaticsnews.com

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.