ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών και πλέον, από την στιγμή που όλοι έπαιξαν με όλους έστω και μία φορά, μπορούμε να δούμε τι συνέβη, ποιοι εντυπωσίασαν και ποιοί απογοήτευσαν , οι παίκτες που πήγαν καλά και διάφορα άλλα γεγονότα.

Καταρχάς, σε ένα πρωτάθλημα υπάρχουν θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές. Θετικές και αρνητικές εκπλήξεις.
Βαθμολογικά, ο Ολυμπιακός πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα για την απόλυτη κατάκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας, σε σχέση πάντα με την Βουλιαγμένη, ενώ ο ΝΟΠ δεν μπορεί με τίποτα να γλυτώσει.
Ας δούμε μία μία τις ομάδες:
Ολυμπιακός
Ο πρωταθλητής "Χειμώνα¨ είχε στιγμές μέχρι τώρα που έπαιζε εξαιρετικό πόλο. Οσο πλησιάζαμε προς το τέλος του 1ου γύρου, τόσο βλέπαμε την ομάδα να παίζει καλύτερα, με αποτέλεσμα να συντρίψει την Χίο 14-2 και να κερδίσει ολοκάθαρα την Βουλιαγμένη εκτός έδρας 10-7.
Για να καταλάβουμε την πολύ μεγάλη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες, μπορώ να πω χαρακτηριστικά ένα γεγονός που συνέβη την τελευταία αγωνιστική. Απέναντι λοιπόν στην Ηλιούπολη, στόχος ήταν να επιτευχθούν 21 γκολ, πράγμα που έγινε. Οχι περισσότερα ή λιγότερα. Θέλησαν λοιπόν με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι της ομάδας, να τιμήσουν τους νεκρούς της τραγωδίας στο Καραισκάκη την ίδια ημερομηνία που διεξήχθη ο αγώνας, αφιερώνοντας από 1 γκολ σε κάθε νεκρό.
Αγωνιστικά, οι ερυθρόλευκοι, έχουν το καλύτερο δίδυμο φουνταριστών, τον καλύτερο τερματοφύλακα (αντέχει ακόμα ο Δεληγιάννης), και πολύ καλές πλέον  τις πτέρυγες, με Φουντούλη, Ντόσκα και Μάγιαρακ εκεί, χωρις φυσικά να παραβλέπεται και το ότι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού βοηθούν πολύ και μάλιστα φέτος διαθέτουν κάτι πολύ σημαντικό σε σχέση πάντα με την Βουλιαγμένη. Εχουν περισσότερους παίκτες με στόχο την εθνική ομάδα σε σχέση με την αντίπαλό τους, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά. Αυτό σημαίνει καλύτερη προπόνηση και μεγαλύτερη προσήλωση.
Επίσης, η απόδοση στον παραπάνω είναι πολύ καλή, και το ερώτημα πλέον είναι αν ο ρυθμός θα διατηρηθεί ψηλά ή θα υπάρξει κάμψη, κάτι που συνέβη πέρυσι όταν και πλησιάζαμε προς το τέλος του πρωταθλήματος.
Παίκτης έκπληξη ο Ποντικέας που έχει πρωταγωνιστικό πλέον ρόλο στην ομάδα από την 1η του χρονιά.
Βουλιαγμένη
Η περσινή πρωταθλήτρια, έχει στραμμένη την προσοχή της αυτή την εποχή στο Τσάμπιονς Λιγκ περισσότερο από ότι στο πρωτάθλημα. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους. Ο 1ος είναι η πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα στον όμιλο που την έχει φέρει πρώτη στο γκρουπ, και που μάλλον θα την στείλει σε εύκολο αντίπαλο, επομένως στα προημιτελικά. Εκεί βέβαια θέλει τύχη για να αποφύγει τις 3-4 καλές ομάδες προκειμένου να μπει στο φάιναλ 4, αλλά οι πιθανότητες διάκρισης είναι πλέον μεγάλες.
