ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ



Αλλοι γελάνε κι άλλοι κλαίνε μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών.

Η κατάσταση πλέον ξεκαθάρισε στην κορυφή της βαθμολογίας όπου ο Ολυμπιακός είναι πρώτος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Σαββατιάτικου αγώνα του με την Βουλιαγμένη.
Η τέταρτη θέση επίσης πρασινίζει, αφού το Αργοστόλι για μια ακόμα φορά εκτός έδρας δεν τα κατάφερε να κερδίσει. Ηδη μετράει σε αυτόν τον τομέα σε 10 παιχνίδια μόλις 3 νίκες 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ και ο τελευταίος του αγώνας θεωρείται από τους λεγόμενους χαμένους (στην Χίο).
Παρόλα αυτά, μπορώ να πω ότι ακόμα κρατάει την τύχη στα χέρια του, αφού υποδέχεται το Σάββατο τον ΠΑΟ στο μεγάλο παιχνίδι, και με νίκη με 3 γκολ διαφορά παίρνει την 4η θέση. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι πράσινοι είναι 4οι και μάλιστα, αν το Αργοστόλι ηττηθεί από τον ΠΑΟ, τότε μένει κι εκτός Ευρωπαικών θέσεων, αφού θα το προσπεράσει μάλλον κι ο ΠΑΟΚ.
Αυτή την στιγμή, ο ΠΑΟ είναι 4ος με 36, το Αργοστόλι 5ο με 36 και ο ΠΑΟΚ 6ος με 31.
Στην ουρά ήδη 2 γελούν απο χθες. Τα Χανιά ήθελαν 1 βαθμό και τον πήραν με αντίπαλο την Ηλιούπολη και σώθηκαν, ενώ και ο Πανιώνιος έφτασε στους 18, και ακόμα και με ήττες στην συνέχεια, δεν θα έχει πρόβλημα, αφού υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες.
Η Κέρκυρα πήγε στους 17 με την ισοπαλία με το Αργοστόλι, και πάει τώρα στην Νέα Σμύρνη το Σάββατο, ενώ υποδέχεται τον ΝΟΠ στην Κέρκυρα την Δευτέρα. Η λογική λέει ότι θα κερδίσει τουλάχιστον το 2ο παιχνίδι που έχει και θα μείνει στην Α1.
Το Π. Φάληρο απλά περιμένει. Εχει 18, δεν πρόκειται να πάει παραπάνω, και εύχεται νίκη του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Ηλιούπολη για να σωθεί οριστικά.
Η Ηλιούπολη έχει μόνο ένα πράγμα να πετύχει για να σωθεί. Νίκη μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως μόνο αδιάφορος δεν είναι πλέον.
Η βαθμολογία αυτή την στιγμή στην ουρά έχει ως ακολούθως:
Χανιά 19
Πανιώνιος 18
Π. Φάληρο 18
Κέρκυρα 17
Ηλιούπολη 15
Οι πιθανές ισοβαθμίες:
Π. Φάληρο και Ηλιούπολη: Πέφτει το Π. Φάληρο
Π. Φάληρο, Πανιώνιος και Ηλιούπολη: Πέφτει το Π. Φάληρο
Π. Φάληρο, Κέρκυρα και Ηλιούπολη: Πέφτει το Π. Φάληρο

Οι χθεσινοί αγώνες:
Χίος - Ολυμπιακός 4-12 (1-5, 1-2, 1-3, 1-2)
Εύκολη νίκη του Ολυμπιακού ο οποίος δεν την πάτησε όπως πριν από 1 εβδομάδα στον αγώνα του κυπέλλου. Η Χίος δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική και ηττήθηκε καθαρά. Οι ερυθρόλευκοι με πολύ καλή άμυνα, μπλόκαραν τα ατού της Χίου, και κέρδισαν εύκολα.
