ΠΟΛΟ :Η 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α1 ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ


Τρείς αγωνιστικές έμειναν μέχρι το φινάλε της regular season του φετινού Μαραθωνίου στην Α1 πόλο των ανδρών και πλέον η κατάσταση, ενώ στην κορυφή σιγά σιγά ξεκαθαρίζει, στην ουρά μπερδεύεται κι άλλο.

Στο υποτιθέμενο ντέρμπι των αιωνίων, ο Ολυμπιακός έκανε έναν υγιεινό περίπατο απέναντι στον Παναθηναικό τον οποίο και κέρδισε 17-5.
Το παιχνίδι δυστυχώς δεν αντέχει σε κριτική. Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος και δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο του αγώνα. Οσο μάλιστα περνούσε η ώρα η διαφορά μεγάλωνε. Μόνο σημείο που ο ΠΑΟ πλησίασε, ήταν στο 1ο λεπτό της τρίτης περιόδου, οπότε ο Αφρουδάκης μείωσε σε 7-4, αλλά μέχρι εκεί.
Τώρα πλέον ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει και τυπικά το πλεονέκτημα έδρας, θα πρέπει να πάρει 1 βαθμό στα 2 παιχνίδια με Χίο εκτός και Βουλιαγμένη εντός.
Ο ΠΑΟ για να μπει στην τετράδα πρέπει να κερδίσει μέσα στο Αργοστόλι, ενώ η ισοπαλία θα του είναι απαραίτητη μόνο αν οι νησιώτες δεν κερδίσουν στην Κέρκυρα.
Η Βουλιαγμένη έκανε το χειρότερό της πρώτο ημίχρονο στην Ηλιούπολη, όπου βρέθηκε να χάνει με 4-3 από τους προτελευταίους μέχρι τώρα στην βαθμολογία αντιπάλους τους.
Στην 3η περίοδο η Ηλιούπολη άντεξε αν και βρέθηκε πίσω με 1 γκολ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και με σερί 0-4 έφτασαν στο τελικό 5-10.
Σίγουρα το μυαλό των παικτών του Λοράντου είναι στο μεθαυριανό παιχνίδι με την Μπαρτσελονέτα στην Νέα Σμύρνη στις 19.00, όπου θα προσπαθήσει να πετύχει ένα τέτοιο σκορ που θα την καταστήσει φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ 4.
Η Χίος έσβησε όλους τους ψιθύρους που υπήρχαν, ότι θα ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.
Με εξαιρετική εμφάνιση από την αρχή, πήρε προβάδισμα στο σκορ, το οποίο κυμαινόταν ανάμεσα στα 3 και στα 4 γκολ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ξαναμπει στον αγώνα, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να το καταφέρει. Η εμφάνιση πάντως των Θεσσαλονικιών στον παίκτη παραπάνω ήταν μέτρια, και η απόκρουση του Κεχαγιά στο πέναλτι στην 3η περίοδο, ανέβασε κάπως την ψυχολογία, αλλά οι Χιώτες ήταν καλύτεροι.
Στην τελευταία περίοδο, οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν χρόνο και σκορ και κέρδισαν με σκορ 10-12.
Πάντως η Χίος το έχει ξανακάνει και μάλιστα και πάλι στην Θεσσαλονίκη. Πριν από 4-5 χρόνια, ο Ηρακλής χρειαζόταν την νίκη απέναντι στους αδιάφορους νησιώτες κι ενώ συγχρόνως γινόταν το ντέρμπι Π. Φαλήρου - Γλυφάδας. Αν ο Ηρακλής κέρδιζε, θα υποβιβαζόταν ο χαμένος του Αθηναικού παιχνιδιού. Τελικά η Χίος κέρδισε με 6-12 και υποβιβάστηκε ο Ηρακλής.
Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει 2 παιχνίδια όλα κι όλα (οι υπόλοιποι έχουν 3), και το πολύ που μπορεί να φτάσει είναι στους 37 βαθμούς. Για να φτάσει στην 5η θέση που δίνει και Ευρωπαικό εισιτήριο, θα πρέπει να πάρει μόλις 1 βαθμό στα υπόλοιπα 3 παιχνίδια του το Αργοστόλι (ισοπαλία με Κέρκυρα, και ήττες από ΠΑΟ και Χίο), ή ο ΠΑΟ να κάνει μόνο 1 νίκη.