Ο 2ος λόγος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτή την εποχή μάλλον είναι χειρότερη από τον Ολυμπιακό, και ειδικά μετά την αναπάντεχη ισοπαλία με την Χίο, και βλέποντας το πλεονέκτημα έδρας να χάνεται, προτιμά να ετοιμαστεί για τον Μάιο και τους τελικούς.
Μέχρι τώρα με εξαίρεση ίσως τον Βλαχόπουλο, οι υπόλοιποι παίκτες φαίνεται να είναι λίγο πιο κάτω σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αποκάλυψη οι εμφανίσεις του Κομάντινα. Τσαλκάνης, Καρούντζος, Τίγκας και Μυλωνάκης παίζουν περίπου όπως και πέρυσι, ενώ ο Χ. Αφρουδάκης ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Πεσμένοι οι 2 φουνταριστοί (μάλλον περιμένουν περισσότερα από αυτούς οι άνθρωποι της Βουλιαγμένης) όπως και ο Γούνας που όμως έχει την δυνατότητα ακόμα και στην μέτρια ημέρα του, να βρει τρόπο να σκοράρει και να ξελασπώσει την ομάδα. Ο Ελμισιάν είναι ακόμα επηρεασμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του. Η έκπληξη που μας φύλαγε πάντως ο Λοράντος ακούει στο όνομα Μασμανίδης. Ο πιτσιρίκος (16χρονος) φουνταριστός, δείχνει ικανός να παλέψει με τα θηρία χωρίς πρόβλημα, και η βελτίωσή του είναι πολύ μεγάλη. Πολύ καλός και ο άλλος μικρός που χρησιμοποιεί ο Λοράντος, ο Λ. Μαυρωτάς. 
Πάντως περιμένω πολύ καλύτερη την Βουλιαγμένη στην συνέχεια και κυρίως στα πλέι οφ, όπου θα κρίνεται ο τίτλος.
Χίος
Ομάδα με διπλή προσωπικότητα η Χίος φέτος. Αντί να βελτιώνει το πολύ καλό πρόσωπο που παρουσίασε στο ξεκίνημα, αυτή συνεχώς φθίνει, με αποτέλεσμα την πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό αλλά και την κάπως αναπάντεχη από το Αργοστόλι προχθές. Παραμένει στην 3η θέση (μάλλον ελλείψει πολύ καλού τέταρτου), αλλά δεν δείχνει ικανή τελικά να απειλήσει τους 2 πρώτους.
Προφανώς το μοντέλο της διάσπασης (οι μισοί στην Αθήνα και οι άλλοι μισοί στην Χίο) δεν λειτουργεί, όπως γενικά δεν λειτουργούν τέτοιες καταστάσεις με εξαίρεση ίσως κάποια μικρά χρονικά διαστήματα. Η ομάδα δείχνει απροπόνητη σε αντίθεση με το ξεκίνημα, ενώ κάποια από τα σημαντικά ατού σταμάτησαν να παίζουν καλά. Μάλιστα, τα νεύρα πλέον είναι πολλά, και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση από προπονητή και διοίκηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης την οποία περιγράφει και σε συνέντευξή του ο Γ. Μπελέγρης (http://aquaticsnews.com/mpelegris-kaki-nootropia-mesa-stin-omada).
Αγωνιστικά, ο Μιμίδης έχασε πολύτιμο έδαφος στην αρχή λόγω του τραυματισμού του και τώρα που παίζει καλά, άρχισε να πέφτει ο Ντούλος. Θεοδωρόπουλος, Φουντούλης, Κόχειλας και Μιράλης έχουν φυσιολογική απόδοση με μεταπτώσεις όμως, Ειδικά ο Μιράλης ξεκίνησε εξαιρετικά, και μάλιστα ήταν και πολύ ομαδικός κάτι που ανέβαζε την απόδοσή του πολύ. Ομως είναι σε πτώση τον τελευταίο καιρό.
Ο Καραμπέτσος κρατάει καλά, ενώ μπορώ να πω ότι περιμένω περισσότερα από τον Κατσουλάκη. Οι υπόλοιποι παίζουν περίπου όπως περίμενα. 
Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Γιώργος Μπελέγρης πάντως (τουλάχιστον έτσι φαίνεται απέξω) είναι ότι στον πάγκο υπάρχει δημοκρατία μεγαλύτερη από το κανονικό.  Μιλούν πολλοί στα τάιμ άουτ και το πολύ μπλα μπλα μπορεί και να μπερδεύει την ομάδα.
Ολοκληρώνω με την νησιώτικη ομάδα λέγοντας ότι ήταν τεράστιο λάθος οι τοποθετήσεις της διοίκησης (πριν από τον αγώνα με την Βουλιαγμένη) για διεκδίκηση του πρωταθλήματος από 3 μόνο ομάδες και ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να αγωνιστούν μεταξύ τους οι 2 από αυτές. Αυτό φάνηκε πολύ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου τα παιδιά μπήκαν για να κερδίσουν, έπαιζαν πολύ κοντά στην επίθεση και μαρκάρονταν μόνοι τους, στην προσπάθειά τους να σκοράρουν, και δέχονταν την 1 κόντρα μετά την άλλη. Μάλιστα, σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να ηρεμήσουν τον αγώνα.
ΠΑΟΚ
Με πολλά όνειρα φτιάχτηκε η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, και από ότι φαίνεται δεν είναι μακρυά από το να τα πραγματοποιήσει.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας μόλις μία 4η θέση στην ιστορία της στο πρωτάθλημα, έχει βάλει στόχο να ισοφαρίσει την συγκεκριμένη επίδοση. Μέχρι τώρα είναι 4η, κοντά στην 3η Χίο, αλλά έχει και 2 από πίσω να τον κυνηγούν.
Ο ΠΑΟΚ πάντως ακόμα δεν έχει παίξει πολύ καλά. Εχει εκμεταλλευτεί κάποιες συγκυρίες (με την Κέρκυρα εκτός αλλά στην Θεσσαλονίκη, με τα Χανιά εκτός στην Αθήνα) έχει πάρει και κάποιους πόντους στο γκολ, με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει 22 βαθμούς.
Ο Κόλιανιν οργανώνει καλά την επίθεση, ο Αλιχανίδης παίρνει πολλές προσπάθειες, ο Βαχαρέλης έπαιξε τα μισά παιχνίδια του 1ου γύρου μόνος του στα 2 μέτρα, ο Σολανάκης όταν μπήκε στην ομάδα της έδωσε άλλη ώθηση στον φουνταριστό, ενώ καλύτερος επέστρεψε από το Παγκόσμιο του Περθ ο Χρυσοσπάθης που πλέον έχει ενεργητικό ρόλο στην ομάδα. Καλά παίζει ο Κεχαγιάς στο τέρμα, ενώ αποκάλυψη φέτος της ομάδας είναι ο Παπαποστόλου που βοηθάει πολύ και μου κάνει εντύπωση πως αυτός ο παίκτης δεν έχει παίξει ποτέ σε μικρές εθνικές.
Μέτριος πάντως είναι ο Μιτελούδης (βοήθησε πολύ πάντως όταν έλειπε ο Σολανάκης, στα 2 μέτρα, τον Βαχαρέλη).
Γενικά ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει κάτι το ιδιαίτερο μέσα στην πισίνα. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αρετές του και αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να χάσει παιχνίδια ειδικά εκτός έδρας με κατώτερους αντιπάλους. Αυτό πάντως που αξίζει στην ομάδα είναι οι συνεργασίες των 2 μικρών διεθνών (Σολανάκη-Χρυσοσπάθη) ειδικά στον παίκτη παραπάνω. Ο δε Χρυσοσπάθης δίνει και ένα μεγαλύτερο τόνο στην επιθετική κόντρα, αλλά προς το παρόν δεν έχει μεγάλες βοήθειες σε αυτό τον τομέα.
