Μπάχαλο με το ματς ΝΟ Αργοστολίου- ΝΟ Χανίων!

Ένα μπάχαλο δημιουργήθηκε με τη διεξαγωγή του αγώνα της 17ης αγωνιστικής ανάμεσα στο ΝΟ Αργοστολίου και το ΝΟ Χανίων.

Από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν… φήμες και πληροφορίες, που τελικά αποδείχτηκαν βάσιμες, ότι τα Χανιά αδυνατούν να ταξιδέψουν μέχρι την Κεφαλονιά λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
 Αυτό βέβαια σημαίνει, με βάση τους κανονισμούς του πρωταθλήματος, ότι ο ΝΟ Χανίων θα κινδύνευε με μηδενισμό και αφαίρεση έξι βαθμών κάτι που θα έφερνε την ομάδα του Μάκη Βολτυράκη μια ανάσα από τον υποβιβασμό στην Α2 εθνική κατηγορία.
Προσπάθησαν λοιπόν οι άνθρωποι των Χανίων να βρουν μία λύση και ζήτησαν από τη διοίκηση του ΝΟ Αργοστολίου να γίνει το μεταξύ τους παιχνίδι στην Αθήνα. Το Αργοστόλι τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα με αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση και τα Χανιά, αφού είχαν το ΟΚ από το ΝΟΑ, υπέβαλαν το αίτημα τους στην ΚΟΕ. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινάνε τα προβλήματα…
Κάποιες ομάδες, από τη μέση και κάτω, που έχουν συμφέρον βαθμολογικό αντέδρασαν έντονα στην αλλαγή έδρας και θεωρούν οτι υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος.
Οι ομάδες αυτές θεώρησαν ότι όπως αυτές βρήκαν τρόπο να ταξιδέψουν μέχρι το Αργοστόλι το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο ΝΟ Χανίων που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται με ίσους όρους. Λένε λοιπόν ότι από τη στιγμή που αδυνατεί θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες…
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίσημο site του ΣΕΔΥ, όπου αναγράφεται κάθε εβδομάδα το πρόγραμμα, το συγκεκριμένο ματς είχε οριστεί για το Σάββατο στις 16:30 στην Ηλιούπολη. Λίγη ώρα μετά έγραφε ότι θα γίνει την Κυριακή στις 13:30 στην Κεφαλονιά (το ανακοίνωσε και η ΚΟΕ), μετά το Σάββατο στις 13:30 στο Αργοστόλι και τελικά θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη κατά πάσα πιθανότητα. Χαμός…
Στην περίπτωση αυτή ο ΝΟ Αργοστολίου, που δέχτηκε την αλλαγή έδρας κατανοώντας τα προβλήματα μιας άλλης νησιώτικης ομάδας, βρέθηκε στη μέση του κυκλώνα χωρίς να έχει άμεση ευθύνη.
Βέβαια κάποιοι θα πουν, έχοντας δίκιο, ότι το Αργοστόλι θα μπορούσε από την αρχή να αρνηθεί λέγοντας απλά ότι δεν δέχεται την αλλαγή της έδρας για λόγους ισονομίας καθώς από τη στιγμή που όλες οι ομάδες πήγαν στην Κεφαλονιά θα πρέπει να πάνε και τα Χανιά. Δε νομίζουμε να κατηγορούσε κανείς το Αργοστόλι…
Σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση του ορισμού την πήρε η ΚΟΕ που παρά τις αντιδράσεις αποφάσισε να γίνει στην Αθήνα.
Και βέβαια αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την ανεπάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος που περνά πολύ δύσκολες στιγμές λόγω των σοβαρών οικονομικών και μη προβλημάτων. Η λέξη μιζέρια είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που περνά η φετινή Α1 ανδρών…
Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν κανονικά.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΝΟΠ και αναμένεται να τον συντρίψει και να παραμείνει σε απόσταση από τους δεύτερους. Ο αγώνας διεξάγεται στον Πειραιά στις 19.30
2 ώρες νωρίτερα, η Βουλιαγμένη υποδέχεται την Χίο στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης. Ο νικητής λογικά καπαρώνει την 2η θέση η οποία οδηγεί σε πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά των πλέι οφ.
Ο αγώνας είναι δύσκολος και λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι 2 ομάδες. Η Χίος κέρδισε άνετα τον ΠΑΟ με 14-8 και δείχνει να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, ενώ η Βουλιαγμένη δεν δείχνει σε καλή κατάσταση αυτή την εποχή. Κέρδισε πολύ δύσκολα τον ΠΑΟ (9-8) και ηττήθηκε από την Μαρσέιγ 13-10 χθες.
Πάντως παραμένει το φαβορί για την νίκη.
Μεγάλο παιχνίδι θα γίνει στο Φάληρο στις 19.00 ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Πανιώνιο. Ο αγώνας αναμένεται να είναι μεγάλο ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζονται στην Α1. Το ίδιο ισχύει και για τους φιλοξενούμενους. Πάντως ο ηττημένος θα αρχίσει να νοιώθει άσχημα, ενώ η ισοπαλία δεν φαίνεται να ευνοεί κανένα.
Στο Ποσειδώνιο στις 17.00 ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία νίκη με αντίπαλο την Κέρκυρα, η οποία αν πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι θα είναι μεγάλο κέρδος.
Τέλος στην Ηλιούπολη στις 15.00 η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ΠΑΟ και θα ξεκινήσει την προσπάθεια εξεύρεσης βαθμών που θα την διατηρήσουν στην Α1. Ομως ο ΠΑΟ έχει μπροστά του τα πλέι οφ, και οποιαδήποτε άλλη απώλεια, θα τον απομακρύνει τελείως από τον συγκεκριμένο στόχο.
 
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.