Το Αργοστόλι κέρδισε εύκολα με 15-8 τον ΝΟΠ και πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας, 2 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟ. Βέβαια έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους πράσινους. Αν κερδίσει μέσα στην Κέρκυρα, στην συνέχεια υποδέχεται τους πράσινους. Mε 2 νίκες σε αυτά τα παιχνίδια τερματίζει στην 4η θέση και παίζει στα πλέι οφ.
Στην ουρά τώρα, τα 2 αποτελέσματα που ήρθαν μπέρδεψαν την κατάσταση.
Στο Τροκαντερό, το Π. Φάληρο κέρδισε σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι την Κέρκυρα με 6-3.
Ο αγώνας δεν είχε καθόλου ποιότητα. Και οι 2 ομάδες ήταν νευρικές. Καμία από αυτές εν τω μεταξύ, δεν μπόρεσε να σπάσει την ζώνη του αντιπάλου, και ειδικά οι Κερκυραίοι έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι, και πέτυχαν τον Χρονόπουλο (ήταν καλός) πολλές φορές. Μάλιστα ο ξένος της ομάδας μόνο φουνταριστός δεν είναι, ενώ στον πάγκο ήταν μόλις 3 παίκτες.
Το Π. Φάληρο ήταν σαφώς καλύτερο. Ο Σιώνης βρέθηκε επίσης σε καλή ημέρα σκοράροντας 3 φορές, αλλά η επικράτηση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην άμυνα. Ο Λούδης έβαλε την ομάδα του να παίξει κινητικά βλέποντας τους Κερκυραίους να μην μπορούν να πάρουν θέση, και κατάφερε να τους μπλοκάρει, αφού η μπάλα έπεφτε συνέχεια κάτω.
Η Κέρκυρα στηρίχτηκε στον Γαλανόπουλο, ο οποίος ήταν αρκετά καλός. Ομως επιθετικά ήταν κακή, και παρά το γεγονός ότι τα 6 γκολ είναι λίγα, τα 3 που πέτυχε είναι ελάχιστα.
Ο αγώνας πάντως δεν ήταν ντέρμπι σε κανένα σημείο του. Το Φάληρο πήρε από την αρχή το προβάδισμα, το οποίο όχι μόνο διατηρούσε αλλά αύξανε όσο η ώρα περνούσε.
Στην Νέα Σμύρνη μπήκαν επίσης 9 γκολ συνολικά στον αγώνα Πανιώνιος - Χανιά. Εκεί, οι 2 τερματοφύλακες (Τζωρτζάτος και Γαλανίδης) "κατέβασαν" τα ρολά.
Ειδικά στα τελευταία 14΄ δεν μπήκε γκολ. Τελικός νικητής τα Χανιά με σκορ 4-5, μια νίκη σωτηρίας, αν μάλιστα η ομάδα του Βολτυράκη πάρει 1 ακόμα βαθμό.
Μάλιστα την επόμενη αγωνιστική οι Χανιώτες θα παίξουν στην έδρα τους για πρώτη φορά φέτος και με αντίπαλο την Ηλιούπολη, η οποία αν ηττηθεί εκεί υποβιβάζεται. Ενδεχομένως λοιπόν να τελειώσουν όλα την Τετάρτη.
Ο Πανιώνιος πάντως φαίνεται να μην είναι και πολύ καλά. Μετά την ήττα από την Λαμία, ήρθε και αυτή από τα Χανιά. Πολύ σημαντικά είναι τα παιχνίδια τώρα με τον ΝΟΠ εκτός και με την Κέρκυρα εντός. Με μια νίκη οι Νεοσμυρνιώτες μένουν Α1, και με 2 μάλλον μπαίνουν στην πρώτη οκτάδα.

Η 20η αγωνιστική θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη και περιλαμβάνει τα παιχνίδια:
15.30 Κέρκυρα - Αργοστόλι
16.30 Χίος - Ολυμπιακός
17.00 Χανιά - Ηλιούπολη
19.30 ΝΟΠ - Πανιώνιος
21.30 ΠΑΟ - Π. Φάληρο (στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης)
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.