Αργοστόλι
Η ομάδα κράτησε τον περσινό κορμό της, πραγματοποίησε και 2-3 πολύ καλές μεταγραφές και φυσιολογικά έγινε καλύτερη. Στην αρχή δεν ήταν ιδιαίτερα καλή, αλλά όσο περνούν οι αγώνες τόσο βελτιώνεται. Μπορεί βάσει ρόστερ, να παίξει πολύ καλύτερα και να διεκδικήσει θέση στα πλέι οφ.
Η απώλεια του Ρατσούνιτσα είναι μεν σημαντική, αλλά από ότι φαίνεται μπορεί να καλυφθεί από το υπάρχον δυναμικό. Το Αργοστόλι στηρίζεται πολύ στον οίστρο στο σκοράρισμα του Ε. Δουδέση ο οποίος αν και ξενύχτης (λόγω δουλειάς, μην πάει στο πονηρό το μυαλό σας) κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Οι άμυνες είναι κλασσικής μορφής, ενώ στην επίθεση, αν ο Ευάγγελος μαρκαριστεί, οι υπόλοιποι, λόγω κυρίως εμπειρίας, καταφέρνουν να βρουν τον τρόπο.
Καλύτερος από πέρυσι παρουσιάζεται ο Χαραλαμπόπουλος.
Πάντως, οι άνθρωποι του Αργοστολίου θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν την προσπάθεια ανάπτυξης των υποδομών τους. Να βρεθεί εκεί ένας προπονητής να οργανώσει την κατάσταση από το μηδέν, και να μπει στόχος δεκαετούς απόδοσης της επένδυσης που πρέπει να γίνει.
Παναθηναικός
Τι να πει κανείς για την ομάδα του Παναθηναικού? Πρώτα από όλα ένα μεγάλο κρίμα για τα προβλήματα που πάντα υπάρχουν στην αρχή της περιόδου (εξαίρεση η περσινή χρονιά) και οι υπεύθυνοι μέσα απο τις αντιδικίες τους και τα μεγάλα τους λόγια στον τύπο, τα αφήνουν να εξελίσσονται και προσπαθούν να τα λύσουν όταν η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Το φετινό ρόστερ έστω κι αν φτιάχτηκε τελευταία στιγμή, είναι πολύ καλό. Ομως τα προβλήματα έφεραν τεράστια αναστάτωση, αυτή έφερε καταρχάς απροπονησία, αποχή στην συνέχεια από πολλές προπονήσεις και ακόμα και αποχή από αγώνες. μάλιστα ο ένας από αυτούς ήταν με την Ηλιούπολη, όπου ο ΠΑΟ κατέβηκε με τους μικρούς, με αποτέλεσμα να ηττηθεί και να γκρινιάζουν όλοι οι υπόλοιποι.
Ακόμα όμως η κατάσταση δεν είναι καλή. Τελευταίο κρούσμα αυτό προχθές με τον Πανιώνιο, όπου οι παίκτες δεν ήξεραν αν θα κατέβουν να αγωνιστούν ή όχι, και όταν το αποφάσισαν, έκαναν ζέσταμα μόλις 10 λεπτών.
Στο αγωνιστικό τώρα, η ομάδα δεν παίζει καλά, αλλά έχει πολλά δικαιολογητικά. Ο Παπαδόγκωνας κάνει μεγάλο πρωτάθλημα και δίκαια επέστρεψε στην εθνική ομάδα. Ο Λέντζος στο τέρμα έχει καλές και κακές στιγμές, ο Γ. Αφρουδάκης είναι το βαρόμετρο, αλλά δεν βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με πέρυσι, ο Κατσιαούνης παίζει καλά στην άμυνα, ο Κουρλιάφτης παρουσιάζεται πολύ πιο ήρεμος του αναμενόμενου, επομένως και καλύτερος, ενώ στα ίδια με πέρυσι επίπεδα κινούνται οι Χ. Δερμιτζάκης, Κόχειλας και Ζ. Αφρουδάκης.
Περιμένω πολύ περισσότερα από τον Δήμο Δερμιτζάκη.
Αν πάντως η ομάδα ήταν πιο προπονημένη, θα περιμέναμε πολύ περισσότερη κίνηση, ειδικά στην κόντρα.
