Άρθρο του Kefalonia Sports News



                                Το πρόβλημα των «μικρών» στις ομάδες.


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν το ερασχιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι οι ελλείψεις μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών, εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων, στα τοπικά ποδοσφαιρικά
πρωταθλήματα της χώρας μας. Σίγουρα η πηγή του συγκεκριμένου προβλήματος ξεκινάει απ’το ίδιο το σπίτι, καθώς οι γονείς δεν δίνουν προτεραιότητα στην άθληση του παιδιού,αλλά στην μόρφωση του, νομίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι κάτι που δεν πρόκειται να του προσφέρει απολύτως τίποτα στη ζωή του, μη δίνοντας βέβαια σημασία ότι οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ¨νους υγιής εν σώματι υγιεί¨και ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, δύο τόσο σημαντικές εκφράσεις για τον άνθρωπο και τον αθλητισμό γενικότερα. Όμως το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει και άλλες πηγές ακόμα χειρότερες απ’την προαναφερθείσα και είναι μέσα από τον ίδιο τον αθλητισμό και τους αθλητικούς παράγοντες-πολιτικούς παράγοντες που έχουν αναλάβει τα ηνία του αθλητισμού. Όταν οι ομάδες οι οποίες διατηρούν ακαδημίες ποδοσφαίρου και μάλιστα σε πολύ καλό επίπεδο, έχουν να πάρουν τη νόμιμη επιχορήγηση απ’το κράτος εδώ και πάρα πολύ καιρό πως θα μπορέσουν να συντηρήσουν τις ακαδημίες ιδιαίτερα σε τόσο δυσμενείς οικονομικά συνθήκες. Ακόμα και οι ίδιες οι ενώσεις ζητούν για την οργάνωση των παιδικών πρωταθλημάτων αρκετά χρήματα για τη σημερινή εποχή, από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μη κατανοώντας τη δυσκολία η οποία υπάρχει για την εξεύρεση χρημάτων. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι πολύ καλώς οι ενώσεις έκαναν υποχρεωτική την συμμετοχή απαραίτητα δύο μικρών παιχτών στις ανδρικές ομάδες αλλά χωρίς βοήθεια απ’το ίδιο το κράτος σαφέστατα δεν γίνεται τα μικρά παιδιά να δουλέψουν και να αναδειχθούν. Εδώ θα θέλαμε να θέσουμε το ρόλο του Ο.Π.Α.Π. που θα μπορούσε να βοηθήσει και να αναδείξει πρώτιστα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ύστερα να βοηθήσει τον επαγγελματικό αθλητισμό, καθώς το μέλλον του αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα κρύβεται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος σίγουρα αξίζει μίας καλύτερης τύχης απ’την πολιτεία και από φορείς όπως είναι ο Ο.Π.Α.Π..

                                                                                          
                                                                                              Kefalonia sports news
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.