ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΛΟ : ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ


Τον χαρακτηρισμό ως ο θεσμός των εκπλήξεων δικαιολόγησε για ακόμη μία φορά το Κύπελλο Ελλάδας, με το φετινό φάιναλ φορ της διοργάνωσης να αποτελείται από δύο πρωτάρες και δύο έμπειρες ομάδες.

Ο ΝΟ Αργοστολίου και ο Νηρέας Λαμίας έκαναν τη δική τους υπέρβαση και αφού επικράτησαν εντός έδρας του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου αντίστοιχα, εξασφάλισαν το εισιτήριο για την τελική φάση του Κυπέλλου το διήμερο 17-18 Μαΐου.
Μάλιστα, η επιτυχία της ομάδας από τη Λαμία αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Α2 κατηγορίας προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Από εκεί και πέρα, τις άλλες δύο θέσεις του φάιναλ φορ έκλεισαν οι σαφώς πιο έμπειροι Ολυμπιακός και ΝΟ Βουλιαγμένης που κέρδισαν εκτός έδρας τον ΝΟ Χίου και τον ΓΣ Ηλιούπολης αντίστοιχα.
Οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες της χώρας θα διεκδικήσουν και τον φετινό τίτλο, με τους παίκτες του Τεό Λοράντου να επιθυμούν να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους, την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στους τίτλους.
Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 14 κατακτήσεις, ενώ ο ΝΟΒ μετράει τρία τρόπαια Κυπέλλου Ελλάδας στη συλλογή του.
Η κλήρωση των ημιτελικών είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (17/4) στα γραφεία της ΚΟΕ και ποιος ξέρει, οι εκπλήξεις μπορεί να έχουν και συνέχεια.


ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ– ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 6-11



Την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο του στο κύπελλο Ελλάδας θα έχει φέτος ο ΝΟ Βουλιαγμένης.
Οι μπέμπηδες του ΝΟΒ επικράτησαν εύκολα στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης του τοπικού ΓΣ στον μεταξύ τους προημιτελικό με 11-6 και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.Κορυφαίοι σκόρερ του αγώνα, για τους νικητές οι Χατζηδάκης και Χρήστος Αφρουδάκης με 3 γκολ, ο καθένας.

 
Το φιλμ του αγώνα 
ΓΣ Ηλιούπολης– ΝΟ Βουλιαγμένης 6-11
Τα 8άλεπτα: 1-4, 1-3, 2-4, 2-0
Τα γκολ της Ηλιούπολης (Νίκος Καραμάνης): Κουλιεράκης 2, Λάζαρης 2, Κοντογιώργος 1, Αγγελίδης 1.
Τα γκολ της Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος): Χατζηδάκης 3, Αφρουδάκης 3, Μασμανίδης 2, Μυλωνάκης 1, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 1.
Διαιτητές: Κωνσταντινίδης-Δαμιανάκης
                  
                                         Ν.Ο.ΧΙΟΥ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10 - 12 
Στην Χίο η τοπική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε προβάδισμα με 1-0 και 2-1. Ο
Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει, αλλά δεν μπορούσε να περάσει μπροστά. Τα γκολ πάντως για τέτοιο παιχνίδι έπεφταν βροχή. 12 συνολικά μπήκαν στο 1ο ημίχρονο το οποίο ήταν μοιρασμένο σε εντυπώσεις αλλά και σκορ (6-6).
Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 2 (6-8) με γκολ των Μπλάνη και Ντόσκα.
Η Χίος αντέδρασε και με γκολ σε παίκτη παραπάνω του Μπεριστιάνου, μείωσε σε 7-8. Ο Δεληγιάννης διαμαρτυρήθηκε πολύ για το γκολ, λέγοντας στον επόπτη ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή.
Ο πολύ καλός σήμερα Μιράλης πέτυχε το 4ο του γκολ ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 8-8. Το συγκεκριμένο γκολ αιφνιδίασε πλήρως την άμυνα του Ολυμπιακού αφού η επίθεση φαινόταν χαμένη.
Αμεση πάντως ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού, που με τον Ποντικέα πήρε και πάλι προβάδισμα (8-9). Τελικά η Χίος ισοφάρισε εκ νέου με τον Χατζηκυριακάκη σε παίκτη παραπάνω, ελάχιστα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (15"). Οι άμυνες όπως δείχνει και το σκορ, ήταν μέτριες έως κακές. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Μουρίκης που με γκολ από φουνταριστό μόλις 2" πριν το τέλος της περιόδου έδωσε προβάδισμα με 9-10, σκορ με το οποίο ξεκίνησε η τελευταία περίοδος.
Ενα πρόβλημα με τον φωτεινό πίνακα ήταν ικανό να καθυστερήσει την έναρξη της τελευταίας περιόδου.
Αυτό μάλλον αποσυντόνισε τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με την έναρξη με τον Μάγιαρακ, και στην συνέχεια πάλι στον παραπάνω, με τον Μπλάνη αυτή την φορά, έκαναν το 9-12. Κάπου εκεί, έστω κι αν απέμεναν περίπου 4΄ για το τέλος, ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.
Τελικό αποτέλεσμα 10-12 (3-2, 3-4, 3-4, 1-2).
Σκόραραν για τον Ολυμπιακό οι Μάγιαρακ 4, Μπλάνης 2, Μουρίκης 2, Σχίζας 2, Ντόσκας 2
Για την Χίο τα γκολ πέτυχαν οι Μιράλης 4, Θεοδωρόπουλος 2, Μιμίδης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Μπεριστιάνος 1 και Γαβαλάς 1