Χανιά
Πολλά προβλήματα έχει η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη. Λίγοι παίκτες, 25αρα πισίνα για προπόνηση, κάποιοι από τους παίκτες στην Αθήνα, και το κυριότερο χωρίς έδρα.
Επομένως και μόνο το ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 7η θέση, είναι επιτυχία. 
Στηρίζεται στα τιμημένα γηρατειά (Βλοντάκης και Βιζυράκης) στον Μπατάκη και κυρίως στον Γαλανίδη.
Ο Βολτυράκης στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην άμυνα λόγω του θηριώδους τερματοφύλακά του, και δημιουργεί διάφορες μορφές σε αυτό τον τομέα, μπλοκάροντας κατά βάση τις ομάδες που είναι πιο κάτω από τα Χανιά.
Πολύ καλός πάντως εμφανίζεται ο Χαριτάκης, αν και σχετικά απροπόνητος, ενώ αποκάλυψη είναι ο 96αρης Μαζοκοπάκης , ο οποίος βοηθάει πολύ τους μεγαλύτερους.
Ο στόχος της παραμονής είναι πλέον ευκολότερη υπόθεση από ότι φαινόταν πριν από 1 μήνα περίπου, και ευχόμαστε όλοι να λυθούν τα προβλήματα και οι υποδομές των Χανίων να ξεκινήσουν και πάλι την παραγωγική τους διαδικασία.
Κέρκυρα
Από τις θετικές εκπλήξεις του 1ου γύρου, η ομάδα του Μίλαν Τζόρτζεβιτς, δείχνει να ξεπερνάει τα προβλήματά της και πλέον βρίσκεται πάνω από το όριο του υποβιβασμού. 
Το άνοιγμα της πισίνας στις αρχές του χρόνου, έδωσε την δυνατότητα στους Κερκυραίους να προπονηθούν καλύτερα και να παρουσιάζονται δυνατότεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ισοπαλία με το Φάληρο, νίκη με Πανιώνιο, ήττα με 2 γκολ στο Αργοστόλι και νίκη εκτός με ΝΟΠ, τους οδήγησαν ψηλά στην βαθμολογία.
Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες και ο προπονητής δεν στηρίζεται αποκλειστικά σε έναν ή δύο. Πολύ καλό πρωτάθλημα κάνουν οι Μεζίλης και Γαλανός, ενώ σχετικά καλοί είναι οι Βογιατζόγλου, Παυλίδης Αποσκίτης. Ο ξένος της ομάδας δεν μπορώ να πω ότι είναι κλασσική περίπτωση φουνταριστού, αλλά βοηθάει πολύ την ομάδα σε πολλούς τομείς.
Η παραμονή πλέον κρίνεται κατά βάση από το ματς με την Ηλιούπολη στην Κέρκυρα. με νίκη οι Φαίακες αποκτούν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους, αν και αυτός ο αγώνας αργεί πολύ.
Γενικά, πάντως, ο ΝΑΟΚ είναι μάλλον καλύτερος του αναμενόμενου. Η ομάδα παίζει καλά στα παιχνίδια που χρειάζεται και όλα πλέον εξαρτώνται από αυτήν.
Π. Φάληρο
Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ήταν το μεγάλο φαβορί να ακολουθήσει τον ΝΟΠ στην Α2. Ολος ο κόσμος του πόλο μιλούσε για μία νεανική μεν ομάδα χωρίς όμως πολλές δυνατότητες, εκτός κι αν επέστρεφε ο Κινέζος Λι. Ο πρώην παίκτης της ομάδας όμως δεν ήρθε και ο Κ. Λούδης επέλεξε τον Αμερικάνο Ενλοου, ο οποίος κάνει πολλά πράγματα στο νερό, αλλά δεν είναι ο κλασσικός φουνταριστός. 
