Η ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ, ΑΕΚ-ΑΟΚΙ 1-1



Μπορεί να είχαν ακουστεί πολλά, μπορεί να είχαν γραφεί πολύ περισσότερα, μπορεί να περιμέναμε όλοι με μεγάλη αγωνία τους τελικούς αυτούς μια ολόκληρη χρονιά και μπορεί να αναμέναμε ένα καλύτερο θέαμα απ΄ αυτό που γίναμε θεατές στο σημερινό ματς των δυο κατά τεκμήριο καλύτερων ομάδων του νησιού μας.
Ο Αλεξανδράτος με αυτή την κεφάλια  ισοφαρίζει στο 84` το ματς
Η αλήθεια είναι όμως μια. Το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί σε λεπτομέρειες, θα κριθεί στο γκολ και ενδεχομένως στην ψυχραιμία και στις προσωπικές μονομαχίες των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων.
Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας σε όλη τη διάρκεια του και μάλιστα απουσίαζαν οι  κλασσικές ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν, αλλά η δύναμη, το πάθος και η ταχύτητα περίσσευαν και από τις δυο ομάδες. Η γηπεδούχος και πρωτοπόρος ΑΕΚ μπήκε δυνατά θέλοντας να ‘καθαρίσει’ το παιχνίδι από την αρχή, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του ΑΟΚΙ, που κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο του.

Ο Σκόρερ της ΑΕΚ  Ηλίας Κοσμάτος σε μονομαχία  με των X. Λαμπρόπουλο
Έτσι, και παρά τη σημαντική απουσία του Μπαζάρογλου, η ομάδα του Τόγια εμφανίστηκε άρτια στημένη, πολύ καλά διαβασμένη και άψογα σφυρηλατημένη, με πολλές βοήθειες και καλύψεις σε όλες τις γραμμές.
Τα ηνία του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα κρατούσε καλά η ΑΕΚ και με την υπεροχή της στην μεσαία γραμμή προσπάθησε και απείλησε, χωρίς αποτέλεσμα όμως μέχρι το 41, που μετά από λάθος της άμυνας τροφοδοτήθηκε ο Κοσμάτος ο οποίος ξεφεύγοντας από τη γραμμή άμυνας του ΑΟΚΙ πλάσαρε τον τερματοφύλακα βάζοντας τα θεμέλια για την πρώτη νίκη της ομάδας του στη σειρά των τελικών.

Δυνατές μάχες σαν αυτή είχαμε πολλές στο ματς
Το σκηνικό δεν άλλαξε στο β’ ημίχρονο και όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα κερδιζόταν από τους Χρυσόμαυρους της ΑΕΚ. Αλλά μετά το 15 λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου όλα άλλαξαν άρδην. Η ΑΕΚ φάνηκε κουρασμένη, άτολμη και χωρίς πάθος και ψυχή για να κρατήσει την πολυπόθητη νίκη.Μάλιστα οι αλλαγές του Σ. Παπαδάτου δεν επέφεραν τα αναμενόμενα. Αντίθετα θα λέγαμε, έδωσε στον ΑΟΚΙ ολοένα και περισσότερο έδαφος, ο οποίος έδειχνε περισσότερο πάθος και φαινόταν να θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Έτσι αφού απώλεσε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ μέχρι το 75’, τελικά κατάφερε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης στο 84’ σε  μια σουτ-σέντρα, από δεξιά ο Αλεξανδρατος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφάλια έφερε το ματς στα ίσια,   σε μια φάση που δεν προδίκαζε σε τίποτα το αποτέλεσμα της, πιάνοντας την άμυνα της ΑΕΚ στον ύπνο. Η ισοφάριση ήταν γεγονός. Τα πανηγύρια των ποδοσφαιριστών του ΑΟΚΙ έξαλλα και διακαιολογημένα.

Κόμητας και Κούκλης  σε δράση
Μπορεί λοιπόν να μην κέρδισε σήμερα καμιά ομάδα και να πρέπει να περιμένουμε τη στέψη στο τρίτο κατα σειρά παιχνίδι αλλά η εικόνα που έδειξε η επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΚ δεν ήταν σε καμία περίπτωση ενθαρρυντική αλλά προβληματική. Της έλειπε ο παίκτης ηγέτης που θα έπαιρνε την ομάδα πάνω του, που θα μοίραζε μπαλιές και που θα έδινε πνοή στην επίθεση. Είχε κακή επιθετική ανάπτυξη και, δεύτερον, οι ποδοσφαιριστές του Σ. Παπαδάτου δεν έδειξαν πάθος και δύναμη, αυτά δηλαδή που έδειχναν στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά περισσότερο αδιαφορία. Ο ΑΟΚΙ από την άλλη γέμισε αισιοδοξία την πλειοψηφία του κόσμου του, αφού με την  εμφάνισή του (μόνο του β ημιχρόνου) κατακτά πλέον σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με λίγα λόγια το Χ είναι μία πάρα πολύ καλή αρχή αφού έτσι σπάει το πλεονέκτημα της έδρας της ΑΕΚ.
Ο μαραθώνιος των τριών τελικών έχει ήδη ξεκινήσει και για τις δυο ομάδες.  Οι ευκαιρίες που θα τους δωθούν για να σημειώσουν γκολ θα είναι λιγοστές από ότι είδαμε σήμερα. Οι ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν να είναι πολύ προσεκτικοί και οι άμυνες πολύ σφιχτές από ότι παρατηρήσαμε. Άρα όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΚ έχει καλύτερη ομάδα, με περισσότερες λύσεις, ενώ ο ΑΟΚΙ δυσκολεύεται να συμπληρώσει μια ισάξια και δυνατή ενδεκάδα. Η εμπειρία όμως των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων ξεχείλιζε. Το σημερινό θετικό αποτέλεσμα, ακόμα και αν είναι η ισοπαλία, είναι καλό για το γόητρο και τη ψυχολογία.
Τέλος θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στην κόσμια συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων αλλά και των φιλάθλων που κατάφεραν και κέρδισαν τα εύσημα πάμπολλες φορές . Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι έχει σφυρηλατηθεί μια ενότητα μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους. Ευχόμαστε μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα  να λήξουν και τα εναπομείναντα δυο παιχνίδια


Α.Ε.Κ.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Χασάη, Αντωνόπουλος, Ψάλτης, Λούλουδας, Κούκλης, Εμιλιάνο (74' Ζάβαλης), Πολλάκης (78' Περιβολάρης) Κρούτη, Κοσμάτος (74' Μοσχονάς), Κουμαριώτης.  
Α.Ο.Κ.Ι.:(Γ. Τόγιας), Αγκούσι, Πολλάτος Δημ. Κλειτογιάννης, Χαλιώτης, Αλεξανδράτος, Λαμπρόπουλος (35' λ.τ. Μοντεσάντος), Φωκάς, Πολλάτος Αλ., Σπανός, Κόμητας, Βουκελάτος.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή και σωστή κριτική, χωρίς να χαιδευει τη μια ή την αλλη ομάδα