Η Χίος είχε μόλις 2/11 στο παραπάνω
Χίος: Φουντούλης 2, Μιράλης 1, Κανδιόγλου 1
Ολυμπιακός: Μάγιαρακ 3, Φουντούλης 2, Μάζης 2, Καπότσης 2, Ποντικέας 1, Μουρίκης 1, Δερβίσης 1
Κέρκυρα - Αργοστόλι 8-8 (1-4, 2-2, 2-0, 3-2)
Μεγάλο ματς έγινε στο νησί των Φαιάκων, με το Αργοστόλι ουσιαστικά να αυτοκτονεί, αφού πλέον κινδυνεύει να μείνει μέχρι και 6ο. Οι Κεφαλλονίτες προηγήθηκαν 1-4 και 3-6, αλλά οι Κερκυραίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Βογιατζόγλου να "διαλύει" όλα τα συστήματα του Αργοστολίου στον παίκτη λιγότερο. Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 8-7, για να ισοφαρίσει (για δεύτερη φορά σε συνεχόμενο παιχνίδι εκτός) ο Κατσιγιάννης περίπου 2.30 πριν το τέλος. Το Αργοστόλι πάντως κέρδισε αποβολή 35" πριν την λήξη, αλλά παρά το τάιμ άουτ, δεν κατάφερε ούτε καν να σουτάρει. Η Κέρκυρα με την σειρά της πήρε τάιμ άουτ 6" πριν το τέλος, αλλά επίσης δεν κατάφερε να απειλήσει.
Κέρκυρα: Βογιατζόγλου 5, Παυλίδης 2, Μεζίλης 1
Αργοστόλι: Χαραλαμπόπουλος 2, Στελάτος 2, Σαλάχας 1, Μπουρνάζος 1 Ε. Δουδέσης 1 και Κατσιγιάννης 1.
ΠΑΟ - Π. Φάληρο 11-7 (5-1, 3-2, 1-2, 2-2)
Εύκολη ήταν η νίκη των πράσινων επί του Π. Φαλήρου. Η απόδοση στην 1η περίοδο ήταν πολύ καλή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη διαφορά στο σκορ ανάμεσα στις 2 ομάδες, η οποία ήταν απροσπέλαστη για τους μικρούς του Φαλήρου.
Πλέον οι πράσινοι ετοιμάζονται για το ντέρμπι στο Αργοστόλι όπου ακόμα και με μικρή ήττα μπαίνουν πλέι οφ, ενώ οι Φαληριώτες περιμένουν τα καλά μαντάτα από την Θεσσαλονίκη.
Παναθηναικός: Δ. Δερμιτζάκης 5, Χ. Δερμιτζάκης 1, Γ. Αφρουδάκης 1, Ζ. Αφρουδάκης 1, Κουρλιάφτης 1, Παπαδόγκωνας 1 και Κατσιαούνης 1.
Π. Φάληρο: Ενλοου 2, Φλώρος 1, Σιώνης 1, Σιμώνης 1, Σίμος 1, Παναγούλης 1
Χανιά - Ηλιούπολη 5-5 (2-1, 1-0, 0-1, 2-3)
Μεγάλη μάχη έδωσαν και οι 2 ομάδες για την νίκη και τελικά η ισοπαλία δικαίωσε τις προσπάθειές τους. Τα Χανιά ξεκίνησαν πολύ καλά και με τον Γαλανίδη για μια ακόμα φορά να είναι εξαιρετικός, προηγήθηκαν στο ημίχρονο 3-1. Η κούραση όμως κατέβαλλε τους παίκτες του Βολτυράκη που δεν σκόραραν καθόλου στην 3η περίοδο, και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να ισοφαρίσουν στην 4η περίοδο.
Χαρακτηριστικό του αγώνα ότι σκόραραν τα 7 από τα 10 γκολ Χανιώτες, αφού ο πρώτος σκόρερ της Ηλιούπολης Κουλιεράκης είναι Χανιώτης.
Πριν τον αγώνα τιμήθηκε ο Αντώνης Βλοντάκης για την προσφορά του στο άθλημα και για τον τερματισμό της καριέρας του. Ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος, αλλά όχι έτοιμος να μεταπηδήσει στην νέα του ζωή χωρίς πόλο.