Το Π. Φάληρο, από τις ομάδες που ξεκίνησαν νωρίς την προετοιμασία τους, ήταν λίγο πολύ φανερό ότι και λόγω προγράμματος θα επιδίωκε να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην αρχή, και τα κατάφερε. Μεγάλη έκπληξη θεωρήθηκε η νίκη επί των Χανίων (4-3), ενώ θα μπορούσε να έπαιρνε κάτι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ (8-9) ή τον Πανιώνιο (6-7). 
Στην ομάδα πάντως διακρίνονται αρκετοί παίκτες. Αποκάλυψη στον φουνταριστό ο Τσαγκάρης και στην περιφέρεια ο Σιώνης που κάνουν το καλύτερο πρωτάθλημά τους.
Επίσης, ο Βερύκοκος, ο Ξενάκης και ο Φλώρος παίζουν καλά.
Αυτό που ενδεχομένως κρατήσει το Π. Φάληρο στην Α1 είναι η συνεχής προπόνηση της ομάδας που δεν τα παρατάει ποτέ. Ο ενθουσιασμός που υπάρχει, είναι μεγάλος (κυρίως λόγω ηλικίας) και οι Φαληριώτες έχουν αρκετές ελπίδες παραμονής. 
Πολλά θα κριθούν πάντως τις επόμενες αγωνιστικές αρχής γενομένης από τον Σαββατιάτικο αγώνα στο Π. Φάληρο με αντίπαλο την Ηλιούπολη.
Πανιώνιος
Μάλλον πλασματική είναι η θέση των κυανέρυθρων της Νέας Σμύρνης. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ομάδα θα κινδυνεύσει και αυτό εξακολουθώ να πιστεύω ακόμα. Το ρόστερ δεν είναι για τις θέσεις 10-11, αλλά για το 7-8.
Ο Θωμάκος προσπαθεί να καθοδηγήσει την ομάδα με την εμπειρία του, ενώ ο Αναστασιάδης έχει καλές και κακές στιγμές. Ο Κάκιτς όταν ήρθε, έδειχνε να είναι πολύ δυνατός. Ομως πλέον οι ομάδες τον αντιμετωπίζουν πολύ καλύτερα, και ο ίδιος κάνει συνεχώς επιθετικά φάουλ προκειμένου να πάρει θέση. Καλύτερος όλων και κινητήριος μοχλός σε άμυνα και επίθεση ο Κουτσιαλής που είναι κρίμα να μην το πάρει απόφαση να παίξει σε υψηλό επίπεδο, αφού μπορεί με άνεση το κάνει.
Επίσης πολύ καλός και ο Φουτρής που απείχε πέρυσι λόγω σχολείου, ενώ και οι 2 τερματοφύλακες παίζουν καλά.
Ο Αλβέρτης και ο Γαβαλάς πρέπει να βελτιωθούν και να παίξουν περισσότερο, ενώ οι υπόλοιποι κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Ο Πανιώνιος πάντως αναλώθηκε στο να κάνει πολλές μεταγραφές στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, με παίκτες που δεν του βγήκαν, και παρά το γεγονός ότι έχει πολύ καλές υποδομές.
Αν καταφέρει να παραμείνει στην Α1 (κατά την άποψή μου έχει πάνω από 90% να παραμείνει), ίσως θα πρέπει να αλλάξει προγραμματισμό σε αυτό τον τομέα.
Ηλιούπολη
Πολύ καλό ξεκίνημα, πολύ κακή συνέχεια για την ομάδα του Ν. Καραμάνη, που κάποιος φαίνεται να την καταράστηκε μετά την νίκη επί των εφήβων του ΠΑΟ. Αν πάντως δεν υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα, θα ήταν το σουπερ φαβορί να ακολουθήσει τον ΝΟΠ στην Α2.
Ομως, έστω κι έτσι, η Ηλιούπολη δεν είναι σε καλό δρόμο. Εχει καιρό να παίξει καλά, είχε χάσει και κάποιους σχεδόν σίγουρους βαθμούς (το 9-7 με το Φάληρο έγινε στο τέλος 9-9, και το 8-6 με τον Πανιώνιο έγινε πάλι στα τελευταία 2΄ 8-8), οπότε με βάση το πρόγραμμα του δευτέρου γύρου, ίσως χρειαστεί να κάνει κι άλλη μεγάλη νίκη για να σωθεί.