                                          ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΠΑΝΙΏΝΙΟΣ  8 - 6   

Στο Καρπενήσι έγινε πολύ μεγάλη έκπληξη. Ο Νηρέας Λαμίας κέρδισε τον Πανιώνιο με 8-6 (4-1, 2-1, 2-1, 0-3), πολύ πιο εύκολα όμως από ότι δείχνει το τελικό σκορ.
Με πολύ καλό ξεκίνημα (4-0) και με γκολ από τους πολύ έμπειρους παίκτες του (Χατζηθεοδώρου, Χατζή, Κοκκινάκη και Μονιούδη), και επίσης με τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου Κώστα Φλέγκα να κλείνει τα ρολά, η Λαμία ανέβαζε συνέχεια την διαφορά και ο Πανιώνιος απλά παρακολουθούσε.
Επίσης με πολύ καλό παραπάνω (4/5) αλλά και με πολύ καλό λιγότερο (2/9 ο Πανιώνιος), ήταν πλέον πολύ δύσκολο για τους Αθηναίους να πετύχουν κάτι καλό.
Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πάντως αποδεικνύει την χαμηλή ποιότητα της φετινής Α1. Ο Πανιώνιος που μάλλον θα τερματίσει 7ος, ηττήθηκε κατά κράτος από ομάδα της Α2 που όπως έδειξε στο τουρνουά της Γλυφάδας την προηγούμενη εβδομάδα, είναι και απροπόνητη.
Από τον Πανιώνιο που έχασε πολλές πάντως ευκαιρίες, αφού έπεσε επάνω στον ετοιμοπόλεμο Φλέγκα που προπονείται κανονικά στην Γερμανία όπου βρίσκεται, δεν αγωνίστηκε ο Τζαμαντάκης.
Ο Νηρέας Λαμίας πλέον θα συμμετάσχει στο δικό του Φάιναλ 4 στην πόλη της Φθιώτιδας, και αν η κληρωτίδα φερθεί καλά και του στείλει το Αργοστόλι, μπορεί να ολοκληρώσει την μεγάλη έκπληξη.
Σκόραραν για την Λαμία οι Χατζής 2, Χατζηθεοδώρου 2, Μονιούδης 2, Εμμανουηλίδης Γ. 1, Κοκκινάκης 1.
Για τον Πανιώνιο σκόραραν οι Αλβέρτης 2, Γαβαλάς 1, Λύκαρης Λ. 1, Καρακάσης 1 και Κάκιτς 1.
                         
Ν.Ο.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ  -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ  6 - 5
Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα πόλο της Κεφαλλονιάς σήμερα το μεσημέρι, αφού κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Φάιναλ 4 του κυπέλλου Ελλάδος, κερδίζοντας σε ένα μεγάλο ντέρμπι, τον ΠΑΟ με σκορ 6-5 (2-2, 1-1, 0-1, 3-1).
Η νίκη είναι πολύ μεγάλη και δίνει στο Αργοστόλι την ευκαιρία να συμμετάσχει στην τελική φάση του κυπέλλου στην Λαμία.

Το παιχνίδι όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι. Το Αργοστόλι προηγείτο συνέχεια στο σκορ. Πέρασε στην αρχή με 2-0.  Οι πράσινοι πάντως, κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Στο πρώτο ημίχρονο, γενικά, ο Πλατίδης ήταν αυτός που διακρίθηκε ιδιαίτερα, αφού κατάφερε να αποκρούσει 2 πέναλτι, διατηρώντας το σκορ χαμηλά, αφού οι συμπαίκτες του στην επίθεση δεν μπορούσαν να σκοράρουν σουτάρονταν αρκετά συχνά στα δοκάρια.
Στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟ κατάφερε να πάρει προβάδισμα το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος της περιόδου. Στην αρχή της 4ης και τελευταίας περιόδου, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αλλά ο ΠΑΟ με γκολ του Κουρλιάφτη πέρασε μπροστά και πάλι με 4-5, περίπου 3΄πριν από το τέλος.
Σε εκείνο το σημείο, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Αργοστολίου πήρε το όπλο του. Ο Ευάγγελος Δουδέσης λοιπόν, 1.51 πριν την λήξη, με πέναλτι, ισοφάρισε τον αγώνα, και έδωσε προβάδισμα νίκης 35" πριν το τελευταίο σφύριγμα. Οι πράσινοι κέρδισαν αποβολή 17" πριν το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και η νίκη έμεινε στα χέρια των παικτών του Αργοστολίου που για δεύτερη φορά φέτος κάνουν υπέρβαση και κερδίσουν στην Κεφαλλονιά μεγάλο αντίπαλο. Ο πρώτος ήταν η Χίος για το πρωτάθλημα.
Σκόραραν για το Αργοστόλι οι Ε. Δουδέσης 2, Σαλάχας 2, Χαραλαμπόπουλος 1 και Κατσιγιάννης 1.
Για τον ΠΑΟ σκόραραν οι Αφρουδάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Κόχειλας 1, Δερμιτζάκης 1 και Κουρλιάφτης 1.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.