Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ταβάνι στο μπάτζετ και αυστηρά κριτήρια








Αύριο το μεσημέρι θα τεθούν προς συζήτηση οι προτάσεις για τους όρους συμμετοχής που θα ισχύσουν για τις ομάδες, προκειμένου να πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, και οι όροι συμμετοχής θα τεθούν προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Γράφαμε τις προηγούμενες μέρες ότι η ΕΠΟ θέλει να γνωρίζει ακριβώς τα έσοδα και τα έξοδα κάθε σωματείου, επιθυμώντας να βάλει ταβάνι στο μπάτζετ. Το νεότερο στοιχείο που υπάρχει σ' αυτό το θέμα είναι ότι δεν αποκλείεται να τεθεί όριο στον προϋπολογισμό, που δεν θα ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 200 μέλη με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή 100 ευρώ!
Ισχύουν επίσης, ό,τι είχαμε γράψει περί σκέψεων για κατάργηση των ορίων ηλικίας, αυστηρές προϋποθέσεις για τα γήπεδα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες στην «Π» ότι θα απαγορεύεται και τη νέα περίοδο η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, όμως μπορεί να επιτραπεί η συμμετοχή δύο κοινοτικών ως 24 ετών, ενώ οι προπονητές θα πρέπει να έχουν δίπλωμα UEFA B'.
Από τους 6 Ομίλους που θα δημιουργηθούν, την άνοδο στη Β' Εθνική θα πάρουν οι 6 πρωταθλήτριες ομάδες, ενώ θα υποβιβαστούν συνολικά 46 σωματεία. Από τους 4 Ομίλους θα "πέσουν" 8 ομάδες και από τους άλλους δύο 7.
Γίνεται αντιληπτό ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι συγκεκριμένοι όροι συμμετοχής (μαζί με τη λειτουργία ομάδων Νέων κλπ), ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες ομάδες που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.
Γι' αυτό μένει να δούμε αν τα κριτήρια αδειοδότησης θα είναι πιο ελαστικά για τα σωματεία ή θα εφαρμοστεί η πιο αυστηρή εκδοχή τους.
Από την πλευρά της ΕΠΟ, το θέμα των κριτηρίων χειρίζεται κυρίως ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει καταστρώσει το πλάνο και μένει μόνο η οριστικοποίησή του και η ψήφιση από το Δ.Σ.
Αναμένεται, πάντως, με ενδιαφέρον και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ ανόδου, καλό είναι να έχουν υπόψη τους τα παραπάνω.

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.