Ο Πρόδρομος στο τέρμα δεν πάει άσχημα, ο Φαναριώτογλου όσο αντέχει βοηθάει σε άμυνα κυρίως αλλά και στην επίθεση, ενώ ο άνθρωπος από τον οποίο περνούν όλες οι επιθεσεις της ομάδας είναι ο Αγγελίδης, ο οποίος όμως δεν είναι καλός τον τελευταίο καιρό.
Οι 2 μικροί που ήταν πέρυσι στην Γλυφάδα (Καζάζης και Φωτόπουλος) δεν πάνε καλά, με τον δεύτερο να δείχνει σημάδια ανάκαμψης στα τελευταία παιχνίδια. Ο Κουλιεράκης άρχισε καλά αλλά κι αυτός δεν είναι σε φόρμα, ενώ οι Γιάγκος, Λάζαρης και Κολυβάς βοηθούν όπως μπορούν. Οι υπόλοιποι δεν κάνουν κάτι το πολύ σπουδαίο.
Πολλά για την ομάδα θα κριθούν στον σαββατιάτικο αγώνα με το Π. Φάληρο. Αν ηττηθεί, τότε θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην Ν. Σμύρνη στις αρχές Μάρτη, διαφορετικά θα πέσει κατά 95%.
ΝΟΠ
Κρίμα για την ομάδα της Πάτρας με την τεράστια ιστορία, τα 8 πρωταθλήματα, το 1 κύπελλο και τον τελικό της Ευρώπης, που βρίσκεται σε αυτά τα χάλια.
Η αποχώρηση του Γιαννουρή δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Οι περισσότεροι παίκτες θέλησαν να φύγουν, και τα κατάφεραν οι Κοντάκος, Ορφανός και Αποσκίτης.
Οι υπόλοιποι παρέμειναν απλά για να μην διασυρθεί το όνομα της ομάδας και δεν κατέβει στο πρωτάθλημα.
Ο Σακκαλής ανέλαβε την δύσκολη αποστολή από την θέση του προπονητή, αλλά ακόμα κι έτσι, τα προβλήματα δεν είχαν ξεπεραστεί. Ηταν η ώρα των διοικητικών προβλημάτων που διέλυσαν ότι προσπαθούσαν να πετύχουν οι εναπομείναντες στην ομάδα.
Το ωραίο είναι ότι η ομάδα άρχισε να κινείται, και να παίζει πόλο, διεκδικώντας ακόμα και νίκες. Ομως ήρθε μετά τα διοικητικά και η έξωση από την πισίνα, οπότε...
Ο ΝΟΠ φυσικά υποβιβάζεται, αλλά παίζει γενικά καλά, βάσει βέβαια των προβλημάτων αλλά και του ρόστερ που έχει. Εχω δεδομένο ότι όλο και κάποιον θα πάρει μαζί του, αφού οι παίκτες παίζουν χωρίς άγχος και παλεύουν όλα τα παιχνίδια.
Οι Τοράκης, Κανελλόπουλος, Δανουρδής, Μπέγκοβιτς και οι υπόλοιποι ηρωικοί παίκτες, είναι παράδειγμα για όλους. Δεν τα παρατούν, κάνουν αυτό που τους αρέσει και το διασκεδάζουν γνωρίζοντας ότι λίγοι θα είναι αυτοί που θα το εκτιμήσουν, και δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις στους αντιπάλους τους. Με την Ηλιούπολη ηττήθηκαν με 2 γκολ, με τα Χανιά και τον Πανιώνιο ήταν στο γκολ μέχρι την τρίτη περίοδο, με το Αργοστόλι ήταν κοντά, με την Κέρκυρα το ίδιο.
Για το καλό του Ελληνικού πόλο, ο ΝΟΠ πρέπει να επανέλθει αφού όμως πρώτα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει τα προβλήματά του.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.