Χανιά: Βλοντάκης 2, Μπατάκης 2, Βιζυράκης 1
Ηλιούπολη: Κουλιεράκης 3, Γιάγκος 1, Φαναριώτογλου 1, Λάζαρης 1.
ΝΟΠ - Πανιώνιος 10-11 (1-2, 5-4, 1-3, 3-2)
Πολύ δύσκολη νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος επί του καταδικασμένου ΝΟΠ και παρέμεινε οριστικά στην Α1. Ο ΝΟΠ αποδείχτηκε πολύ σκληρό καρύδι, και μάλιστα στην διάρκεια της 2ης περιόδου πέρασε μπροστά με 5-3. Οι Νεοσμυρνιώτες αντέδρασαν και κατάφεραν να επιστρέψουν. Στην 4η περίοδο, ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά με 9-11 για να μειώσει απλά ο ΝΟΠ στο τελικό 10-11. Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε μια ψιλοένταση, η οποία όμως κράτησε ελάχιστα.
ΝΟΠ: Κανελλόπουλος 2, Τοράκης 2, Μπέγκοβιτς 2, Δανουρδής 1, Λεβεντάκος 1, Πισσίας 1 και Πολλάτος 1
Πανιώνιος: Κουτσιαλής 3, Αναστασιάδης 3, Σάκιτς 2, Τζαμαντάκης 1, Αλβέρτης 1 και Φωτίου 1.

Η επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο και η τελευταία για την Δευτέρα, ενώ τα πλέι οφ ξεκινούν την Τετάρτη.
Αυτός είναι και ο λόγος που φωνάζουν οι ομάδες. Ο προγραμματισμός άλλα έλεγε κι αλλού κατέληξε. Και με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε νωρίς, θα μπορούσε να είχε ήδη τελειώσει, και οι ομάδες να προετοιμάζονται για τα πλέι οφ αλλά και για το κύπελλο.
Η Χίος και το Αργοστόλι έχουν έναν Γολγοθά μπροστά τους, ειδικά αν το Αργοστόλι περάσει στα πλέι οφ.
Η Χίος ταξιδεύει στην Αθήνα Σάββατο για τον αγώνα με το Φάληρο, επιστρέφει στην Χίο για να δώσει τον αγώνα της με το Αργοστόλι την Δευτέρα, έρχεται πάλι Αθήνα για τα πλέι οφ με την Βουλιαγμένη την Τετάρτη και ξαναπάει Χίο για τον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ με την Βουλιαγμένη την Παρασκευή. Κι αν χρειαστεί και τρίτος, τότε έχει νέο ταξίδι την Κυριακή.
Το Αργοστόλι παίζει με τον ΠΑΟ στην Κεφαλλονιά το Σάββατο και στην συνέχεια θα πρέπει να βρεθεί άμεσα στην Χίο για την τελευταία αγωνιστική 2 ημέρες μετά. Αν περάσει πλέι οφ, τα ταξίδια συνεχίζονται. Τετάρτη Αθήνα για τον Ολυμπιακό, και Παρασκευή Αργοστόλι για τον 2ο ημιτελικό.
Επίσης ο προγραμματισμός έχει τους 2 πρώτους τελικούς των πλέι οφ μετά το Πάσχα, και στην συνέχεια διακόπτεται η σειρά για 11 ημέρες, λόγω του φάιναλ 4 του κυπέλλου στην Λαμία.
Το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σάββατο, και η πρώτη φάση των πλέι οφ να γίνει μετά το Πάσχα. Οι δε τελικοί των πλέι οφ να γίνουν μετά το φάιναλ 4 του κυπέλλου, με δεδομένο πλέον ότι η Βουλιαγμένη δεν έχει σχεδόν καμία ελπίδα πλέον να π΄σει στο φάιναλ 4 του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην σημερινή κλήρωση του κυπέλλου αναμένεται να υπάρξει συζήτηση για το θέμα.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.